Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

2022’nin Sembolizm Öncüsü; Klimt

27 Şubat 2022
2022’nin Sembolizm Öncüsü; Klimt

Sembolizmin önde gelen ressamı, şimdiye kadar üretilmiş en romantik resimlerden sayılan, bir çiçek yatağında sonsuz bir kucaklaşmayı gördüğümüz, mirası yıllarca süren ağır sembolizm ve erotik alt tonlar içeren The Kiss’in sahibi, Avusturyalı sanatçı Gustav Klimt; Van Gogh’un dijital sergisini dünyayla buluşturan Exhibition Hub ve Fever ortaklığının yeni odak noktası oldu.

Şu anda Los Angeles’ta sanat severlerle buluşan Klimt; The Immersive Experience isimli yeni dijital sergi 2022 yılı boyunca 13 farklı kentte sanatseverlerle buluşacak ve The Kiss’in yanı sıra “Judith and the Head of Holofornes”in de dahil olacağı eserler dijital bir gösteriyle dünyayı gezecek.

2022’Nin Sembolizm Öncüsü; Klimt
2022’Nin Sembolizm Öncüsü; Klimt

25-35 dolar arasında değişen bilet fiyatlarıyla serginin sonraki durakları Las Vegas, Londra, Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Houston, New York, Philadelphia, Seattle ve Washington D.C olacak.

Şu an yalnızca Toronto’da ziyaret edilebilecek olan Immersive Klimt adlı etkinlik ise konuklarını sanatçının ilk kara kalem eskizlerinden başlayarak Altın Dönemi’ndeki Ağaç gibi en ikonik eserlerine kadar uzanan bir yolculuğa çıkarıyor ve 20 Mart’a kadar sanatseverleri bekliyor.

2022’Nin Sembolizm Öncüsü; Klimt
2022’Nin Sembolizm Öncüsü; Klimt

Ayrıca bir diğer Klimt sergisi olan ve bu yaz New York’ta açılması planlanan “Gustav Klimt: Gold in Motion” ise Hall des Lumieres’in açılış sergisi olarak görücüye çıkacak.