Sonbaharın favori şehirlerinden açılış haberleri ardı arkasına geliyor. Dünyanın konuştuğu restoranlarda harikulade tabaklar gastronomi tutkunlarını bekliyor.
Sezonun Öne Çıkan Restoranları
The Corner Store, New York
The Corner Store, şu sıralar tüm New Yorkluların dilinde. Şehrin tanınmış işletmelerinden Catch Hospitality Group’un SoHo’da açtığı restoran, yeme-içme sektöründe nostaljik de bir rüzgâr estiriyor. Şehrin dört bir yanında servis edilen temel yemeklerin tek bir mekanda sunulması fikrinden yola çıkan işletmeciler oldukça basic ve popüler bir menü oluşturdular. Bir anlamda şehirde her şeyin en iyisi The Corner Store’da buluşuyor. Örneğin en iyi Raoul’s’ta servis edilen klasik biftek kızartması ya da Katz’s’ta tadabileceğiniz türden bir pastırmalı reuben sandviç aynı menüde karşınıza çıkıyor. Şık ve rahat ortamıyla New York’ta arkadaş buluşmaları için ideal bir mekan…
Adres: 475 W Broadway, New York
- Sonbaharın En Çok Yakıştığı 8 Avrupa Şehri
- Londra’dan 5 Sonbahar Mekânı
- İstanbul’un En Yeni Mekanları
- Dünyanın En İyi Viski Turu Rotaları
- Paris’e Beş Kala
Three Darlings, Londra
23 Ekim’de kapılarını açacak olan Three Darlings daha şimdiden Londra’nın gastronomi haritasında yerini alıyor. Restoran, Michelin yıldızlı ünlü şef Jason Atherton’ın eşi ve sevgili kızlarına ithafen Three Darlings adını almış. Chelsea’deki bu modern İngiliz bistrosu açık mutfağa giden merdivenlerde amfitiyatro benzeri konumlandırılmış masalarla, aydınlık, rahat ve çağdaş bir ortamda hizmet verecek. Öne çıkacak tabaklar arasında Atherton’ın alametifarikalarından kızarmış ördek yumurtası ve XO soslu füme göğüs etinin yeni yorumları merakla bekleniyor. Londra’da gustolu bir sonbahar akşamı için harika bir seçenek…
Adres: 241B Pavilion Road, London
Alain Ducasse Baccarat, Paris
Dünyaca ünlü Fransız şef Alain Ducasse, Paris’in saygın enstitülerinden Maison Baccarat’a sıcak bir dokunuş katmaya hazırlanıyor. Michelin yıldızlı şef, lüks kristal üreticisiyle çarpıcı bir restoran ve bar projesi için iş birliği yaptı. Henüz kapılarını açan Alain Ducasse Baccarat’ta kendi deyimiyle “çok da resmi olmayan” bir deneyim yarattı ünlü şef. Gülle tatlandırılmış mavi ıstakoz parçaları ve yeniden yapılandırılmış niçoise salatası ile sıradışı bir mutfak vaat eden ve ateşli bir vintage Baccarat koleksiyoneri olan Ducasse için her tabak bir sanat. Paris’te yeni bir mekanda sofistike bir yemek deneyimi arayanlara tavsiye edilir.
Adres: 11 Place des Etats-Unis, 75016 Paris
www.ducasse-baccarat-paris.com
Camélia, Los Angeles
Fransız-Japon bistrosu Camélia, Los Angeles şehir merkezinin sürekli gelişen Arts District bölgesinin yeni yıldızı. Charles Namba ve Courtney Kaplan’ın deneyimiyle hayat bulan restoranda Japon mükemmelliği ilk sırada yer alırken dünya mutfaklarının popüler yemekleri Japon stiliyle harmanlanıyor. Örneğin yumurta ve kızarmış jambon katsu ile kaplı Croque madame ve sıradışı Spagetti Bolognese à la Japonaise, mutlaka denenmeli. Bir kadeh sake ile tadını çıkarabileceğiniz tavuklu ciğer köpüğü tostu veya XO soslu karnabahar çorbasını siyah susamlı çikolatalı pastayla bitirmenizi öneririz. Los Angeles’ta sanatla dolu bir günü sonlandırabileceğiniz keyifli bir mekan…
Adres: Arts District 1850 Industrial Street Los Angeles, CA 90021
Elio Volpe, Vancouver
Bu sezon Kanada’ya özellikle de Vancouver’a yolu düşecek olanlar, sonbaharla birlikte kara bulutları en yoğun haliyle ağırlayan bu kış şehrinde sıcak bir İtalyan restoranında bir parça da olsa güneşi hissedebilir. Kısa süre önce kapılarını açan Elio Volpe, İtalya’nın kıyı şeridinden getirdiği yemek felsefesini Pasifik’in en taze malzemeleriyle birleştiriyor. Antik Yunan’da “güneş” anlamına gelen Elio kelimesini ismine ekleyen restoran, Michelin listesindeki Osteria Savio Volpe’nin kardeş kuruluşu. Akdeniz mutfağının en iyi tabaklarını menüsüne taşıyan Elio Volpe’nin muhteşem barı ise soğuk Vancouver gecelerini ateşleyecek zengin kokteyl menüsüyle dikkat çekiyor. Vancouver’da lezzetli bir İtalyan gecesi yaşamak isteyenlere önerilir.
Adres: 540 W 17th Ave, Vancouver, BC V5Z 1T4