59’uncu Venedik Bienali sonlanmadan yüzen şehri ziyaret etmeyi planlayanlar bu renkli mekânların tadını çıkarabilir.
Il Ristorante Adriatica
Venedik’in en iyi otellerinden biri olan Il Palazzo Experimental’de yer alan restoran, kısmen 60’ların tarzını yansıtan dekorasyonu ve mevsimsel ürünlerle yorumladığı lokal mutfağı ile şans tanınması gereken mekânlardan… Adından da anlaşılacağı üzere ülkenin Adriyatik kıyılarından gelen tatların ağırlıklı olduğu menünün favori üyelerinden biri, taze midyelerle hazırlanan spaghetti alla vongole… Akşam yemeği için yer bulamazsanız restoranın öğle saatlerinde de oldukça keyifli olduğunu belirtelim.
Hostaria Castello
Sene başında kapılarını açan 18 kişilik bu küçük ve sade restoran, geleneksel İtalyan yemeklerini modern detaylarla yorumlamak üzere yola çıktı ve kısa sürede büyük beğeni kazandı. Rialto Köprüsü yakınlarda yer alan Hostaria Castello, Osmanlı dönemindeki Venedik günlerine atıfta bulunan oryantal ve romantik dekorasyonuyla da ilgi çekiyor.
Terrazza Aperol
Ünlü San Marco Meydanı’nda, Milano’nun yetiştirdiği tanınmış şefler Alessandro Negrini ve Fabio Pisani tarafından hazırlanan küçük tabaklar ve kokteyller eşliğinde İtalyanların meşhur yemek öncesi atıştırma ve sosyalleşme aktivitesi olan aperitivo deneyimi için şahane bir adres…
Oro
Venedik’in belki de en ünlü oteli olan Belmond yönetimindeki Cipriani, geçtiğimiz yaz tüm yeme-içme mekânlarını, büyük bir heyecanla transfer ettiği ödüllü şef Riccardo Canella’ya emanet etti. Executive chef olarak göreve başlayan Canella’nın otelin Michelin yıldızlı restoranı Oro’da yapacakları merakla bekleniyordu. İtalyancada “altın” anlamına gelen Oro’nun sekiz tabaklık yeni tadım menüsü, Adriyatik Denizi’nden çıkan tüm doğal ürünleri kucaklarken İtalyan mutfağının geleneksel hamur işlerini de göz ardı etmiyor.
Osteria Giorgione da Masa
Hem İtalyan hem de Japon mutfağını sevenlerin bu iki ayrı dünyayı buluşturan bir restoranda yaşayacakları haz kolay kolay tahmin edilemez. İtalya’nın en iyi restoranlarında uzun yıllar çalıştıktan sonra kendi mekânını açmaya karar veren ödüllü şef Masahiro Homma’nın eseri Osteria Giorgione da Masa, Venedik’in tam kalbinde eşsiz Japon tatları sunan oldukça sıra dışı bir menüye sahip. Venedik’te İtalyan olmayan bir şeyler yemek isteyenler için deniz ürünleri ve Japon tatları ağırlıklı oldukça iyi bir alternatif.