İstanbul’un en yeni mekanları, şık atmosferleri ve özgün mutfaklarıyla unutulmaz gastronomi deneyimleri sunarken farklı konseptleriyle şehrin dinamizmine katkıda bulunuyor.
İstanbul’un Trend Mekanları
Pixi İstanbul
Pixi Etiler, İstanbul’un önde gelen yeni gece mekanlarından biri olarak, doğal unsurlarla süslenmiş şık bir atmosfer sunuyor. Canlı müzik ve DJ performansları ile unutulmaz bir gece deneyimi vaat eden mekan, ünlü şef Athinagoras Kostakos’un yönettiği mutfağıyla deniz ürünleri ve dünya mutfağından eşsiz tatlar sunuyor. Hem özel etkinlikler hem de keyifli kutlamalar için ideal olan Pixi, sofistike kokteylleriyle de dikkat çekiyor. Hem atmosferi hem de menüsüyle İstanbul’da eğlencenin ve şıklığın yeni adreslerinden biri haline geldi.
Olden 1545
Olden 1545, Samatya’daki Mimar Sinan imzalı 550 yıllık tarihi yapının içinde özel davetler ve buluşmalar için benzersiz bir atmosfer sunuyor. Taş duvarlar, tarihi mermerler ve hamam detaylarıyla bezenmiş mekan, beş özel odasıyla misafirlerine ayrıcalıklı bir deneyim vaat ediyor. Osmanlı döneminden izler taşıyan mekanda, hem geçmişin izlerini sürebilir hem de modern lezzetlerle buluşabilirsiniz. Özel kutlamalar ve unutulmaz anlar için ideal bir mekan.
Mekanın menüsü de tarihi atmosferine yakışır şekilde özenle hazırlanmış. Tatlı menüsünde Baklava Cannoli gibi Siirt fıstığı kreması ve yoğurt dondurmasıyla servis edilen, geleneksel ve moderni buluşturan tatlar bulunuyor. Ayrıca, Semifreddo Tiramisu yarı donuk bir lezzet olarak mascarpone kreması ve yoğurt kıtırı ile sunuluyor. İmza kokteyller arasında ise Fevk, ferahlatıcı bir tercih olarak öne çıkarken Mahperi, tuzlu karamel votka ve kızarmış marshmallow gibi yaratıcı bileşenleriyle dikkat çekiyor. Latife ise antep fıstığı likörü ve baklava sosuyla nostaljik bir dokunuş sunuyor.
Kalimera
Kalimera, Teşvikiye’deki Park Hyatt İstanbul’da, Ege mutfağının otantik lezzetlerini sunan zarif bir mekan olarak misafirlerine Yunan mutfağının sıcaklığını yaşatıyor. Mekanın menüsünde öne çıkan yemekler arasında Greek Salad (taze sebzeler ve zeytinyağıyla hazırlanmış klasik Yunan salatası), Octopus Carpaccio (ince dilimlenmiş ahtapot, zeytinyağı ve limon sosuyla), ve Grilled Sea Bass (ızgara levrek, Ege usulü garnitürlerle) gibi lezzetler bulunuyor. Kalimera, sade ve özenli tabaklarla denizin tazeliğini sofralara taşıyor.
Mottosunu “Doğalın dilinden şaşmadan, sadelik, tadım ve doyum…” olarak tanımlıyor. Mekan, denizin tazeliğini her tabakta hissettiren, zeytin ağacının sadeliği ve doğallığını yansıtan bir mutfağa sahip. Deniz ürünleri Kalimera’nın kalbi olarak öne çıkarken, zeytin ağacı ise mekandaki sadeliğin ve sanatsal niteliğin simgesi.
- İstanbul’un En İyi Teras Mekanları
- İstanbul’un Deniz Manzaralı 16 Restoranı
- İstanbul’un En İyi Viski Barları
- İstanbul’un En İyi Kruvasan Mekanları
En Passant
İstanbul’un kalbinde, tarihi bir şapelde kokteylinizi yudumlarken mekanın büyüsüyle bambaşka diyarlara gideceksiniz. En Passant’dan bahsediyoruz. Mekanın dokusuna işlemiş kendiliğinden büyüsü, her bir detayda ortaya çıkan artistik bir bakış, eşsiz bir günbatımı manzarası ve leziz kokteyller. Hepsi bir arada. Üstelik burası, özel etkinlikler ve kültürel deneyimler de sunuyor.
Zenkai Restaurant & Bar
Zenkai Restaurant & Bar, Kanlıca’da Ahmet Rasim Paşa Yalısı yanında yer alan şık bir mekandır. Akdeniz ve Uzak Doğu mutfağını harmanlayan füzyon menüsüyle öne çıkan Zenkai, şef Murat Bozok’un imzasını taşıyor. Özellikle sushi ve deniz ürünleri sevenler için dikkat çekici seçenekler sunan mekan, Boğaz manzarası ve modern dekorasyonu ile keyifli bir akşam yemeği için ideal. Şık barında ise özel kokteyller eşliğinde manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
The Barn
Grandma’s Wonderland bünyesinde açılan The Barn, Silivri’deki mekanında sürdürülebilirliğe odaklanan bir gastronomik deneyim mekanı. Bahçeden taze toplanan sebzeler ve yerel ürünlerle hazırlanan menüsü, geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla birleştiriyor. Kopenhag’da birçok Michelin yıldızlı restoranda çalışırken “Yeşil Michelin Yıldızı” başlıklı yüksek lisans tezini tamamlayan şef Buğra Özdemir’in buradaki etkisi büyük. Sıfır atık anlayışına dayalı mutfağı, Trakya’nın etleri ve Silivri’nin deniz ürünlerini öne çıkarıyor. Doğa ile iç içe, sürdürülebilir gastronomiyi deneyimlemek isteyenler için özel bir yer.
Visorante
Boğaz’ın en güzel manzaralarından birine sahip olan bu yeni restoran İstanbul tutkunları için mükemmel bir destinasyon. Ortaköy’deki mekan, olağanüstü manzarasının yanı sıra otantik bir İtalyan mutfağı ve mükemmel bir ambians sunuyor. Zira menüyü incelemeden önce kendinize mekanı incelemek için bir süre tanımalısınız. Menüsünde taze el yapımı makarnalar, taş fırın pizzalar ve özel İtalyan tatlıları öne çıkıyor. Sıcak atmosferi ve şık dekorasyonu ile hem romantik akşam yemekleri hem de arkadaş buluşmaları için ideal bir mekan. Eşsiz lezzetleri ve kaliteli hizmetiyle, Visorante İtalyan mutfağı severlerin uğrak noktası haline gelmiş durumda.
Roof Mezzepotamia
Sirkeci’deki bu teras mekanı sadece mıutfağıyla değil, manzarasıyla da konuklarını büyülüyor. Geleneksel mezeleri modern dokunuşlarla sunarak zengin bir mutfak deneyimi sunan Roof Mezzepotamia, Akdeniz ve Ortadoğu lezzetlerini harmanlıyor. Kuzu beyinden çiroza, topikten vişneli yaprak sarmaya kadar geleneksel meyhane mezelerini bulabileceğiniz menüsü kızarmış mütebbel, ciğer sarma, kuru dolma gibi yeni mekanlarda sıklıkla karşımıza çıkmayan lezzetlerini sunuyor. Boğaz’a karşı keyifli bir akşam yemeği için ideal bir adres olan Roof Mezzepotamia, sofistike kokteylleriyle de dikkat çekiyor.
Hiema Kitchen & Bar
Sarıyer’de konumlanan Hiema Kitchen&Bar, açıldığı gibi Avrupa yakasının trend mekanları arasına girmeyi başardı. Mekanın bu hızlı başarısının arkasında özenle hazırlanmış menüsü kadar sofistike dekorasyonunun da payı büyük. Şef Burak Fındık’ın önderliğinde hazırlanan menüsü Akdeniz, Japon ve İtalyan mutfağının öne çıkan lezzetlerini bir araya getiriyor. Karides ve trüflü ravioli, sırlanmış akya, çıtır yufka karides ve karamelli profiteröl menünün yıldızları arasında. Geniş ve şık dekorasyonuyla, samimi ve rahat bir atmosfer sunuyor. Bahçesi ve şömine köşesi, özellikle hafta sonu keyifli vakit geçirmek için ideal.
Salazar
Etiler’deki Salazar, Akdeniz ve Asya mutfaklarını buluşturan modern füzyon mutfağıyla öne çıkıyor. Şef Kadir Aytekin, bu iki mutfağın karakteristik tatlarını bir araya getirerek “MaditerrAsian” adı verilen özgün bir lezzet yolculuğu sunuyor. Istakoz tost, biroche ekmekle sunulan Brie peyniri, Josper fırınında ızgara Tomahawk gibi özgün tabaklar bulmak mümkün. Tatlı menüsündeki odun ateşinde cheesecake’i ve müdavimleri tarafından sıklıkla tercih edilen köz patatesi ise denemeden gitmeyin.
Clove.ist
Son dönemlerin en popüler mekanlarından Clove.ist, zarif atmosferi ve yaratıcı menüsüyle dikkat çekiyor. İtalyan mutfağından ilham alan menüsünde beyaz trüf pizzası ve deniz mahsullü makarnalar öne çıkıyor. Şef Emre Şen’in yönetiminde hazırlanan tabakların yanı sıra mekanın düşmeyen enerjisi de konuklarını cezbeden özellikleri arasında. Modern dekorasyonu ve geniş alanıyla özel davetler için ideal bir mekan. Mekanın kahvaltıları ise oldukça zengin. Clove.ist, keyifli bir köpüklüyle sonlanacak uzun bir brunch keyfi için ideal alternatiflerden biri. Şıklığı ve lezzeti bir arada sunan Clove.ist, İstinye Park’ta gastronomi dünyasına sofistike bir katkı yapıyor.
Bardot
Beymen Zorlu Center’da kapılarını açan Bardot, New York merkezli mimarlık ofisi Roman&Williams imzalı dekorasyonu ve Türkiye’nin ilk Michelin yıldızlı şeflerinden Cihan Çetinkaya’ya ait mutfağıyla şehre yeni bir soluk getiriyor. Mekan, daha ilk bakışta Beymen çizgisini ortaya koyarken lüks gastronomik deneyimlere odaklanan mutfağı ve geniş bar menüsüyle de ilgi çekiyor.