Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

En İyi Zırhlı Otomobiller

21 Ekim 2024
En İyi Zırhlı Otomobiller
Kullanıcısının konforu ve güvenliğini en üst seviyeye çıkaran özellikleri sır gibi saklanan dünyanın en iyi zırhlı otomobillerini yakın markaja alıyoruz. 

Devlet başkanları, siyasiler ya da VIP’lerin üst düzey konforuna ek olarak dışardan gelebilecek tehlikelere karşı üretilen zırhlı otomobiller, özel siparişlerle çok az sayıdaki otomobil üreticisi tarafından sunuluyor. Bu otomobillere dahil ince detaylar genellikle sır gibi saklanırken sertifikalandırmalarına göre AK-47 tüfeklerden bile korunabilmeniz mümkün. Eğer aklınızda böyle bir araca sahip olmak varsa seçenekleriniz sınırlı. Gelin bugün dünyanın en iyi zırhlı otomobillerine yakından bakalım. 

MERCEDES-BENZ: 90 YILI AŞKIN DENEYİM
En İyi Zırhlı Otomobiller
En İyi Zırhlı Otomobiller

Dünyanın ilk otomobil üreticisi Mercedes-Benz, zırhlı otomobil üretmek konusunda da oldukça tecrübeli. 90 yılı aşkın zırhlı/korumalı araç üretim deneyimine 1928 Mercedes-Benz Nürburg 460 ile başlayan Alman marka, günümüzdeki en geniş ürün yelpazelerinden birini sunuyor. Üst sınıflardaki araçlarında üretici garantisiyle farklı koruma seviyelerinde seçenekler sunan markanın zirve modelini Mercedes-Benz S680 Guard 4Matic oluşturuyor. Gerçek korumayı şansa bırakmayan bu model VPAM 10 seviyesinde güvenlik sağlıyor. Siviller için izin verilen en yüksek koruma seviyesindeki Mercedes-Benz S680 Guard 4Matic, 10 cm kalınlığında camlara, 30 km hıza kadar hareket edilebilmesini sağlayan Michelin PAX patlamaz lastiklere ve gerektiği anda ilk yardım ekiplerinin olay yerine ulaşmasını sağlayan bir servise sahip.

En İyi Zırhlı Otomobiller
En İyi Zırhlı Otomobiller

Mercedes-Benz S Serisi’nin tüm lüks özelliklerini barındıran Mercedes-Benz S680 Guard 4Matic, sadece 5289 mm’lik bir uzun şaside üretilirken aracın ağırlığı 4.2 ton olarak açıklanıyor. Direksiyon ve şanzımanı ek ağırlıkla baş edebilecek şekilde yeniden kalibre edilebilen aracın açılır camları da hidrolik destekle kumanda edilebiliyor. Kötü senaryolara karşı araç içinde bir de oksijen tankı bulunuyor ki iç mekanda mahsur kalınması durumunda nefes alınabilsin. 612 beygir güç ve 900 Nm tork üreten V12 motoruyla yüksek ağırlığıyla kolaylıkla başa çıkabilen aracın maksimum hızı 190 km/s ile sınırlandırılıyor. 4 ya da 5 kişilik koltuk opsiyonlarıyla sipariş edilebilen Mercedes-Benz S680 Guard 4Matic için 650.000 dolarlık bir fiyat etiketiyle sunuluyor. Elbette bu bedel opsiyonlara göre değişiklik gösterebiliyor.

En İyi Zırhlı Otomobiller
En İyi Zırhlı Otomobiller
BMW: ELEKTRİKLİ OTOMOBİLE SERTİFİKA ALAN İLK ÜRETİCİ
En İyi Zırhlı Otomobiller
En İyi Zırhlı Otomobiller

Üretici garantili zırhlı/korumalı otomobillerin BMW’deki adı, BMW Protection Vehicle. Bu kapsamda 45 yılı aşkın süredir otomobillerini zırhlayan BMW, farklı klasmanlarda seçenekler sağlıyor. Son dönemde X5 ve 7 Serisi modelleri için bu programı uygulayan BMW, i7 model serisinde de zırhlı uygulama yaparak elektrikli bir otomobilde ilk sertifikalı zırh seçeneği sunan üretici olarak bir ilki daha gerçekleştirdi.

En İyi Zırhlı Otomobiller
En Iyi Zırhlı Otomobiller

544 beygirlik BMW i7 Protection ve 530 beygirlik BMW 7 Serisi M Sport Package, zırhlı özelliklerine rağmen sivil görünümlerine olabildiğince benziyorlar. Elbette kalın camlar, kapılar, isteğe göre eklenen çakar lambalar ve 20 inçlik PAX lastiklerle bu otomobilleri standart olanlardan ayırabilirsiniz. BMW, bu modelleri zırhlamaya ek olarak diğer Alman üreticiler gibi araç sürücülerine özel sürüş eğitimleri de veriyor. 

AUDI: ÜÇ ALMAN BÜYÜĞÜNDEN BİRİ
En İyi Zırhlı Otomobiller
En İyi Zırhlı Otomobiller

Alman Audi’nin amiral gemisi olan A8 modelinde A8 L Security adında zırhlı bir versiyonu bulunuyor. Audi’nin tüm kalitesini yansıtan, üstüne VR7’den VR10’a kadar uzanan koruma seçenekleri eklenebilen Audi A8 L Security, sadece özel siparişler üzerine üretiliyor.

En İyi Zırhlı Otomobiller
En İyi Zırhlı Otomobiller

Eklenen koruma sistemleri sebebiyle oldukça ağırlaşan otomobilde 571 beygirlik çift turbolu V8 motor kullanılıyor. Bu motora 48 Voltluk destek niteliğinde bir de elektrik motoru eşlik ederek hafif-hibrit bir yolculuk da gerçekleştirilebiliyor. Audi, farklı ülkelerde A6 veya Q8 gibi modelleri için de üretici garantili zırhlı/korumalı otomobiller üretiyor.

RANGE ROVER: SUV KRALLIĞININ ZIRHLISI
En İyi Zırhlı Otomobiller
En İyi Zırhlı Otomobiller

Land Rover’ın amiral gemisi, sertifikalı üreticiler kapsamına dahil olanlar arasında. Sedan tipi makam otomobilleri arasında en güçlü alternatiflerden biri olan Range Rover, Sentinel uzantılı modellerini zırhlı/korumalı olarak üretiyor. 

KLASSEN ROLLS-ROYCE: CULLINAN’I UZATIP ZIRHLADILAR
En İyi Zırhlı Otomobiller
En İyi Zırhlı Otomobiller

Rolls-Royce, otomobillerine müdahale yapılmasına pek izin vermez ancak bunun istisnai durumları da yaşanabiliyor. Klassen tarafından yeniden ele alınan Cullinan da bunlardan bir tanesi. Seviye 7’den Seviye 9’a kadar zırh koruması yapılabilen Cullinan, ayrıca B sütunundan itibaren uzatılarak arkadaki yolculara daha fazla yaşam alanı sunuyor. Özel zırhlı camlara ek olarak zırhlı cam tavan da bu otomobilde mevcut. 

TESLA: AÇIKLANDI AMA SERTİFİKALANDIRILMADI

Tesla Cybertruck, ortaya çıktığı günden beri tartışma konusu. Tamamen elektrikli ve radikal tasarımlı olmasına ek olarak beyzbol toplarının camlarını kıramadığı (Lansmanında camlar kırıldı) iddia edilmiş, boyasız gövde parçalarının da kurşun geçirmez olduğu vurgusu yapılmıştı. 1.8 mm’lik paslanmaz alüminyum gövde parçalarına 0.45 kalibrelik Tommy Gun, 9 mm’lik Glock, 9 mm’lik MP5-SD ve M4 pompalı tüfekle yapılan atışlar sonucunda kapılar yeterli korumayı sağladılar. Ancak benzer durumu camlar için söylenemiyor ve markanın böyle bir iddiası da yok. Yine de henüz sertifikalandırılmamış olması sebebiyle henüz şüpheli yaklaşılıyor.