Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

Vacheron Constantin, Patrimony’nin 20. Yılını Kutluyor

14 Ekim 2024
Vacheron Constantin, Patrimony’nin 20. Yılını Kutluyor
Bu sene 20. yıldönümünü kutlayan Patrimony serisi için Vacheron Constantin, Fransız tasarımcı Ora ïto ile bir araya geliyor.

Yüksek saatçiliğin en eski markalarından Vacheron Constantin, bu sene Patrimony serisinin 20. yıldönümünü kutluyor. Marka, Ora ïto ismiyle bilinen Fransız tasarımcı Ito Morabito ile işbirliğinde Patrimony’nin 1950’lerden ilham alan ruhuna atıfta bulunarak 100 adetle limitli Patrimony x Ora ïto serisini duyurdu.

Vacheron Constantin Patrimony X Ora Ïto

Saat meraklılarıyla 2004’te buluşturulan Patrimony, Vacheron Constantin’in 1950’lerde tasarladığı ince erkek saatlerinden ilhamla yaratılmıştı. İnce bezelle tamamlanan yuvarlak kasa, zarif kubbeli kadranı ve çoğunlukla deri kayışla tamamlanan Patrimony saatleri, çeyrek yüzyıla yakın bir zamandır Vacheron Constantin ikonlarından biri. Fransız tasarımcının elinin değdiği yeni seride de “simplexity” kavramından yola çıkılarak karmaşıklık ve sadelik bir araya getirilmiş. Sonuç olarak ise birbiri içine geçen onlarca daire ile tasarlanan derinlikli ve fakat bir o kadar yalın olan kadran ortaya çıkmış.

Multidisipliner bir tasarımcı olan Ora ïto mimariden otomobillere çok farklı alanlarda tasarım çalışmaları yapıyor. 2019’dan bu yana da uzun süredir hayranı olduğu Patrimony koleksiyonunun yüzü. Bir tasarımda olmazsa olmazın zamansızlık olduğunu dile getiren Fransız tasarımcı, yeni seriye de zamansız dokunuşlar getirmiş. 40 mm çapında sarı altın kasada tasarlanan saatlerin kadranı ışığı yakalayan ve iç içe geçen sonsuz sayıda daireyle süslenmiş. Saat 6 yönünde bir tarih penceresi açılırken kadranın üst kısmında ise Vacheron Constantin logosu kendini gösteriyor.

Vacheron Constantin, Patrimony’nin 20. Yılını Kutluyor
Vacheron Constantin

Seriye elle kurmalı in-house kalibre 2450 hayat veriyor. Sadece 3,6 mm kalınlığındaki mekanizma, 40 saatlik güç rezervine sahip. Köprülerdeki Côtes de Genève işlemesinin yanı sıra altın rotor da markanın Malta haçı sembolüyle süslenmiş.

Vacheron Constantin, Patrimony’nin 20. Yılını Kutluyor