
Bodrum’un en yeni restoranları ile Ege kıyılarında keşfedilecek daha çok lezzet, daha çok atmosfer var. Şehrin yazına taze tatlar ve şık buluşma adresleri eklendi.
Yaz akşamlarının en keyifli eşlikçisi lezzet dolu sofralarda, bol sohbetle geçirilen anlar. Sezonun en sevilen destinasyonlarından Bodrum’un en yeni restoranlarıyla bu yaz da gastronomi sahnesine yepyeni tatlar giriş yapıyor. Sofistike restoranlardan Latin lezzetleri esintisine; modern ocakbaşı yorumlarından İtalyan sofralarına kadar birçok yeni adres kapılarını açtı. Bodrum’un en yeni restoranları ile şehrin tatlarını keşfedin.

Bodrum’un Yeni Mekanları
Opa Bodrum
Yalıkavak Marina’da kapılarını açan Opa Bodrum, modern Yunan mutfağını ve Akdeniz eğlencesini aynı masada buluşturarak Ege gecelerine yeni bir soluk getirmeye kararlı. Mavi-beyaz detaylarla süslenmiş sıcak atmosferinde akşam yemeği saatlerinden gece yarısına kadar hareketli bir buluşma noktası. Menünün yıldızı, feta ve domates sosuyla sunulan Prawn Saganaki; lezzetiyle olduğu kadar göz alıcı sunumuyla da sofranın en çok konuşulan tabağı. Bar kısmında ise imza OPA kokteylleri, Akdeniz aromalarını ferah ve eğlenceli bir şekilde bardağa taşıyor. Müzik yükseldikçe hareketlenen ortam, Bodrum gecelerine eğlenceli ve keyifli bir alternatif sunuyor.
Hodan
Şef Çiğdem Seferoğlu’nun İstanbul Firuzağa’daki özgün mekanı Hodan, bu yaz Bodrum’a taşınıyor. Yalıkavak Avantgarde Refined Hotel içinde konumlanan mekan, imza lezzetleriyle İstanbul ruhunu korurken, Bodrum’un deniz ve yaz enerjisini de tabaklara yansıtacak . İstanbul’da olduğu gibi modern ve sezonluk yorumlarla hazırlanan Hodan, Türk-Anadolu mutfağına odaklanıyor. Zeytinyağlılar, özel mezeler ve el yapımı tatlıların hepsi özenli sunumlarla servis ediliyor. Kokteyl menüsünde ise klasiklerin yanında lokal aromalarla dokunmuş imza içkilerin olması sürpriz değil. Sıcak servis ve rahatlık hissiyatını Bodrum’da da sürdürmeye kararlı mekanda arkadaş buluşmaları, özel kutlamalar ya da date night’lar için ideal hale getiriyor.
Il Mio Sogno
Bitez’in en yeni İtalyan cazibesi Il Mio Sogno, yaz sezonunda kapılarını açarak Bitez’in mekan yelpazesine taze bir soluk getiriyor. Bu yeni lezzet durağında Napoli usulü odun fırın pizzalar ve el yapımı taze makarnaların yanı sıra zengin deniz mahsulleri tabağı öne çıkıyor. Menüde parmesan soslu taze deniz ürünleriyle hazırlanan tabaklar beğeni toplarken, hafif başlangıçlar ve klasik İtalyan tatlılarının yaz akşamlarına ayrı bir keyif katacağı kesin görülüyor. Elegan detaylara sahip samimi atmosferde İtalyan mutfağına özlem duyanlar, Il Mio Sogno’yu yeni favorisi ilan edebilir.
Gigi Bodrum
Mandarin Oriental Bodrum’un bu yaz öne çıkan lezzet rotalarından biri olan Gigi Bodrum, Mandarin’in denize nazır tesisinde pop-up formatta yaza çoktan merhaba dedi bile. Gigi Rigolatto’nun ikonik İtalyan ruhunu Bodrum’a taşıyan bu şık mekan, deniz kıyısında güneşli öğle yemekleri, gün batımı zamanları için özel hazırlanmış Bellini Bar ve akşamüstü İtalyan cazibesiyle dolu bir yaşam sunuyor. Menüde Toskana’dan Puglia’ya uzanan klasik İtalyan lezzetlerinden çıtır arancini topları, deniz mahsullü linguini alle vongole ve mis gibi tiramisu öne çıkan lezzetler arasında. Ege’nin eşsiz manzarasına karşı 140 kişilik açık hava terasında yer alan Bodrum’un en yeni restoranları arasında yer alan mekan, Bodrum’un yaz akşamlarına yeni bir soluk kazandırıyor.
El Fuego
Bitez’in kalbinde bu yaz hayat bulan El Fuego, Bodrum’a gerçek bir Meksika ateşi taşıyor. Sıcak salsalar, çıtır taco’lar ve dumanında pişen lezzetlerle dolu bir deneyim vaat eden mekanın menüsü paylaşım odaklı. Küçük tabaklar halinde sunulan fajita’lar, jalapeño soslu nacho’lar ve avokadolu fresh guacamole başlangıcı derin sohbetlerin kurulduğu sofraları renklendirmeye kararlı. El Fuego, Bitez’in enerjisini barındıran samimi ve neşeli atmosferiyle dikkat çekici detaylara sahip; yaz akşamlarının kokteyl eşlikli toplanmalardan keyifli kutlamalara kadar enerjinizi yükseltecek buluşmalara uygun bir ortam sunuyor.
Roka Bodrum
Mandarin Oriental Bodrum içinde dikkat çeken bir yeni mekan da bu sezon ilk kez kapılarını açan Roka Bodrum. Denize nazır Japon robatayaki lezzetlerini açık hava ızgarasında deneyimleyen bu şık mekan, “Roka by the Beach” ve gecelik servis veren “Roka Restaurant” olmak üzere iki ayrı alanda konumlanıyor. Menüde siyah morina, taze deniz ürünleri ve yuzu trüf soslu sashimiler gibi seçkin tabakların yanı sıra imza kokteyller öne çıkıyor. Ege’nin ferahlığını Japon estetiğiyle buluşturan Roka Bodrum’da, öğle saatlerinde sahilin üzerindeki gün ışığı, akşamüstü ise canlı grill-duman ritüeliyle gelen fine dining deneyimi zengin bir deneyime dönüşüyor.
Perran Yalıkavak
İstanbul’un yeni nesil ocakbaşı klasiği Perran, Caddebostan ve Kalamış’tan sonra bu yaz Yalıkavak’ta. Ege’nin ferah yaz atmosferiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun ateşli tatlarını bir araya getiren mekanın menüsünde özellikle öne çıkan lezzetler arasında pancar, kayısı ve yerel peynirlerden oluşan Perrane mezesi, köz patlıcanlı Mütebbel, lavaşla sunulan çıtır Perde Pilavı ve hassas marine edilmiş Perran Çökertme Kıyma yer alıyor. Tüm bu lezzetlerin her biri Şef Mehmet Keskin’in imzasını taşıyor. Et çeşitlerinin yanında bu mekanda Ranchero’nun imza kokteylleri de menüye eşlik ediyor.
Parlé
İstanbul’un en sevilen mekanlarından olan Parlé, modern Fransız kafesi ruhunu bu yaz Bodrum’a taşıyor. Haziran sonu itibarıyla Yalıkavak Marina’da açılmaya hazırlanan Parlé, Güney Fransa ve Akdeniz mutfağından esinlenen menüsüyle öne çıkıyor. Osetra havyarlı başlangıçlar, trüf aromalı beef tartar ve kum midyeli tagliatelle gibi rafine lezzetler menünün dikkat çekenleri arasında. Özel detaylara sahip atmosferini marinadaki ayrıcalıklı konumuyla birleştiren mekan, bu yaz Bodrum’un en yeni restoranları arasında.