Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

Dubai Çikolatası: Tüm Dünyayı Saran Lezzet

15 Ekim 2024
Dubai Çikolatası: Tüm Dünyayı Saran Lezzet
İster çikolata aşkı ister trendleri deneme arzusu; kimse ona karşı koyamıyor. Siz de Dubai çikolatasından bir ısırık almayı düşünüyorsanız yazımıza buyrun.

Günümüzde sosyal medyada bir şey trend olduğunda ondan kaçamazsınız. Son zamanlarda akışlara hakim olan son yiyecek trendlerinden Dubai çikolatası tüm dünyayı kasıp kavurdu. Çıtır çıtır kızarmış kadayıfı fıstık kreması ve tahinle karıştırıp zengin çikolatayla kaplayınca ortaya çıkan bu lezzet bombasını deneyecek kadar şanslıysanız ne kadar etkileyici olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Yoğun krema dolgulu ama aynı zamanda çıtır olan Dubai çikolatasının bir alametifarikası olduğunu kabul etmek gerekiyor.

Tüm dünya ona Dubai çikolatası dese de aslında onun gerçek adı “Can’t Get Knafeh of It” ve Dubai’deki Fix Dessert Chocolatier tarafından yaratıldı. Kısa sürede sosyal medya kullanıcıları arasında hızla yayılmaya başladı ve gerçek ismi unutulup doğduğu yerle anılmaya başlandı. Çikolatanın çıtırtısı bağımlılık yapan özelliği ve asla bir ısırık yetmiyor. Bu çikolatayı deneyen birçok kişi onu ‘gerçeküstü’ olarak tanımlarken bunlardan yalnızca pek azı kendine hitap etmediğini söylüyor. “Ben kararımı deneyince vereceğim” diyenler için Dubai Çikolatası’na ulaşabileceğiniz yerleri sizin için seçtik.

Marie Antoinette Chocolatier

İstanbul’un her iki yakasında da hizmet veren Marie Antoinette Chocolatier, Dubai çikolatası sevenleri ve denemek isteyenleri mutlu ediyor. Buradaki ürünler çikolatanın başkenti olarak kabul edilen Belçika’dan gelen hammaddeler ile günlük ve el işçiliği ile hazırlanıyor. Saf Belçika çikolatası, kadayıf ve Antep fıstığının mükemmel uyumunu denemek isteyenler bu mekanı ziyaret edebilirler.  

Adres: Zorlu Center, Beşiktaş

marieantoinette.com.tr

Şekerci Cafer Erol

İstanbul’un en eski şekerlemecilerinden olan Şekerci Cafer Erol, konuklarına geleneksel şekerleme ve lokumların yanı sıra modern tatlı ve çikolatalar da sunuyor. Mekanın lezzet döngüsüne katılan Dubai Çikolata, rengarenk tabanı ve hacimli iç dolgusuyla tam bir lezzet şölenine dönüşüyor. Dubai çikolatasını Şekerci Cafer Erol’un herhangi bir şubesinde deneyimleyebileceğiniz gibi isterseniz online sipariş de oluşturabilirsiniz.

Adres: Kılıçali Paşa Mh. Meclis-i Mebusan Cd. Galataport AVM J-3 Blok Beyoğlu

Telefon: 0216 449 02 42

www.sekercicafererol.com

Asuman Çikolata

Şehrin mahalle ruhunu koruyan nadir semtlerinden Moda’da konumlanan Asuman Çikolata, çikolata lezzetlerinin yanında kendine has tatlılarıyla da en sevilen mekanlardan biri. Kapısından yayılan çikolata kokusunun direkt serotonin salgılattığı mekanda Sütlü Çikolata ve Beyaz Çikolata olmak üzere iki farklı çeşit Dubai çikolatası hazırlıyor. Asuman, el yapımı yoğun dolgulu çikolataya kendi dokunuşunu da ekleyerek lezzetini katlıyor.

Adres: Caferağa Mh. Şair Nefi Sk. No:9/A, 34710 Kadıköy

Telefon: 0216 338 69 54

www.asuman.com

Chocolate Sarayı

Beşiktaş, Çengelköy ve Başakşehir’de çikolata severlerle buluşan mekan, Dubai çikolatası ile oldukça iddialı. Orijinal reçetenin yanı sıra kendi yorumlarını katarak hazırladıkları Lotuslu Dubai Çikolatası ilgi gören çeşitlerinden. Çikolatanın her halini bulabileceğiniz Chocolate Sarayı’nda brownie’den profiterole; waffle’dan sufleye kadar birçok lezzetli seçeneğiniz yer alıyor.

Adres: Cihannüma Mh. Hüsnü Savman Sk. No:40, Beşiktaş

Telefon: 0212 261 61 67

chocolatesarayi.com

Noxus Chocolate

Anadolu yakasındaki çikolata severler için istikamet Bostancı! Kaliteli malzemeler ve gerçek çikolatalarla hazırlanan tatlılar sunan mekanın bugünlerde en sevilen ürünlerinden biri de Dubai çikolatası. Gerçek Belçika çikolatası ve hakiki Antep fıstığı ezmesi ile hazırlanan özel lezzetin şimdiden müdavimleri oluştu.

Adres: Bahçelerarası Sk. Eda Apt. No 3/A Bostancı, Kadıköy

noxuschocolate.com

La Vie Preline

Beşiktaş, Akaretler ve Çengelköy olmak üzere üç farklı konumda çikolata severlerle buluşan La Vie Praline, şehrin buram buram çikolata kokan yerlerinden biri olarak öne çıkıyor. Fransız konseptli mekanda çikolatalı tatlıların yanı sıra imza lezzetler de bulunuyor. Şehirde en lezzetli Dubai çikolatasını yiyebileceğiniz yerlerden biri olan La Vie Preline’de çikolatanızın yanında özel kahvelerden de içebilirsiniz.

Adres: Hattat Tahsin Sk. No:48A, Beşiktaş

Telefon: 0212 236 16 36

www.laviepraline.com.tr

Mari’nin Çikolata Dükkanı

Yeldeğirmeni taraflarındasınız ve aklınıza Dubai çikolatası düştü, öyleyse adresiniz belli: Mari’nin Çikolata Dükkanı! Dubai çikolatasını kendi özgün tarifleriyle yeniden yapan Mari’nin Çikolata Dükkanı’nda yüzde 100 Antep fıstığı ezmesi, tereyağında kavrulmuş çıtır kadayıf bal ve tahin ile tatlandırılıyor. Tamamen doğal ürünlerden hazırlanan çikolataların içinde herhangi bir tatlandırıcı koruyucu ve katkı maddesi bulunmuyor. Siz de bu eşsiz lezzeti deneyimlemek isterseniz yolunuzu direkt buraya düşürebilir ya da online sipariş oluşturabilirsiniz.

Adres: Rasimpaşa Mh, Uzun Hafız Sk. No: 73/A Yeldeğirmeni, Kadıköy

madebymaricake.com

Chicolatte

Chicolatte’de bugünlerde en sevilen tatlardan biri de Dubai çikolatası. Bol dolgusu ve lezzetli çikolatasıyla beş duyuya birden hitap edebilen bu lezzet özel reçetesi ile çikolata severlere sunuluyor. Dubai çikolatasının yanı sıra enfes pralin, madlen, truffle ve spesiyal çikolatalar özel kutularında paketlenerek farklı damak tatlarına hitap ediyor. Çikolatanızı Acıbadem’de konumlanan mekanda yiyebileceğiniz gibi online sipariş de oluşturabilirsiniz.

Adres: Acıbadem Cad. No:127 / B Üsküdar

Telefon: 0216 606 37 38

chicolatte.com

Moda Çikolatacısı

Yüzde yüz el yapımı, katkı maddesiz, yüksek kalite Belçika çikolatası üreten Moda Çikolatacısı’nda onlarca farklı çikolata çeşidi bulabilirsiniz. Bunlardan biri de kendi reçeteleri ile oluşturdukları Dubai çikolatası. Kahveleri ile de iddialı olan mekanda Dubai çikolatanızı yerken sıcak ya da soğuk kahve çeşitlerinden damak tadınıza uygun olanını seçebilirsiniz.

Adres: Caferağa Mh, Şair Nefi Sk. No:24/A Kadıköy

modacikolatacisi.com

BONUS: Evde Dubai Çikolatası Yapımı & Dubai Çikolatası Tarifi
Dubai Çikolatası: Tüm Dünyayı Saran Lezzet
Fix Dessert Chocolatier Tarafından Yaratılmış Dubai Çikolatası

“Ben bunu evde yaparım” diyen maharetli eller için bu eşsiz lezzetin tarifini araştırdık. Hazırsanız yoğun ve zengin çikolatayı, gerçek Antep fıstığı ve kadayıfla buluşturuyoruz. Bir yemek kaşığı tereyağını, beş yemek kaşığı kadayıf ile kavurun. Kavurduğunuz kadayıfı ocaktan alın ve içine iki yemek kaşığı Antep fıstık ezmesi, bir yemek kaşığı tahini de ekleyin. Bu aşamada tatlandırmak için çok az bal da ekleyebilirsiniz. Bir yanda 250 gram kuvertür çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolatanın yarısını kalıbınıza dökün ve dondurun. Donmasının ardından hazırladığınız iç dolguyu çikolatanın üzerine eşit şekilde dağıtın. Ardından erimiş çikolatanın diğer yarısını dolgunun üzerine dökün ve spatulanızla yüzeyini düzleştirin. Buzdolabında yaklaşık bir saat dondurduğunuz çikolatanızı afiyetle yiyebilirsiniz.