Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

Omega Olimpiyat Meşalesini Bir Kez Daha Yakıyor: Yeni Seamaster Aqua Terra Tokyo 2020 Gold Edition

9 Temmuz 2021
Omega Olimpiyat Meşalesini Bir Kez Daha Yakıyor: Yeni Seamaster Aqua Terra Tokyo 2020 Gold Edition

1932’den bu yana Olimpiyat Oyunları’nın resmi zaman tutucusu olan Omega, bu ay içerisinde Tokyo’da başlayacak olan Olimpiyat Oyunları’ndaki görevini 29. defa üstleniyor olacak.

Olimpiyat Oyunları’nın en prestijli ödülü olan altın madalyanın bir sporcunun kariyeri boyunca elde edebileceği en büyük başarı olduğu su götürmez bir gerçek. Omega’nın yeni Seamaster Aqua Terra Tokyo 2020 Gold Edition saatleri de bu spor ikonunu onurlandırırcasına üretilmiş. 18 karat sarı altından üretilen bu yeni saati mercek altına alalım.

Yeni Seamaster Aqua Terra Tokyo saatler, 38 mm ve 41 mm olmak üzere iki farklı kasa boyutuyla sunuluyor, fakat her ikisinin de ortak özelliği tamamında sarı altın kullanılmış olması.

Omega Olimpiyat Meşalesini Bir Kez Daha Yakıyor: Yeni Seamaster Aqua Terra Tokyo 2020 Gold Edition

Saatlerin cilalı mavi seramik kadranları, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları ambleminden ilham alan lazer işlemeleriyle tasarlanmış. İsviçreli saat üreticisi, lazer işlemeli seramik kadranı bu ürün grubu özelinde ilk kez Seamaster Aqua Terra Tokyo Limited Edition versiyonunda kullanmıştı. Amblemin tamamı ise saatin kasa arkasında yer alıyor.

Co-Axial Master Chronometer Calibre ile donatılan saat, mavi seramik kasayla da uyumlu olarak mavi deri kayışla birlikte sunuluyor. 5 yıllık Omega garantili saatler, özel sunum kutusu içerisinde geliyor.

Gelelim bu saati bileğine takacak ilk kişilerden biri olan Michael Phelps’e. 23’ü altın olmak üzere toplam 28 Olimpiyat madalyasıyla, Olimpiyat tarihinin en madalyalı sporcusu olan 36 yaşındaki Amerikalı yüzücü, bir sporcunun zamanla ilişkilenmesini şöyle anlatıyor: “Bir Olimpiyat sporcusu olmak veya olmaya çalışmak 7 gün / 24 saatlik bir iştir. Kesintisizdir. İnsanın her anını alır. Olimpiyat Oyunlarına gerçekten hazır olmak için sıkı çalışmak, yoğun bir mücadelenin içinden geçmek zorundasınız. Beş kere çıktığım bu yolculuk hiç de kolay değildi. Ancak ortaya koyduğum özverili çalışmanın, bana hak ettiğim sonuçları kazandıracağını biliyordum.