Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

Bitki Bazlı Bali

12 Eylül 2024
Bitki Bazlı Bali
Sağlıklı beslenme ve dengeli yaşamı destekleyen butik oteller Bali’den yenilenerek dönmek isteyenlerin yeni tercihi.

Bali, Asya kıtasının en özel destinasyonlarından biri. Bunun pek çok nedeni var. Yemyeşil doğası, turkuvaz suları, ipeksi kumsalları, Hindu kültürü ve bu kadim kültürle gelen rahatlama ve meditasyon terapileri, festivaller ve iyileştirici inziva programları Bali’yi en çok ziyaret edilen adalar listelerinde ilk sıralara yerleştiriyor. Her adımda doğal zenginliğini vurgulayan Bali’nin son dönemde hizmete giren butik otelleri ise bu otantik deneyime davetiye çıkaracak türden. Özellikle bitki bazlı beslenmeye ağırlık veren, spor salonları yerine jungle’ları kullanan sıradışı adreslere yakından bakalım.

Potato Head Suites & Studios

Ekolojik ve vegan beslenmeye ağırlık veren oteller Bali’de son zamanlarda oldukça popüler. İnsanların buraya hem ruhen hem bedenen yenilenmeye, dengeyi bulmaya, sağlık ve huzura kavuşmaya geldiği düşünülürse bu anlamda kaliteli hizmet verenler öne çıkıyor. Potato Head Suites & Studios bunlardan biri. Seminyak bölgesinde, deniz kenarında yer alan bu ekolojik otelde sabah uyandığınızda plajda yoganızı yaparak ve bahçeden toplanan ürünlerle hazırlanan bitki bazlı kahvaltının tadını çıkararak güne başlayabilirsiniz.

Bitki Bazlı Bali
Bitki Bazlı Bali
Buahan

Konaklama deneyimine duvarsız, kapısız bir otel anlayışıyla oldukça yenilikçi bir bakış açısı getiren bir Banyan Tree işletmesi Buahan… Payangan’daki otel kelimenin tam anlamıyla jungle’ların arasında doğaya dönüş ve inzivanın en iyi örneklerinden birini oluşturuyor. Sadece 16 villadan ibaret otelde sabahları kuş sesleriyle uyanıyor ve odanızın yemyeşil vadilere bakan sonsuzluk havuzunda yüzerek güne başlıyorsunuz. Duvar yerine incecik perdelerin ve yağmura karşı bambu store’ların kullanıldığı otelin açık mutfağı da bu konsepte hizmet etmeye devam ediyor. Civardaki köylerden ve tarlalardan gelen ürünlerle hazırlanan bitki bazlı menüler toksinlerden arındığınız bir tatil yapmanıza olanak tanıyor.

Bitki Bazlı Bali
Bitki Bazlı Bali
Lost Lindenberg

Issız, siyah lav kumlu bir plajda, köpüklü dalgalarda, palmiye ağaçlarının ve tatlı melankolik düşüncelerin olduğu derin bir ormanda kendinizi kaybetmek ister miydiniz? Lost Lindenberg sizi bunun için Bali’ye davet ediyor. Palmiye ağaçlarıyla çepeçevre bir otelde uyanmak isteyenleri ağırlayan Pekutatan’daki otel sadece 12 odadan oluşuyor ve özellikle bitki bazlı restoranıyla beğeni topluyor. Mümkün olduğunca çevre dostu ve düşük atıklı bir şekilde faaliyet gösteren Lost Lindenberg’de güneş enerjisi kullanılırken sabun ve tuvalet kağıdı gibi tüm ürünler bölgesel ve adil bir şekilde üretiliyor.

Bitki Bazlı Bali
Bitki Bazlı Bali
The Slow

Bali’nin en güzel bölgelerinden biri olan Canggu’da hizmet veren The Slow, adından da anlaşılacağı gibi yavaşlamayı, durmayı ve sakince yeniden başlamayı isteyenleri ağırlıyor. Kemiklerinize kadar dinlenebileceğiniz, biyolojik saatinizi yeniden kurabileceğiniz ve stresle vedalaşabileceğiniz bir tatil için Bali’deki en doğru adreslerden. Sadece 12 süitten oluşan The Slow, sahiplerinin çiftliğinde yetişen ürünlerin kullanıldığı mutfağıyla yavaş seyahati destekleyenlerin ve dijital nomadların favorisi…

Bitki Bazlı Bali
Bitki Bazlı Bali
Bambu Indah

Bali’nin el değmemiş doğasıyla uyum içinde yaşayan Bambu Indah, Ubud’un en özel noktalarından birinde yer alıyor. Güneş enerjisi, temiz hava, doğal havuzlar, enfes kaynak suları, katkısız ürünler ve uzun yürüyüşler, bu ekolojik oteli tanımlamak için oldukça yeterli. Bambu ve tikağacından inşa edilen misafir evlerinde konaklarken otantik Bali’yi içinize çekme fırsatı bulacaksınız. Yeşilin binbir tonuyla çevreleneceğiniz Bambu Indah’taki tatiliniz sırasında bisiklet ye da yürüyüş turlarına çıkabilir, yoga ve meditasyon derslerine katılabilirsiniz. Organik ürünlerle hazırlanan yemeklerin servis edildiği otel restoranının nefes kesen manzaraları ise bu büyüye eşlik ediyor.

Bitki Bazlı Bali
Bitki Bazlı Bali