Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

İzlemeniz Gereken 15 Yeni Kore Dizisi

11 Eylül 2024
İzlemeniz Gereken 15 Yeni Kore Dizisi

Queen of Tears, Mask Girl, Crash Course in Romance ve The Killing Vote’la geçen seneye damga vuran 2024 Kore dizileri hız kesmeden devam ediyor.

2024, Kore dizi hayranları için oldukça heyecan verici bir yıl olacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören Queen of Tears, Mask Girl, Crash Course in Romance ve The Killing Vote gibi diziler, Kore dizi endüstrisinin hız kesmeden büyümeye devam ettiğini kanıtladı. Bu yıl da webtoon uyarlamalarından favori dizilerimizin yeni sezonlarına kadar pek çok yeni yapım bizleri bekliyor. Fantastik dizilerden romantik yapımlara kadar her Kore dizi severi için bir seçenek var. İşte bu yıl izleme listemize ekleyeceğimiz en çok beklenen Kore dizilerinden bazıları:

The Judge from Hell

Yeni bir hukuk dramasında Doctor Slump’tan tanıdığımız Park Shin-hye, elit bir yargıç olan Kang Bit-na’yı canlandırıyor. Kang, güzelliğiyle tanınsa da aslında kötü insanları cehenneme göndermekle görevli bir şeytan. Dost canlısı ve zeki bir dedektif olan Han Da-on’la tanıştığında ikisinin de hayatı kökten değişmeye başlıyor.

Seoul Busters

Dongbang Yoo-bin, Güney Kore dışında prestijli bir üniversitede profesör ancak ömür boyu akademik pozisyonu reddettikten sonra Güney Kore’ye dönüp Songwon Polis Karakolu’nda Şiddet Suçları Birimi 2’nin başkanı olarak gönüllü çalışmaya başlıyor. Bu stratejik karar sonrasında dizi boyunca, Dongbang’ın bu birimi en iyilerden biri yapma çabalarını izliyoruz.

Gyeongseong Creature 2. Sezon – Netflix – IMDb: 7.3

Park Seo-joon’un başrolde yer aldığı gerilim dizisi, 1945’te geçen birinci sezonun ardından ikinci sezonuyla geri döndü. Jang Tae-sang ve Yoon Chae-ok, şehirde tuhaf yaratıklarla karşılaşıyorlar ve ikinci sezonda, günümüz Kore’sinde Yoon, Jang’ın tıpatıp benzeri Ho-jae ile tanışıyor. İkilinin birlikte geçmişteki cevaplanmamış soruları çözmeye çalışması çabası izlemeye değer.

Queen Woo – TVING – IMDb: 6.6

Bu tarihi dramada, kocası ve Goguryeo Kralı’nın ölümü sonrasında hedef haline gelen Kraliçe Woo Hee’nin hikayesi anlatılıyor. Kralın ölümünden sonraki 24 saat içinde tahta geçecek yeni kral belirlenmek zorunda ve tahmin edeceğiniz üzere bu unvanda birçok insanın gözü var. Zorlu bir taht mücadelesini izleyeceğimiz dizide The Call filminden tanıdığımız Jeong Jong-seo, Kraliçe Woo olarak başrolde.

Bad Memory Eraser – MBN – IMDb: 6.5

Bu K-dramada, tenisçi Lee Goon, sakatlandıktan ve özgüvenini kaybettikten sonra hafızasını siler. Dizi boyunca, Lee’nin sevgilisi ve psikiyatristi Kyeong Joo-yeon’un yardımıyla kariyerini yeniden inşa edişini izliyoruz. JYJ üyesi Kim Jae-joong, Lee rolünde karşımıza çıkarken, yanında Doctor Stranger’dan tanıdığımız Jin Se-yeon yer alıyor. Kadrosu bile diziyi izlemeye değer kılıyor.

The Frog –  Netflix – IMDb: 6.9

Mo Wan Il tarafından yönetilen bu gizemli gerilim dizisi, Gu Sang-joon ve Jeon Young-ha etrafında dönüyor. İki farklı zaman diliminde geçen dizide, Gu 2000 yılında kırsal bir bölgede bir moteli işletirken, Jeon 2021 yılında bir ormandaki pansiyonun başında. İkili arasındaki hayatlar, gizemli bir şekilde kesişiyor. Peki nasıl…

Hierarchy – Netflix – IMDb: 6.0

Netflix’in yeni dizisi, Güney Kore’deki elit Jooshin Lisesi’ndeki zengin öğrenciler etrafında şekilleniyor. Asayiş okulun en üst dilimindeki birkaç kişinin elindeyken esrarengiz öğrenci Kang Ha’nın nakil olmasıyla düzen bir anda tehdit altına giriyor.

The Whirlwind – Netflix – IMDb: 7.4

Bu politik dramada, Güney Kore Başbakanı Park Dong-ho ve Ekonomik İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Jung Soo-jin arasındaki rekabeti heyecanla izleyeceksiniz. Devlet başkanının bir suikast girişimine maruz kaldığı gün, başbakan ve yardımcısı arasında fırtınalı bir iktidar mücadelesi patlak veriyor ve gerisi geliyor.

Red Swan – Disney+ – IMDb: 6.6

Gerilim, intikam ya da romantizm arıyorsanız Red Swan tam size göre. Dizide, eski golf şampiyonu Oh Wan-soo, mükemmel bir yaşamın hayaliyle Hwain Grubu’nun varisiyle evleniyor. Ancak onun yeni girdiği bu ailede hiçbir şey toz pembe değil. Yeni koruması Seo Do-yoon’un yardımıyla güçlü aileye dair bütün sırlar ortaya dökülüyor.

No Gain, No Love – Amazon Prime – IMDb: 7.8

Hometown Cha-Cha-Cha’nın yıldızı Shin Min-a, bu yeni romantik komedide Son Hae-yeong’u canlandırıyor. Hae-yeong, para kaybetmekten nefret eden ve hayatındaki her şeyi hesaplayarak hareket eden bir kadın. Hayalini kurduğu terfiyi kaçırmamak içinse yapmayacağı şey yok. Bu sahte bir düğün planlamak bile olsa… Türkçeye Kazanç Yoksa Aşk da Yok diye çevrilen dizi oldukça eğlenceli.

The Player 2: Master of Swindlers – Apple TV – IMDb: 7.7

2018’de yayınlanan The Player dizisinin devamı olan bu yeni K-dramada, bir grup dolandırıcı, zengin kötülere ve suçlulara karşı mücadele ediyor. Üstelik bu yeni sezonda çok daha abartılı aksiyon sahnelerinin yanı sıra kötülüğün sınırlarını zorlayan yeni karakterler de karşımızda.

Cinderella at 2 AM – Viu – IMDb: 7.8

Cinderella at 2 AM’de olaylar aile içi şiddet nedeniyle evini terk eden Ha Yoon-seo ve Seo Joo-won etrafında şekilleniyor. İkili flört etmeye başlarken Ha, Seo’nun çalıştıkları şirketin sahibi olan bir chaebol ailesinin oğlu olduğunu öğrenir. İkili arasındaki dram ilişkilerinin geleceği tehlikeye sokuyor.

Good Partner – Viu – IMDb: 7.6

Tecrübeli boşanma avukatı Cha Eun-kyung ve idealist çaylak Han Yoo-ri’nin zorlu davalarla başa çıkma çabaları özellikle polisiye ve yargı hikayelerini seven izleyiciler için birebir. Dizi gerçek bir avukat tarafından yazıldığı için kurgu bir yapımdan çok gerçek dünyadan bir kesit gibi.

The Auditors – Viu – IMDb: 7.8

Beyond Evil’dan tanıdığımız Shin Ha-kyun, hükümet denetçilerinden oluşan bir ekibin lideri Shin Cha-il rolünde karşımıza çıkıyor. Ekibin görevi yolsuzluk söylentileriyle çalkalanan güçlü holding, JU İnşaat’ı araştırmak. Lider Shin Cha-il, insanlara karşı inancını kaybetmiş, etik değerlerine bağlı, kimi zaman acımasız bir insan olsa da dev bir holdingin gözünü korkutacak kadar da başarılı.

No Way Out: The Roulette – Disney+ – IMDb: 6.7

13 yıl hapishanede yatan ve iğrenç suçlarıyla bütün bir ülkenin nefretini kazanan katil Kim Gook-ho’nun serbest bırakılmasıyla Güney Kore’de kaos başlar. Gizemli bir figür, Kim’in başına 20 milyar won ödül koyar. İronik olansa bir zamanlar suçlunun peşine düşen dedektif Baek Joon-sik’in bu kez suçluyu koruma görevini üstlenmesidir.