Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

En Lezzetli Kış Çorbaları

10 Ekim 2025
En Lezzetli Kış Çorbaları
Bugünlerde hepimizin ihtiyacı onlar: Hem vitamin deposu hem de lezzetli kış çorbaları tariflerini mutlaka deneyin.

Sonbaharda sevilecek ne çok şey var; rengi değişen yapraklar, yağmurun sesi, lezzetli yiyecekler ve sıcak içecekler… Birbirinden leziz çorba tarifleri ise tartışmasız en sevilenler arasında. Rahatlatıcı yemeklerin başında sayılan çorbalardan favorinizi seçin.

Havuçlu Zencefilli Çorba

İhtiyacınız olan enerji ve ferahlık bulundu! Havuçlu zencefilli çorbayı hazırlamak için yalnızca birkaç malzemeye ihtiyacınız var. Pişirmesi çok basit ve bir lezzet bombası var karşınızda. Bu çorbanın krema tadının alametifarikası ise tamamen püre haline getirilmiş havuçlardan geliyor.

En Lezzetli Kış Çorbaları
En Lezzetli Kış Çorbaları

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım kg havuç
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 su bardağı et suyu, 3 su bardağı sıcak su
  • Karabiber

Yapılışı:

Çorba tencerenize yağı alın, üzerine doğradığınız soğanları, tuz ve karabiberi ekleyin ve ara sıra karıştırarak yumuşayana kadar pişirin. Ezilmiş sarımsakları ve havuçları da tencereye ilave edin ve pişirmeye devam edin. Üzerine zencefili, elma sirkesini ve et suyunu ekleyip karıştırın, kaynayınca altını kısın ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra blender’a aktarın. Pürüzsüz kıvam elde edene kadar karıştırın, çorbanız koyuysa sıcak su ekleyin. Damak zevkinize uygunsa servis öncesi üzerine ince kıyılmış maydanoz ya da kişniş ekleyebilirsiniz.

Tatlı Patates Çorbası

Canınız sıcacık, rahatlatıcı etkiye sahip bir yemek isterse bu tatlı patates çorbası damağınıza layık. Basit, besleyici ve beklenmedik bir lezzet çarpması. Etkisini yükseltmek isterseniz üzerine çıtır çıtır kruton ekleyebiliriniz.

En Lezzetli Kış Çorbaları
En Lezzetli Kış Çorbaları

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 orta boy tatlı patates
  • 1 elma
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • Kişniş
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi
  • 3 su bardağı et suyu 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı tam yağlı Hindistan cevizi sütü

Yapılışı:

Tencereye yağı alın, ısındıktan sonra soğanı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Tatlı patatesleri ve elmayı ekleyin, yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Sıra geldi zencefil, sarımsak ve kişnişe. Bu malzemeleri de ekleyip kokuların birbirine karışmasını sağlayın. Ardından elma sirkesi, et suyu, Hindistan cevizi sütü, tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynadıktan sonra patatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Çorbayı blender’dan geçirin. Eğer koyu olduğunu düşünüyorsanız istediğiniz kıvamı alana kadar azar azar sıcak su ekleyin. Süslemek için üzerine kabak çekirdeği, kişniş ve pul biber ekleyebilirsiniz.

NOT: Bu çorba soğudukça koyulaşan bir yapıya sahip. Tekrar ısıtacaksanız pürüzsüz bir kıvam elde etmek için biraz su ekleyebilirsiniz.

Terbiyeli Sebze Çorbası

Siklon dalgası, Sibirya soğukları derken bu serin havaların en iyi eşlikçisi bir kase terbiyeli sebze çorbası değil de ne? Soğuk havalara inat mevsim sebzelerinin mükemmel uyumuyla içinizi ısıtacak bu lezzet, aynı zamanda tam bir şifa deposu. Başlamadan küçük bir püf noktası paylaşalım: sebzeleri aynı anda pişmeleri için eşit oranda doğramaya çalışın.

En Lezzetli Kış Çorbaları
En Lezzetli Kış Çorbaları

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kuru soğan
  • 1 kereviz sapı
  • 2 havuç
  • 1 kırmızı biber
  • 1 kabak
  • Birkaç dal taze soğan
  • Tuz, karabiber
  • Sıcak su

Terbiyesi için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Birkaç damla limon

Yapılışı:

Yağı tencerede ısıttıktan sonra üzerine minik küpler halinde doğradığınız kuru soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin. Üzerine sırasıyla yine her biri minik küpler halinde doğranmış havuç, kırmızı biber, kabak, taze soğan ve kereviz saplarını ekleyin. Tuzunu karabiberini ilave edince suyunu da koyun ve kaynamaya bırakın. Terbiyesi için tüm malzemeleri kıvam alana kadar çırpın, üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş dökün ve ısılarının eşitlenmesini sağlayın. Şimdi tencerenin altını kısın ve terbiye karışımını azar azar ilave edin, 10 dakika piştikten sonra sıcak servis edin.

Sütlü Brokoli Çorbası

İster C vitamini yüklemesine ihtiyaç duyduğunuzda ister canınız istediğinde isterseniz de farklılık aradığınızda bu damak çatlatan tarifi denemekten çekinmeyin. Üstelik hazırlaması da pişirmesi de çok kolay.

En Lezzetli Kış Çorbaları
En Lezzetli Kış Çorbaları

Malzemeler:

  • Yaklaşık yarım kg brokoli
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tutam muskat rendesi
  • 1.5 lt su

Yapılışı:

Unu tereyağında kokusu çıkana kadar kavurun. Topaklanmaması için sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. İçine brokolileri alın ve onların da kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Azar azar sütü ekleyin ardından kontrollü şekilde suyu ilave edin. Baharatlarını da ekledikten sonra iyice pişirin. Son olarak blender’dan geçirin.

Balkabağı Çorbası

Latte’yi şimdilik boşverin; kadifemsi dokuya sahip balkabağı çorbasından daha iyi bir sonbahar esintisi henüz yok. Mevsimin keyfini yükseltecek balkabağı çorbasını bir de bu tarifle deneyin.

En Lezzetli Kış Çorbaları
En Lezzetli Kış Çorbaları

Malzemeler:

  • Yarım büyük kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 kereviz sapı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük parça taze rendelenmiş zencefil
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • Karabiber ve tuz

Yapılışı:

Fırını 200 derecede ısınırken balkabaklarını parçalara ayırın ve sonrasında balkabaklarını tamamen pişene kadar fırında bekletin. Çıkardığınızda kabak parçaları yumuşamış ve kenarları karamelize olmalı. Balkabakları dinlenirken tencereye zeytinyağı, soğan ve kereviz sapını ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Sarımsak, zencefil, kişniş ve kimyonu da ilave edip pişirmeye devam edin. Son olarak balkabağı, tavuk suyu, su, tuz ile karabiberi ekleyip kısık ateşte pişirin. Şimdi sıra çorbayı blender’dan geçirmeye geldi, damak zevkinize göre isterseniz tuz ve diğer baharatlardan da ekleyebilirsiniz.

NOT: Baktınız çorbanız beklediğinizden daha fazla olmuş, hiç endişelenmeyin. Bu çorbada süt ürünü yer almadığından dondurabilirsiniz.

BONUS: Vegan Pırasa ve Patates Çorbası

Pırasa ve patates çorbasına süt ürünü içermeyen bitki bazlı küçük bir dokunuşta bulunarak enfes bir vegan çorba hazırlayabilirsiniz.

En Lezzetli Kış Çorbaları
En Lezzetli Kış Çorbaları

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da kanola yağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım kg ince dilimlenmiş pırasa
  • Yarım kg küçük küp halinde doğranmış patates
  • Yarım litre sebze suyu
  • Yarım litre badem sütü
  • Birkaç dal doğranmış taze soğan

Yapılışı:

Orta ateşte tuttuğunuz tencerede yağı ısıtın, sarımsak ve pırasaları yumuşayana kadar karıştırarak kavurun. Ardından patatesleri ve suyu ekleyin, kapağını da kapatarak patatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Badem sütünü ekledikten sonra blender’dan geçirin. Servis öncesi üzerine ince dilimlenmiş taze soğanı ekleyin.

Lezzetli ve Pratik Makarna Sosları

Adını Tarihi Figürlerden Alan 10 İkonik Yemek

Ev Yapımı Dondurma Tarifleri