Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

Şehirde 31. İstanbul Caz Festivali Ateşi

5 Temmuz 2024
Şehirde 31. İstanbul Caz Festivali Ateşi

Müzik tutkunlarının tüm yıl beklediği tarih geldi çattı. 31. İstanbul Caz Festivali, muhteşem performanslarla açılışını yaptığı programıyla şehri ateşe verecek.

Bu yıl 31.si düzenlenen İstanbul Caz Festivali, 3 Temmuz akşamı Avusturya Konsolosluğu Avusturya Kültür Ofisi bahçesinde düzenlenen törenle resmi olarak açılışını yaptı. Gecede Avusturyalı grup Saint Privat muhteşem performansıyla dinleyicileri Fransa’nın güney sahillerine taşıdı.

Şehirde 31. İstanbul Caz Festivali Ateşi
Fotoğraf: Salih Üstündağ
NİLÜFER VERDİ VE NİNO VARON’A ÖDÜL

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk müzik dünyasının emekçi isimlerine Yaşam Boyu Başarı Ödülleri’ni takdim eden İstanbul Caz Festivali’nin bu yıl sahnesinde ağırladığı isimler Türkiye’nin ilk kadın caz piyanistlerinden Nilüfer Verdi ve duayen besteci ve yapımcı Nino Varon oldu.

Şehirde 31. İstanbul Caz Festivali Ateşi
Fotoğraf: Salih Üstündağ
NİLÜFER VERDİ KİMDİR?

Alman ressam Liselotte Auer Verdi ve perküsyon sanatçısı Nejat Verdi’nin kızı Nilüfer Verdi, küçük yaşlarda aldığı özel piyano dersleriyle başladığı eğitimine Berklee College of Music ve New York New School’da devam etti. Amerika’da bulunduğu yıllarda sayısız müzisyenle çalışma imkanı bulan caz piyanisti Türkiye’ye döndükten sonra sahne hayatının yanı sıra piyano ve orkestra hocalığı yaparak birçok genç müzisyenin hayatını değiştirdi. “Mana“, “İzhar” ve “Knidost” albümlerini yapan Verdi, 2022 yılında Erdal Kızılçay ve Duygu Soylu’yla birlikte “Talk to Me” teklisini piyasaya sürdü.

Şehirde 31. İstanbul Caz Festivali Ateşi
Fotoğraf: Salih Üstündağ
NİNO VARON KİMDİR?

13 yaşında gitar çalmaya başlayan ve genç yaşında uzun dönem Cem Karaca’yla aynı sahneyi paylaşan Nino Varon, 1968 yılında plak yapımcılığına başlamıştı. Tanju Okan, Ajda Pekkan, Kayahan gibi Türk müziğinin usta isimlerinin albümlerini yapan ve Nilüfer’i keşfeden isim olarak tanınan Varon, Türkiye’nin ilk caz albümü olan Jazz Semai‘nin de yapımcısı.

Şehirde 31. İstanbul Caz Festivali Ateşi
Fotoğraf: Andrew Hutto
31. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ’NİN YILDIZLARI

Bu yıl 18 Temmuz’a kadar sürecek festivalin programı bir kez daha yıldız isimlerle dolu. Caz tutkunları için bir kez daha seçimi zor bir yıl olacak. Kuşkusuz en çok duyurusu yapılan isimler Rock’n Roll’un romantik prensi Chris Isaak ve Grammy ödüllü müzisyen Gregory Porter oldu. Porter 8 Temmuz, Isaak ise 12 Temmuz akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda olacak.

Biletler için; passo.com.tr

Şehirde 31. İstanbul Caz Festivali Ateşi
Fotoğraf: Erik Umphery
ŞEHRİN HER YERİNDE CAZ NOTALARI

40’a yakın konserde 200’ü aşkın yerli ve yabancı müzisyenin sahne alacağı festival programında enerjisiyle sahneleri yıkıp geçen YolanDa Brown, saksofonuyla caz sahnesinin duayen ismi Joshua Redman ve modern ozanlardan Arlo Parks gibi isimler yer alıyor. Bu yıl Parklarda Caz konserleri ise Beylikdüzü Yaşam Vadisi, Beyoğlu Hasköy Parkı ve Küçükçekmece Göl Kenarı Amfi’nde gerçekleştirecek 31. İstanbul Caz Festivali, +1’li Gece Gezmesi, Pera’da Bir Caz Akşamı ve Caz Vapuru etkinlikleriyle de bir kez daha İstanbul’un birçok noktasında müzikli akşamlar yaşatacak.

Programın detayları için; caz.iksv.org