Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

Bodrum’un En İyi 20 Restoranı

5 Temmuz 2024
Bodrum’un En İyi 20 Restoranı
Mavi beyaz evlerini saran begonvilleri, adına yazılmış şarkıları, hiç bitmeyen enerjisiyle Bodrum bir yaz daha konuklarıyla dolup taşıyor. Yeni lezzetlerin arayışında olanlar için bu rehberde Akdeniz’in eşsiz lezzetlerini benzersiz manzaralarında sunan Bodrum’un en iyi 20 restoranını sıralıyoruz.
Bodrum’un En İyi 20 Restoranı
Bodrum’Un En İyi 20 Restoranı – Paraliaki
Malva Restaurant

Susona Bodrum çatısı altındaki Malva Restaurant’ın Michelin’in 2024 Rehberi içinde yer alması boşa değil. Zira başarılı şef Gürkan Tümsek’in yerel üreticilerden elde ettiği malzemelerle hazırladığı benzersiz tatlar ve sıfır atık ilkesine göre oluşturdukları mutfak yolculukları takdire şayan. Aslan Balığı Tartar, yavaş pişirme usulü ahtapot, rakılı donut ve kızarmış deniz tarağı bu sezonun öne çıkan tabakları arasında. Adını ebegümecinden alan restoranda Torba’nın büyüleyici manzarası eşliğinde gastronomik bir şölen yaşarken kokteylleri es geçmeyin.

Adres: Kaynar Cad. No: 15 Torba

Bodrum'Un En İyi 20 Restoranı
Bodrum’Un En İyi 20 Restoranı – Frankie Bodrum
Pera Thai

İstanbul’un en sevilen Tayland restoranlarından biri olan Pera Thai, bu yıl Dibeklihan’da açtığı yeni mekanıyla Bodrumlularla buluştu. 23 yıllık deneyime sahip restoranın klasikleşmiş tabaklarının yanı sıra imza kokteylleri, şurup kullanmadan hazırladıkları ev yapımı gazoz ve soğuk çayları sıcak yaz günlerinde konuklarına farklı lezzetler sunuyor. Dibeklihan’ın püfür püfür esen ortamında, ağaç gölgesinde Uzak Doğu mutfağının damak şenlendiren lezzetlerini deneyimlemek için Pera Thai iyi bir alternatif. Sezon boyu ziyaretçisi bol olacak mekana gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyin.

Adres: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, Yakaköy Çilek Cad. No: 46/2 Ortakent

Kitchen Bodrum

Michelin ödüllü Kitchen Bodrum’un zengin menüsü, şef Osman Sezener’in yerelden ilham alan lezzetlerinden oluşuyor. The Edition Hotel çatısı altındaki mekanda en taze balık, deniz ürünleri ve etlerin yanı sıra otelin kendi bahçesi ve yerli üreticilerden elde edilen otlar, sebzelerle hazırlanan tabaklar adeta şaheser. Sezener, Ege ve Anadolu’yu adeta burada buluşturuyor. Adana’nın siyah havyarı çipura tartarla, Bodrum’un yerli gambilya favası Kuzey Ege’nin ahtapotuyla bir araya geliyor. Eğer gastronomik keşiflere tatilde de ara vermek istemiyorsanız muhteşem bir lezzet şöleni için Kitchen Bodrum’a şans tanıyın.

Adres: Dirmil Mah. Balyek Cad. No:5A Yalıkavak

Oi Filoi

Bodrum’un son iki yıldır gözde mekanlarından biri haline gelen Oi Filoi, bu yıl yenilenen menüsüyle bir kez daha baş döndürücü yemeklere imza atıyor. Gümüşlük’e bağlı Koyunbaba Mahallesi’nde dev bir meşe ağacının gölgesinde konuşlanmış mekanda şef Volkan Akdamar‘ın hazırladığı lezzetler sizi Ege’nin diğer yakasına götürecek. Bu yılın favorileri arasında akya pastırmalı fava kroket, ouzolu karides souvlaki ve pazılı levrek lokum var ancak menünün demirbaşlarından sübyeli horta böreği, kalamar dolması ve bir karides ziyafeti olan Garida Filia’yı es geçmeyin. İşletmeciliğini Özge Sarıoğlu‘nun yaptığı mekanda enfes tabaklar degüstatör Burcu Aykıran‘ın seçkisi şaraplarla tamamlanıyor. Bodrum’un kalabalığından ve klasikleşmiş adreslerden uzak mekanda Yunan müzikleri eşliğinde hoş vakit geçireceğiniz garanti. Rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyin.

Adres: Zeki Üngör Sok. No: 2 Koyunbaba

Bodrum’un En İyi 20 Restoranı
Bodrum’Un En İyi 20 Restoranı – Scorpios
Hakkasan Bodrum

Bu yıl Bodrum’da dördüncü sezonunu yaşayan Hakkasan, bir kez daha en iyiler arasında sıralanıyor. Mandarin Oriental çatısı altındaki restoranın Bodrum şubesi dünya genelindeki 10. mekanı. Menüsünü sadece sezona değil, gastronomik trendlere göre de güncelleyen Hakkasan Bodrum’da bu yıl öne çıkacak tabaklar arasında bir kez daha ödüllü Pekin ördeğinin yanı sıra Liçi Gül Mantı ve Alaska Kral Yengeç Salatasını görmek mümkün. Leziz tabaklarının yanında artizan kokteylleri konusunda da bir hayli iddialılar.  

Adres: Gölköy Mah. 314 Sok. No: 10 Türkbükü

Paraliaki

Bodrum’un en yeni mekanlarından olan Paraliaki, Cennet Koyu’nun eşsiz doğasında olağanüstü Yunan lezzetleri sunuyor. Bobo by The Stay çatısı altında açılan restoranın menüsü deniz ürünlerinden oluşan zengin bir seçkiye sahip. Yunanca “sahil” anlamına gelen adının hakkını sonuna kadar veriyor. Mezelerinin yanı sıra Istakozlu Spaghettisi, Baby Kalamarı ve Mavi Kuyruklu Karidesi menünün öne çıkan lezzetleri arasında. Parailaki’nin bağlı olduğu Bobo ise gün boyu farklı lezzetler, hızlı atıştırmalıklar sunarken Cennet Koyu’nda demirleyen teknelere paket servisi de yapılabiliyor.

Adres: Gölköy Mah. 321. Sok. No: 3

Bodrum’un En İyi 20 Restoranı
Bodrum’Un En İyi 20 Restoranı – Fenix Bodrum
Atelier di Carne

2021 yılından bu yana sadece İstanbul’un değil, Bodrum’un da gözde mekanları arasında olan Atelier di Carne, sezona bir kez daha güçlü bir giriş yaptı. Özellikle et severlerin favori mekanları arasında olan restoran Mandarin Oriental çatısı altında, Cennet Koyu’nda Bodrumlularla buluşmaya devam ediyor. Lüks, kalite ve konfor mottosunun sonuna kadar arkasında olan mekanın menüsünde özellikle şarküteri ürünleri, Raw Bar ve paylaşımlık dev tabakları göze çarpıyor. Şampanya seçkisi de birçok mekana göre ayrıcalıklı olmasını sağlıyor. Artizan kokteyllerinin lezzeti bir yana görsel açıdan da büyüleyici.

Adres: Mandarin Oriental, Gölköy Mah. 314 Sok. No:10 Türkbükü

Lucca by the sea

İtalyan mutfağı en çok deniz kenarına yakışıyor. Nefis bir yengeçli spaghetti, serin bir yeşil domates salatası ya da yeşil erikli palamut… Lucca by the seade Ege’nin yerli ürünleriyle zenginleşmiş modern İtalyan mutfağından en iyi örnekleri bulacaksınız. Bu sezon Lucca’nın mutfağında sürdürülebilir anlayışları ve deniz ürünlerindeki iddialarıyla şef Francesco Capuzzo Dolcettav ve Guglielmo Chiarapini bulunuyor. Kuşkusuz Lucca, bu yıl da müdavimlerine eşsiz lezzetler sunacak.

Adres: Göltürkbükü 314. Sok. No:12/1

Bodrum’un En İyi 20 Restoranı
Bodrum’Un En İyi 20 Restoranı
The Galliard Cove House

Fine dining konseptiyle yola çıkan ve açıldığı günden bu yana iddiasını koruyan The Galliard’ın Bodrum şubesi 2021 yılında Gökçebel’de açılmıştı. Restoran, 1000 metrekarelik alanında sadece gastronomi tutkunlarına değil müzikseverlere de hitap eden bir anlayışa sahip. Zira deniz ürünlerinin öne çıktığı menüsünün yanında soul, house, funky tarzda müzikleri ve canlı performanslarıyla da farklı bir deneyim sunuyor. Önerimiz günbatımını ada barına ayırıp bu esnada yemekte size eşlik etmesi için şarap menüsüne göz atmanız. Zira 200’den fazla seçenek bulunuyor.

Adres: Frenk Azmağı Cad. Dirmil Mah. No: 23 Gökçebel

Bagatelle

Yalıkavak Marina’da kapılarını açan Bagatelle, Türkiye’nin ilk Fransız festive restoranı. Rocco Seminara ve Gökhan Sorguç tarafından oluşturulan menüsü adeta gastronomi dünyasının yıldızlar karması. Leziz havyarların yanında Bagatelle usulü Ton Balıklı Tartar, Çipura Ceviche ya da Trüf Mantarlı Dana Carpaccio ile harika bir başlangıç yaparak enfes Dana Kaburgası ya da Safranlı Kaya Barbunuyla devam edebilirsiniz. Ancak tatlı için mutlaka yer ayırmayı unutmayın. Zira bu noktada seçim yapmak bile bir hayli zor. Restoranın tatlı menüsünde imzası olmuş tabağı kavrulmuş fındıklarla servis edilen Jivara çikolatalı Pizettası. 

Adres: Yalıkavak Marina Merkez Mah. Çökertme Cad. No: 6 Turgutreis

Bodrum’un En İyi 20 Restoranı
Bodrum’Un En İyi 20 Restoranı
Novikov Bodrum

Pan-Asya mutfağı tutkunlarının Bodrum’daki adresi Novikov, Yalıkavak Marina’daki mekanında sofistike bir menü sunuyor. Özellikle sushileri konuklarının favorileri arasında. Taze deniz ürünleri vitrininden kendiniz seçim yapabiliyor olmanız alışık olduğumuz balık restoranlarını andırıyor. Ancak atmosfer ve servis üst düzey. Mekanın Akdeniz esintili dekorasyonuyla tamamlanan menü zengin seçenekleriyle tatmin edici. Eğer Uzak Doğu lezzetleri dışında bir şeyler arıyorsanız pizzalarını mutlaka denemelisiniz.

Adres: Yalıkavak Marina Merkez Mah. Çökertme Cad. Turgutreis

Naru Bodrum

Açıldığı ilk yıl Gault&Millau rehberine girmeyi başaran Naru Bodrum, Akdeniz mutfağının leziz örneklerini yenilikçi ve özgün bir stille tabaklara taşıyor. Genç şef Anıl Karaduman’ın önderliğinde hazırlanan tabaklar ağırlıklı olarak deniz ürünlerinden oluşuyor. Klasikleşmiş reçeteler burada yerel ürünlerle zenginleştiriliyor. Ege’nin yabani otları, Bargilya karidesi, kuzu göbeği mantarı gibi bölgeye özgü ürünler göze çarpanlar arasında. Sunumları ise oldukça çarpıcı. Jalapenoyla hazırlanan Akya ve Deniz Çayırında Mantı sadece lezzetiyle değil, görüntüsüyle de etkileyici. Keyifli bir akşam yemeği öncesinde önerimiz ise köz domatesle hazırlanan Bloody&Mary’leri.

Adres: Şendoğan Cad. No:2 Yalıkavak

Bodrum’un En İyi 20 Restoranı
Bodrum’Un En İyi 20 Restoranı – Scorpios Bodrum
Fenix Bodrum

Damak çatlatan lezzetler, hoş bir ambians ve iyi müzik. Aradığınız şey bir yemekten fazlasıyla Fenix Bodrum iyi bir seçenek olabilir. Yalıkavak Marina’daki restoran yenilenen menüsüyle bir sezona daha güçlü bir giriş yaptı. Fenix Bodrum, yeni şeylerin arayışına girmeden klasikleşmiş reçeteleri kaliteli bir şekilde bulmak isteyenler için birebir. Burada ister Güney Amerika esintili Levrek Ceviche ya da deniz ürünleriyle hazırlanan leziz taco isterseniz Kore usulü Dana Kaburga ya da paylaşımlı sushi tabaklarından alabilirsiniz. Dünya mutfağının aşina olduğumuz reçeteleri göz dolduran sunumlarla servis ediliyor.

Adres: Yalıkavak Marina AE Blok -1 Yalıkavak

Scorpios Bodrum

Mikonos’un popüler mekanı artık Bodrum’da. Scorpios, daha ilk bakışta farklı bir deneyim yaratacağını kanıtlayan bir tesis. Konaklama seçeneklerinin yanında restoranıyla da oldukça iddialı. Dekorasyonundan menüsüne kadar her şey incelikle düşünülmüş. Göltürkbükü’ndeki restoran, tesisin genelinde hissedilen ambiansa uygun şekilde ahşabın ağırlıkta olduğu dış mekan tasarımı ve zeytin ağaçlarıyla çevrili terasıyla göz dolduruyor. Menüde birçok reçete paylaşıma uygun şekilde hazırlanmış. Kalabalık bir arkadaş grubuyla organizasyon yapıyorsanız Scorpios’a mutlaka şans verin.

Adres: Gölköy Mah. 312 Sok. Bodrum

Bodrum’un En İyi 20 Restoranı
Bodrum’Un En İyi 20 Restoranı – Oi Filoi
Lokanta by Divan

Risksiz bir akşam yemeği için Lokanta sizi bekliyor. Muhteşem manzarasında dünya mutfağından seçkin örnekler sunan mekan, Divan markasının değişmeyen çizgisini burada da hissettiriyor. Gault&Millau ödüllü mekanda yaza uygun hafif şeyler bulabileceğiniz gibi başarılı sushi şefinin elinden çıkan leziz tabaklardan da alabilirsiniz. Önerimiz mutlaka tatlı için bir alan bırakmanız.

Adres: Keleş Harim Cad. No:22 Göltürkbükü Bodrum

Folie Bodrum

Akdeniz mutfağının canlandırıcı lezzetlerini yenilikçi yorumlarla sunan Folie, muhteşem deniz manzarasında keyifli bir akşamı garanti ediyor. Deniz ürünleri ağırlıklı menüsünde farklı tatlar bulabiliyorsunuz. Konfit domatesle hazırladıkları Patagonya kalamarı, haşlanmış Morina balığı ya da kumkuat turşusuyla servis ettikleri Levrek Tartar menüde göze çarpıyor. İsterseniz taze deniz ürünleri ya da balıklarınızı vitrininden seçme hakkına da sahipsiniz. Şefler, sizin için istediğiniz şekilde ızgara yapıyorlar. Mekan, yemek menüsünde uçlara kaçmadan seçkin örnekler sunarken tatlı menüsünde adeta şov yapıyor. Mascarpone kremasıyla hazırlanan Le Choux Au Café, limonlu lor ve ahududuyla hazırlanan La Pavlova Au Citron favoriler arasında. 

Adres: Mett Hotel & Beach Resort Eskiçeşme Değirmenler Mevkii Haremtan Sok.

Ritmo Zeytino

Kalamar kroket, hindiba içinde karides, taze crudos ya da ançüezli pidette. Okurken bile etkilendiğinize eminiz. Ritmo Zeytino, bir kez daha özgün reçeteleri konuklarıyla buluşturuyor. Arkestra’nın kurucusu Cenk Debensason’un şefliğinde hazırlanan menüsü geniş bir hayran kitlesine sahip. Bunun sebepsiz olmadığını anlamak içinse mutlaka denemeniz gerekiyor. Yalıkavak’taki mekan zeytin ağaçları ve taş evlerle çevrelenmiş konumunda harika yemekler sunarken eşsiz bir manzaraya da sahip. Bu arada yaz boyu mekanda Pilevneli Gallery’nin heyecan verici sergilerinin de olacağını hatırlatalım..

Adres: Ömer Efendi Cad. 47. Sok. Yalıkavak

Bodrum’un En İyi 20 Restoranı
Bodrum’Un En İyi 20 Restoranı – Folie Bodrum
Azur Bodrum

İstanbul Yeniköy’de uzun zamandır başarılı mutfak ve servisiyle kendine ait bir müdavim kitlesi olan Azur, Bodrum’daki mekanında da kusursuzluğu hedefliyor. Gökçebel’deki mekanında Ege’nin muhteşem esintisi eşliğinde kusursuz bir yemeği hedefliyor. Klasik Türk balıkçılarından alışık olduğunuz mezeleri özgün yorumlarla tadabilir, dünya mutfağının örneklerini yerel lezzetlerle deneyimleyebilirsiniz. Kum Midyeli Linguini, Azur’un imza tabaklarından Ançüez Ailoi ile bütünleşen nefis bir Tuna Katsu Sando, tütsülenmiş İspanyol biberi ile servis edilen Ahtapot Söğüş favoriler arasında. Yeşil erik ve rezene salatası ile servis edilen midye pilaki ise menünün gizli yıldızlarından. Tatlı için kararsız kalırsanız seçiminizi Mont Blanc’tan yana kullanmanızı öneririz. Mekanda geniş bir şarap kavı olduğunu da hatırlatalım.

Adres: Dirmil Mah. Şendoğan Cad. No: 3 Bodrum

Tuti Bodrum

Farklı tatlar denemek ama hiç bilmediğiniz bir yerde risk almak istemiyorsanız Tuti Bodrum’un  The Marmara kalitesiyle konuklarına hizmet verdiğini söylemek gerekiyor. Ancak klasik bir otel restoranının çok ötesinde. Şef Hakan Süve’nin liderliğinde hazırlanmış menünün her detayı incelikle işlenmiş. Akdeniz’in yerel ürünlerini çiftlikten tabağınıza aktarırken gastronomik iddiasını elden bırakmıyor. Bodrum’un merkezinde eşsiz manzarasının yanında Michelin rehberine girmiş bir mutfaktan bahsediyoruz. Geleneksel reçeteler maharetli eller sayesinde farklı bir anlam kazanmış. Çıtır mantı ve baklavasını mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Zira müdavimlerinin de favorileri arasında.

Adres: Yokuşbaşı Mah. Suluhasan Cad. No: 18 Bodrum

Daze Türkbükü

Daze Türkbükü, begonviller ve palmiye ağaçlarıyla çevrili mekanında her sezon konuklarını baştan çıkaran tabaklarıyla etkilemeye devam ediyor. Gökhan Sınmaz liderliğindeki deneyimli şef ekibi Akdeniz mutfağının leziz ürünlerini adeta bir sanat eseri şeklinde servis ediyor. Baklava Terrine, esmer pirinç ve Datça bademiyle hazırladıkları bütün enginar,  mısır püresi ve üzümle servis ettikleri kuzu sırtı menünün öne çıkan lezzetleri arasında. Dondurmalı kadayıfları ise mükemmel bir final tabağı. Zengin şarap menüsünde ise seçim yapmak bir hayli zor. Uluslararası birçok markanın yanı sıra Türkiye’nin farklı bölgelerinden yerel üzümleri görmek mümkün. Eğer seçiminizi şaraptan yana kullandığınız bir akşamsa finalde tatlınızı Porto şarabıyla eşleştirmeyi ihmal etmeyin.

Adres: Göltürkbükü Mah. Kelesharımı Cad. 104. Sk. No.6 Türkbükü