Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı

24 Eylül 2024
İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı
Şairlere ilham, aşıklara mesken olan Boğaz’ın keyfini alâsıyla çıkaracağınız İstanbul’un deniz manzaralı 16 restoranı…  

Kimi en iyi fine-dining restoranları listesinde ilk sıraları alıyor, kimi yıllardır sürdürdüğü istikrarlı başarısıyla İstanbul’un ikonik mekanları arasında. İster romantik bir akşam yemeği, ister dostlarla keyifli bir buluşma. Boğaz’ın büyüleyici maviliğiyle keyfinizi katlayacak İstanbul’un en iyi deniz manzaralı 16 restoranı.

İstanbul Avrupa Yakası Restoranları

Roka – Karaköy

İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı
İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı

İstanbul Boğazı’nın en keyifli noktalarından birinde yer alan Roka, özellikle gün batımlarında bir başka güzel. Galataport’taki yeri lokasyon anlamında büyük kolaylık sağlarken eşsiz bir manzara sunuyor. Ancak menüsü manzarasıyla yarışır cinsten. Başlangıç olarak sunulan ev yapımı tofu, ana yemek seçeneklerindeki teriyaki yılan balığı maki, et tataki ve robata ızgarasında kaya levreği imza tabakları arasında. Tatlılarda frambuaz ve ivoire çikolata usugiri, şef Suna Hakyemez’in zarif dokunuşunu yansıtıyor. Mekanın kokteyl menüsünü es geçmemenizi öneririz.

Octo Istanbul – Beyoğlu

İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı
İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı

Marriott Hotel’in 9. katında muazzam bir Haliç ve Boğaz manzarası sunan Octo, Michelin tavsiyeli mekânlardan biri olarak menüsüyle de oldukça iddialı. Portekizli şef Jorge Lavos Costa’nın yönettiği mutfağında deniz mahsulleri ön planda. Şef Costa’nın 60 yıllık aile mayasıyla yaptığı ekmekleri ise adeta bir fenomen. Restoran, çevre dostu bir yaklaşımı benimseyerek sıfır atık prensibiyle çalışıyor ve yerel malzemeleri doğu ve batı mutfaklarının yaratıcı bileşimi için kullanıyor. Deniz mahsulleri çorbası, levrek marin gibi klasikleşmiş reçetelerin yanı sıra Pasteis de Pacalhau (Morina balığı kroket) ve Peixinhos da Horta (Portekiz usulü yeşil fasulye) gibi Portekiz reçeteleri bulmak mümkün. Restoranın ‘Smart Casual’ kıyafet kuralı bulunduğunu hatırlatalım.

Sur Balık – Arnavutköy

İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı
İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı

Türkiye’nin tek zincir balık restoranı Sur Balık, uzun yıllardır hizmet verdiği Arnavutköy’deki mekanında Boğaz’a nazır eşsiz manzarasıyla deniz ürünleri tutkunları için ideal mekanlardan biri. Akdeniz ve dünya mutfaklarının seçkin tabaklarını sunan restoran, taze deniz ürünleri ve özenle hazırlanmış mezeleriyle öne çıkıyor. Özellikle pesto soslu levrek ve ahtapotları konuklarının favorileri arasında. 200 kişilik kapasitesiyle özel davetlerden iş yemeklerine kadar geniş bir hizmet yelpazesi sunan mekân, avlanma dönemlerine dikkat ederek mevsiminde en taze balıkları misafirlerine sunuyor.

Nobu Istanbul – Elmadağ

İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı
İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı

Dünyanın dört bir yanında en iyiler arasında yer alan Nobu, İstanbul’da da hem imza tabakları hem de sürpriz manzarasıyla şehrin ikonik mekanları arasında. Ritz-Carlton içerisinde yer alan restoran henüz yıldız alamamış olsa da Michelin rehberinde tavsiye edilen mekanlar arasında. Menüsü oldukça zengin… Şefin seçtiği imza yemeklerini denemek istiyorsanız önerimiz Omakase menüsü. Tatlıları ise bir o kadar özgün ve yaratıcı; örneğin, çikolatalı bento kutusu (yeşil çaylı dondurmalı sıcak çikolata fondanı), satandagi (fıstık, çikolatalı ganaj, bademli dondurma ile), nobu cheesecake (çilek şerbetli yulaf kurabiyeli cheesecake), miso kapuçino (karamelli ceviz, dondurma ve kahve köpüğü ile) ve sub zero yoğurt (dondurulmuş yoğurt, karışık meyveler, yaban mersini sosu, susamlı çıtır) gibi tatlılar sunuluyor. Gün batımında deniz manzarasıyla ödüllü lezzetleri tatmak ise paha biçilmez bir deneyim!

Feriye Lokantası – Ortaköy

İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı
İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı

Son iki yıldır Michelin rehberlerinde de yer alan Feriye, hem leziz tabakları hem de Boğaz kıyısındaki mekanıyla bir İstanbul klasiği. Şef Birkan Erköylü’nün liderliğinde hazırlanan menüde her daim mevsimsellik ön planda. Türk damak tadına hitap edecek lezzetlerden şaşmayan mekanın karadutlu köz patlıcan, Hingel mantı, Dalyan kefali yumurtasıyla hazırladıkları kereviz çok seviliyor. Mavi kuyruk karides ve ızgara deniz levreği gibi deniz ürünleri ise Boğaz kıyısında bir yemek için ideal. Ancak balık sevmeyenler de unutulmamış. Kırmızı ve beyaz et alternatifleri haricinde vejateryenlere uygun seçenekler de bulunuyor. Feriye’nin çıtır bal kabağı ve yanık süt helvası gibi lezzetleri ise imza tabakları arasında.

Sunset Grill&Bar – Ulus

İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı
İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı

1999’da Türkiye’ye sushi bar konseptini getiren Sunset Grill & Bar, Ulus’taki mekanında Akdeniz, Türk ve Japon mutfaklarından özgün lezzetler sunuyor. Chaîne des Rôtisseurs üyesi Sunset Grill&Bar, fine dining geleneğinin seçkin temsilcilerinden biri. Kapsamlı bir şarap kavı, özel konyak, viskilerinin yanı sıra Porto şarapları dahi bulmak mümkün. “Sunset” fillet imza tabakları arasında. Türk kahveli krema (vanilyalı dondurma ve kıtırlar ile) ve çarkıfelek meyveli krema (hindistan cevizli dondurma, kıtırlar ve mango köpüğü ile) gibi özgün tatlıları ise konukları arasında çok seviliyor. Akşam saatlerinde keyifli müziklerin eşlik ettiği teras barı, yemek sonrası eğlenceli bir atmosfer sunuyor.

Izaka Terrace – Gümüşsuyu

İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı
İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı

‘En Hassas Damakların Adresi’ sloganının hakkını veren Izaka Terrace, şehrin gastronomi sahnesinde iddialı bir yer edinmiş durumda. Yenilikçi felsefesiyle dikkat çeken mekân, açıldığı günden bu yana kusursuz tatlar sunmaya devam ediyor. İstanbul mutfağının özgün tatlarını ve popüler dünya lezzetlerinin seçkin versiyonlarını menüsünde bulabiliyorsunuz. Izaka kebap, frambuazlı craquelin choux, ıslak hurmalı kek menünün öne çıkan tercihleri arasında. Muhteşem manzarasıyla öne çıkan mekanda canlı müzikle özel etkinlikler düzenlemek de mümkün.

Set Balık – Kireçburnu

1967’den bu yana hizmet veren Set Balık, sadece nesilden nesile aktarılan bir aile işletmesi değil aynı zamanda İstanbul’un köklü restoranlarından biri. Sarıyer Kireçburnu’ndaki mekan, sadece bugünün Boğaz’ını değil, balıkçıların hakim olduğu eski Boğaz’ı bilenlerin de tercihi. Menüleri yıllardır kalitesini bozmadan kendine has lezzetlerle hazırlanıyor. Kalamar ızgara, narlı maydanoz, soya soslu uskumru, uskumru marine, deniz mahsulleri kavurma, tereyağlı jumbo karides restoranın özel lezzetleri arasında. Bugün restoranın işletmecisi ve sahibi olan Ferda İşeri, kaliteli ve ulaşılabilir lezzetler yaratma hedefiyle, New York başta olmak üzere yurtdışında yemek sektörünün en iyi okullarından dersler aldığını, farklı kültürleri keşfetmeye açık biri olarak, mutfağına hep yeni fikirlerle döndüğünü belirtiyor. Boğaz’ın değişmez kokusunda taze balıkların keyfini çıkarırken mezelerinden tatmayı da unutmayın.

Okra – Taksim

İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı
İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı

The Marmara Taksim’in 20. katındaki Okra, lokasyonu dolayısıyla Boğaz’ı ayaklarınız altına sererken şehrin farklı noktalarına hakim bir manzara sunuyor. Ateşin bilgiyi, gücü ve aydınlığı temsil eden güçlü bir sembol olduğu mitolojik anlatılardan ilham alan Okra, Akdeniz mutfağını ateşin odak noktası olarak sunuyor. Kırmızı et severler için özenle hazırlanan yedi baharatlı kuzu kol, odun ateşinden dry aged pirzola gibi lezzetler konukların favorileri arasında. Bunun yanında zengin bir balık menüsüne sahip mekânda, günlük taze deniz ürünlerinin yanı sıra ızgara lagos, levreğin her yeri, Ege Denizi gibi özel isimlere sahip imza lezzetler bulunuyor. Süt reçelli krem karamel ve limonlu kek, bal kabağı ve beyaz çikolata ve bitter çikolatalı mousse ise harika bir kapanış için ideai tatlılar arasında.

Topaz – Gümüşsuyu

İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı
İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı

Neredeyse 20 yıldır İstanbul’un fine dining restoranları arasında köklü bir yeri olan Topaz, Gümüşsuyu’ndaki mekanında hem Boğaz keyfi yaşatıyor hem de yemekleriyle baş döndürüyor. Şef Tevfik Alparslan yönetimindeki mutfağından çıkan Trakya süt kuzu omuz, 12 saat ağır ateşte pişirilmiş dana kaburga ve odun kömüründe dana lokum gibi lezzetleri ustalıkla hazırlanıyor. Deniz ürünleri sevenlerdenseniz İskenderun karidesli & deniz ürünleri linguine, odun ateşinde safranlı deniz ürünlü paella ve ıstakozlu tagliolini gibi imza tabakları denemeniz öneriliyor. Tatlılar arasında ise dövme Türk kahveli & vişneli yanık krem turta ve altın yapraklı çikolata terrine, misafirlerinin damaklarında unutulmaz bir tat bırakıyor.

Aqua Bosphorus – Beşiktaş

İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı
İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı

Four Seasons Hotel içerisinde yer alan Aqua Bosphorus, canlı Boğaz manzarasıyla göz alıcı bir atmosfere sahipken Akdeniz ve modern Türk mutfağını harmanladığı menüsüyle de popüler adresler arasında. Şef Görkem Özkan tarafından hazırlanan menüsünde mevsimine uygun deniz ürünleri öne çıkıyor ancak hayvansal gıda tercih etmeyenler de unutulmamış. Vejetaryen mantı ve kuru baklalı ravioli gibi yaratıcı tatlar bulmak mümkün. Tatlılar ise adeta birer şölen tadında: Karamelize fıstık ezmesi kreması ve kaymakla hazırlanan “Antep Fıstık Rüyası”, kuşburnu reçeli soslu çıtır baklava hamur katmanıyla sunuluyor. Ayrıca mascarpone mousse, mürver çiçeği ve vişne ezmesi meyvesi ile hazırlanan kiraz ve mürver tatlısı, çilek ve kiraz ile tatlandırılarak damakları şenlendiriyor.

Mikla – Beyoğlu

İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı
İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı

2005 yılından bu yana İstanbul’un gastronomi sahnesinde yıldızı parlayanlardan Mikla, çizgisini hiç bozmuyor. New York Times tarafından “İleri görüşlü, köklü ve her şeyden önce lezzetli” olarak tanımlanan restoran, 2022’de “Dünyanın en iyi 50 restoranı” arasında yer aldı. Her iddialı restoran gibi Michelin Rehberi listesinde de yer alıyor. Marmara Pera Oteli‘nin en üst katında konumlanan mekân, kurulduğu günden bu yana özgün reçeteleriyle öne çıkıyor. Bu senenin favorileri arasında ise tavşan etli kuzu göbeği mantarı çorbası, isli ördek göğsü, kaya koruğuyla servis edilen İskenderun karidesi, ızgara dil balığı bulunuyor. Hayvansal gıda tercih etmeyenler içinse birçok seçenek mevcut. Mikla’nın kokteylleriyle de bir hayli iddialı olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Visorante Restaurant – Ortaköy

İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı
İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı

Görkemli bir Boğaz Köprüsü manzarası, ayaklarınızın altına serilmiş masmavi sular ve modern bohem estetiğini zarif bir şekilde harmanlayan ambiansı. Visorante, menüsü kadar mekanı konusunda da her bir detayı titizlikle çalışılmış İstanbul restoranlarından biri. Menüsü ise A’dan Z’ye İtalyan mutfağının özeti gibi. Keçi peyniriyle hazırlanan Barbabietola Confit, Burrata gibi başlangıçlar, mantarlı agnolotti, füme patlıcan ravioli, deniz mahsullü pappardelle ve trüf kremalı tagliatelle gibi ana yemekler menüde il göze çarpanlar arasında. Şarküteri tabakları ise oldukça tatmin edici.

Kaşıbeyaz Bosphorus –  Yeniköy

Yeniköy’deki Kaşıbeyaz, kuşkusuz uzun yıllardır İstanbul’da deniz keyfini yaşamak isteyenlerin de favori adreslerinden biri. İstanbul Boğazı’nın muazzam manzarasına sahip Kaşıbeyaz Bosphorus, üç katında açık ve kapalı oturma alanları sunuyor ve en üst katındaki VIP salonunda grup yemekleri düzenlenebiliyor. Türk mutfağının sevilen lezzetlerini barındıran menüsü her daim kusursuz bir sunumla servis ediliyor. Modern turkuaz renkler ve Osmanlı motiflerinin birleştiği şık tasarımıyla özellikle yabancı konuklar için etkileyici bir atmosfer yaratıyor.

İstanbul Anadolu Yakası Restoranları

Del Mare – Çengelköy

İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı
İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı

Çengelköy’de Boğaz’ın en güzel manzaralarından birine sahip Del Mare, deniz ürünleriyle öne çıkan bir mekân! Her gün taze ve sezona özel deniz ürünleriyle hazırlanan menüsünde, avokadolu karides, tahinli patlıcan ve siyah havuç tarator gibi özenle hazırlanan mezeler dikkat çekiyor. Kabuklu deniz ürünleri ve şefin özel tarifleriyle hazırlanan ara sıcaklar ise menünün yıldızları arasında. Şarap tutkunları için geniş bir kavı bulunan restoranın dondurmalı irmik helvası ve kadayıfa sarılı baklavası yemeğini tatlıyla taçlandırmak isteyenler için mükemmel bir kapanış!

Lacivert Restaurant – Anadolu Hisarı

İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı
Istanbul'un Deniz Manzaralı 16 Restoranı

Adını Boğaz’ın engin sularından alan Lacivert, İstanbul’dan uzaklaşmadan ama kaosundan izole bir yemek için ideal mekanlardan biri.  Boğaz’ın hemen kıyısında, denize sıfır konumuyla adeta suyun üstünde yemek yiyormuş hissi veren mekân, hem gündüz hem de gece farklı bir atmosfer sunuyor. Gault & Millau İstanbul rehberinde “Deniz Ürünleri” kategorisinde ödül almış olması, restoranın kalitesini teyit eder nitelikte! Menüsünde ise Akdeniz mutfağını modern gastronomi ile harmanlanarak yeni bir tarz yaratılmış. Yeşil körili ızgara levrek, bezelye ve hindistan cevizi sütü eşliğinde sunulan çipura külbastı, fener kavurma, ızgara kuzu pirzola ve bonfile çökertme favori tabaklardan sadece birkaçı.