Mayıs ayının ilk çeyreğinde mevsim normallerini henüz tam anlamıyla tutturamamış olsa da, havaların ısınmaya başlamasını fırsat bilip yüzümüzü güneşe dönüyoruz. Yaz ayları için tatil planlarımızı yapıyoruz, kimimiz hafta sonu kaçamaklarına başladı bile. Ege ve Akdeniz şimdiden ışıldıyor. Hal böyle olunca, bu anları daha keyifli kılacak fikirler de aklımızın bir köşesinde beliriyor. Saatolog editörleri olarak yüzümüzü güneşe dönmenin bir kutlaması olmalı diye düşünüyoruz ve bu yüzden ısınan havalarla birlikte ferahlık seviyesini artıracak, yaz aylarına yakışan kokteyllerden bir derleme yapıp, kadehimizi kaldırıyoruz.
Smoky Aperol Margarita
Baharatlı ve narenciye notalı, ferah bir kokteyl: Bardağınızı lime suyuna, ardından da acı baharat çeşnisine batırın ve kenara bırakın. Bu sırada shaker’ın içerisinde yarım ons lime suyu, 1 ons Mezcal, yarım ons portakal likörü ve ¾ ons Aperol ekleyin. 15-20 saniye kadar karıştırın. Bardağınızın içerisine buz koyun ve karışımı dökün. Bardağın kenarına ince bir dilim lime, baharatlı ama tatlı bir yuduma hazırsınız.
Watermelon Sangria
Orta boy bir blender içerisine çekirdeklerini ayıkladığınız 4 dilim karpuzu, 1 şişe misket üzümü şarabı, 1 ons rom, 4 dilim lime suyu, 2 dilim lime ezmesi, 1 çay kaşığı şeker ile birlikte koyun. Karışım iyice sıvı hale gelene kadar blender’da çektirmeye devam edin ve karıştırmayı durdurun. Metal ya da cam bir sürahiye koyduğunuz karışımı bir süre buzdolabında bekletin ve daha sonra üzerini yaban mersinleriyle süsleyerek için.
Strawberry Basil Smash
Viski içmeyi seviyorsanız birazdan okuyacağınız satırlar ilginizi çekebilir. 12 yıllık bir İskoç viskisinden 1 buçuk ons alın, 5 çilek ve 3-4 fesleğen yaprağını ezip shaker’a koyduktan sonra dökün. ¾ ons limon suyu ve yarım ons şeker şurubunu shaker’a dahil edin ve iyice karıştırın. Karışımı bol buzlu bir viski bardağına dökün, ayırdığınız çileklerden birkaç tanesini bir kürdana takın, kokteylinizi renklendirin.
Malfy Sorbet Bubbly Lemonade
Bir yudumda İtalyan sahillerine ışınlanmanın en pratik yolu için adımları takip edin. Yarım ons Malfy Gin Arancia’yı 1 yemek kaşığı dondurulmuş limon şerbeti, ¾ ons bal, 1 -2 adet nane yaprağı ve buzla birlikte shaker’ın içerisine koyun. İyice karıştırdıktan sonra karışımı geniş bir kokteyl bardağına dökün. Üzerine biraz Prosecco ekleyin ve dilerseniz bir dilim greyfurtu bardağın içerisine atın.
Cocorita
Tercihen portakal aromalı bir tekilayı, 1 ons ananas suyu, yarım ons Hindistan cevizi suyu, yarım ons narenciye suyu, damak tadınıza göre portakal suyu ve buz ile karıştırın. Kullandığınız tekila portakal aromalı değilse, portakal suyu konusunda gözünüzü korkak alıştırmayın. Karışımı homojen bir hale getirdikten sonra buz koyduğunuz bardağınıza dökün. Küçük bir dilim ananasla kokteylinizi daha egzotik bir hale getirin.