Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

Avrupa’nın En İyi Sürüş Rotaları

2 Ekim 2024
Avrupa’nın En İyi Sürüş Rotaları
Nefes kesici manzaralarıyla Avrupa’nın en iyi sürüş rotalarında rüzgârla dans eden bir yolculuğa çıkıyoruz. 

Otomobil kullanırken alınan zevk, pek çokları için nefes kesici bir manzaraya sahip yollardan geçer. Söz konusu rotada tüm duyulara hitap eden deneyimlerin yaşanması o yolculuğu daha da anlamlı kılar. Doğanın muhteşem eserlerine ek olarak konfor ve performansın bir arada yaşanabildiği bir otomobilin direksiyonu başındaysanız ve hatta bu otomobilin tavanı da açılabiliyorsa değmeyin keyfinize. Yeni Mercedes-Benz CLE Cabriolet gibi bir otomobil, yıl boyu üstü açık seyahat keyfi için dinamik sürüş özellikleri, günlük hayatta üst düzey konfor ve 4 kişilik yolcu kapasitesi sunarak pek çok rotanın hakkını alâsıyla teslim ediyor. Avrupa’nın en iyi sürüş rotaları bunun için biçilmiş kaftan. 

Avrupa'Nın En İyi Sürüş Rotaları
Avrupa’nın En İyi Sürüş Rotaları
Stelvio Geçidi: Avrupa’nın Mabedi!
Avrupa’nın En İyi Sürüş Rotaları
Avrupa’nın En İyi Sürüş Rotaları – Stelvio Geçidi

Dünyanın en büyüleyici manzaralarından birine sahip olan Stelvio Geçidi, İtalya Ortler Alpleri’nde, kuzeydoğuda Stilfs (Stelvio), güneybatıda Bormio arasında yer alıyor. İtalya-İsviçre sınırındaki bu bölge, otomobil veya motosiklet sürüş tutkunlarının mutlaka görmesi gereken yerler arasında sayılıyor. İpsala Sınır Kapısı’na yaklaşık 2.000 km uzaklıktaki Stelvio Geçidi’ne nasıl gidebileceğinize gelince… Bari limanına aracınızı gönderip tüm İtalya’yı güneyden kuzeye seyahat ederek ulaşabilirsiniz. Mercedes-Benz CLE Cabriolet’de yer alan AIRSCARF, olumsuz hava koşullarında bile ön koltuktaki yolcuların boyunlarının çevresinde daha sıcak bir hava akımının dolaşmasını sağlıyor. Bu sayede rakım ne derece artarsa artsın, sürüş keyfinizden ödün verilmiyor. 

Koordinatlar:

Transfăgărășan Geçidi: Sürücülerin Cenneti!
Avrupa’nın En İyi Sürüş Rotaları
Avrupa’nın En İyi Sürüş Rotaları – Transfăgărășan

Romanya’daki Karpat Dağları’nın güney kesiminden geçen bir dağ yolu olan Transfăgărășan, otomobil ve motosiklet sürücüleri için bir mabed olarak anılıyor. Top Gear televizyon programıyla ününe ün katan bu yol, kış mevsiminde çetin şartlarından ötürü trafiğe kapatılabiliyor. Bunun haricinde ise tüm yıl eşsiz manzarası ve çok sayıda farklı açıdaki virajlarıyla saf sürüş zevkini yaşamak isteyenlerin cazibe merkezlerinden biri olmayı sürdürüyor. Bükreş’ten 230 km, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yaklaşık 600 km uzaklıktaki Transfăgărășan’I diyelim ki serin bir dönemde ziyaret ettiniz. Bu durumda yeni CLE Cabriolet’teki AIRCAP, ön camda yer alan rüzgâr deflektörü ile hava akışını yolcuların başlarının üzerine yönlendirirken bir butona dokunulduğunda etki alanı genişletebiliyor. Ayrıca arka koltuk başlıklarının arkasındaki otomatik rüzgâr deflektörü de türbülansı daha etkili bir şekilde azaltıyor. 

Koordinatlar:

Targa Florio: Efsane Pilotların Rotası
Avrupa’nın En İyi Sürüş Rotaları
Avrupa’nın En İyi Sürüş Rotaları – Targa Florio

İtalya’nın Sicilya Adası, dünyanın en köklü motorsporları rotalarından birini barındırıyor. Targa Florio olarak bilinen rota, Sicilya’nın Palermo yakınlarında ilk olarak 1906’da düzenlenen dayanıklılık yarışı ile adını duyurdu. Yıllar içerisinde bu etapta en performanslı ve en dayanıklı otomobiller ve elbette pilotları zafere ulaştılar. En bilinen 75 km’lik rota boyunca binlerce vites değişiminin gerektiği Targa Florio, deniz seviyesinden 1.1 km yüksekliğe kadar tırmanılan ve geri dönülen bir çemberden oluşuyor.

Elbette bu rotadan farklı bir güzergah da çizebilirsiniz. Bu noktada oluşturduğunuz rotayı takip etmek için, CLE Cabriolet’in merkezi medya ekranından, akustik kumaş tente açıkken ekranın parlamasını önlemek için elektrikli olarak 15 ila 40 derece arasındaki açılarda eğebilirsiniz. Ayrıca, iç mekânda 64 renkli ambiyans aydınlatması kokpitten, kapıların ve arka yan panellerin üzerinden arka koltukların arkasına kadar uzanıyor. 

Koordinatlar:

Rte de Gentelly: James Bond Ruhu
Avrupa’nın En İyi Sürüş Rotaları
Avrupa’nın En İyi Sürüş Rotaları – Fransız Rivierası

Söz konusu James Bond filmleri olunca elbette araba kovalamaca sahnelerini hatırlamak kaçınılmaz. Goldeneye filminde James Bond, Fransa’dan Monaco’ya geçerken benzer bir kovalamacanın içinde kendini bulur. Dar yolları, tehlikeli virajları ve hatta bazen, kayalıkların oyulmasıyla oluşan bu rotanın adı ise Rte de Gentelly ya da Route de Thorenc. Alp Dağları’ndan Cote d’Azur’a uzanan rota muhteşem bir Akdeniz manzarasına sahip.

Yolculuk esnasında Mercedes-Benz CLE Cabriolet, 12,3 inçlik tamamen dijital gösterge paneli ve dikey formattaki 11,9 inçlik sürücü odaklı merkezi ekranıyla tüm kontrollerin sizde olmasını sağlıyor. Fransız Rivierası’ndaki seyahatinizde siyah ARTICO deri kaplı orta konsol, iç pencere pervazları ve yolcu bölmesinin tamamını çevreleyen krom kaplamalara ek olarak yaz aylarında çok fazla ısınmayı önleyen, güneşin yakın kızılötesi ışınlarını yansıtan özel deri koltuklarla da standart deriye göre 12 dereceye kadar daha serin kalabiliyorsunuz. 

Koordinatlar:

Atlantik Yolu: Serinliğin çekiciliği!
Avrupa’nın En İyi Sürüş Rotaları
Avrupa’nın En İyi Sürüş Rotaları – Atlantik Yolu

Eğer sürüş esnasında serinliği iliklerinize kadar hissetmek istiyorsanız Norveç’teki Atlantik Yolu tam da size göre. Dünyanın en nefes kesici manzaralarından birini sunan Atlantik Yolu, Norveç fiyortlarının arasında uzun virajlarıyla otomobil tutkunlarına sesleniyor. Yüzlerce küçük adayı birbirine bağlayan yol, her mevsimde eşsiz manzaralar sunuyor. Bazen dev dalgalar yolun üstünden atlarcasına hırçınlıklarını gösteriyor, bazen bembeyaz bir örtü yolu kaplıyor, bazen de yeşil-mavi tonlarının tamamını izleyerek tertemiz havasını ciğerlerinize çekiyorsunuz. Mercedes-Benz CLE Cabriolet’de standart olarak sunulan AIRCAP elektrikli rüzgâr deflektör sistemi ve AIRSCARF ense ısıtma sistemi soğuk havada bile üstü açık sürüşü keyifli hale getiriyor.  

Koordinatlar:

Furka Geçidi: O bir ikon!
Avrupa'Nın En İyi Sürüş Rotaları
Avrupa’nın En İyi Sürüş Rotaları – Furka Geçidi

Yol yapmak için dünyanın en güzel yerlerini arıyorsanız, Furka Geçidi’ndeki Hotel Belvedere’i mutlaka görmüşsünüzdür. İsviçre’deki bu ikon, Rhone buzulunun hemen yanında yer alıyor. Sayısız “hairpin” virajlardan birine kurulu olan otel, klasik tarzdaki mimarisiyle muhteşem bir doğanın tam ortasında. Kış aylarında ulaşım güçleşiyor olsa da CLE Cabriolet’nin özel olarak geliştirilmiş ön koltukları, entegre bir spor koltuk tasarımına sahip olmasıyla virajlarda sımsıkı sarılmanızı sağlıyor. Burmester 3D surround ses sistemi ile bağlantılı olan her biri baş dayanağı ile aynı seviyedeki iki hoparlör, kulağa yakın Dolby Atmos ve Spatial Audio ile kişiselleştirilmiş ve sürükleyici bir müzik deneyimi yaratıyor. Toplam 17 hoparlörlü premium ses sisteminden yayılan tınılarla Furka Geçidi çok daha keyifli bir hale gelecektir. 

Koordinatlar:

Cascais N247 Yolu: Kaşiflerin çıkış noktası
Avrupa’nın En İyi Sürüş Rotaları
Avrupa’nın En İyi Sürüş Rotaları – Cabo da Roca

Portekiz’in başkenti Lizbon’un batı kanadında kalan Cascais, Avrupa kıtasının en muhteşem okyanus manzaralı sürüş rotalarından birine ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 10 km’lik N247 kodlu yol, Cascais’ten tüm yarımadayı saracak şekilde uzanıyor. Yol boyunca aracınızı rahatlıkla park ederek manzarayı izleyebileceğiniz cepler, denize girebileceğiniz plajlar ve deniz mahsulleri konusunda zengin mutfakları keşfedebilirsiniz. Bu rota üzerinden ilerlemeniz halinde Lizbon’dan yaklaşık 40 km uzaklıktaki, “Avrupa’nın En Batı Noktası” Cabo da Roca’yı ziyaret edebilirsiniz.

Mercedes-Benz CLE Cabriolet, bu rota için biçilmiş kaftan. Siyah, kırmızı ya da gri akustik kumaş tente seçeneklerinden birine sahip olacağınız CLE Cabriolet, kapsamlı yalıtıma sahip çok katmanlı tentesinin 60 km/s’e kadar hıza kadar, 20 saniye içinde katlanabilmesine imkan veriyor. Katlanan akustik kumaş tente, bagaj bölmesinden otomatik olarak ayrı yapısıyla, eşyalarınız için de yer bırakıyor. Bu sayede yolculuk esnasından bavullarınıza da yer kalıyor. 

Koordinatlar: