Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

2023 Cenevre Saat Günleri Başladı!

29 Ağustos 2023
2023 Cenevre Saat Günleri Başladı!

Yaklaşık 40 saat markası, 29 Ağustos-2 Eylül arasında Cenevre Gölü kıyısındaki çeşitli mekanlarda en yeni zaman makinelerini tanıtacak.

Bulgari öncülüğünde, Breitling, De Bethune, Girard-Perregaux, H. Moser & Cie., MB&F, Ulysse Nardin ve Urwerk markaları tarafından temelleri atılan Cenevre Saat Günleri bu yıl dördüncü kez kapılarını açıyor.

2020’de pandemi nedeniyle ertelenen Baselworld ve Watches & Wonders fuarlarının iptal edilmesinin ardından alternatif olarak ortaya çıkan Cenevre Saat Günleri her yıl meraklıları için bir başka heyecan kaynağı.

Bu yıl ayrıca Fondation de la Haute Horlogerie tarafından düzenlenen ve Rhone Nehri üzerindeki Pont de la Machine (Makine Köprüsü) üzerinde “What Time is it?” (“Saat Kaç?”) başlıklı bir fotoğraf sergisi de olacak.

Revolution dergisi ve Grail Watch şirketinin kurucusu Wei Koh’un moderatörlüğünde saat endüstrisinden uzmanlarıyla yapılacak ilginç söyleşiler de Cenevre Saat Günleri’nin önemli kozlarından biri.

2023 Cenevre Saat Günleri Başladı!
Cenevre Saat

Fuarın İlk Sürprizi

Fuarın ilk sürprizi H. Moser & Cie.’den geldi, Cenevre Saat Günleri 2023 için Endeavour koleksiyonuna dahil iki yeni saat tanıttı: Endeavor Tourbillon Concept Vantablack ve Endeavor Center Seconds Vantablack. Bilindiği gibi Vantablack nanoteknoloji sayesinde %99,96 gibi dramatik bir oranla siyahların en siyahı ve dünya üzerindeki en karanlık renk olarak biliniyor. Işıltılı pembe altın ile kelimenin tam anlamıyla ışığı emen en karanlık siyah bir araya gelince ortaya çarpıcı bir saat çıkmış.

2023 Cenevre Saat Günleri Başladı!
Cenevre Saat

Saatler 40 mm çapında, her ikisi de 5N kırmızı altın kasaya ve aynı tarzda altın ibrelere sahip. Tourbillon modeli bir çeşit astronomik saat gibi uzayın karanlık boşluğunda (gözlerimiz baktığımız şeyi algılamak için yansıyan ışığa ihtiyaç duyduğundan kadranı göremiyoruz) biteviye hareket ediyor ve hipnotize edici bir çekiciliği var. Endeavor Center Seconds Vantablack ise şık ve asil bir saat. Son olarak kadranlarda markanın ismi yer almıyor ama özenle inşa edilen bütün tasarım kodları bu özgüvenli markanın H. Moser & Cie. olduğunu söylüyor.

2023 Cenevre Saat Günleri Başladı!
Cenevre Saat

Yeni çıkan diğer çarpıcı modelleri fuar süresince websitemizden ve Instagram’dan duyuracağız.

Vantblack hakkında detaylı bilgi için: “Cenevre Saat Günleri 2022 – H. Moser and Cie.’den Siyahların En Siyahı”