Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

2023 Kırmızıya Dönüyor!

6 Aralık 2022
2023 Kırmızıya Dönüyor!

Yeni yıla yeni umutlarla başlama rutinine eklenen yılın rengi, Pantone’nin her yılbaşı öncesi belirlediği, trendleri analiz ettiği ve sezonun en güçlü tonunu duyurduğu bir süreçte ortaya çıkıyor. 2023’ün yeni rengi ise geçtiğimiz günlerde belli oldu; 18-1750 Viva Magenta. Kırmızının soğuk yüzünü köklerine alan bu ihtişamlı ton, sıcaklığını ise pembenin kusursuzluğundan alıyor.

2023 Kırmızıya Dönüyor!
2023 Kırmızıya Dönüyor!

Pantone yılın rengi için; “Cesaretini ve korkusuzluğunu kırmızıdan alırken neşesini, coşkusunu ve iyimserliğini pembenin nabzıyla tutuyor” diyor. Yılın rengi güçlü ve güçlendirici diye tabir edilirken yaşama şevki ve asi ruha hizmet eden Viva Magenta sıcak ve soğuk arasındaki köprü görevini üstleniyor.

Özellikle renklerin insan üzerindeki etkisine yönelik araştırmaların giderek arttığı, artık seçilen renklerin haletiruhiyemizi deyim yerindeyse ele geçirdiği günlerde, yılın rengini bilmek ve bu rengin hissiyatını benimsemek, modern yüzyılda insanoğluna yeni bir dayanak mı sunuyor, yoksa onu motive etmek için yoktan mı var ediliyor, bilinmez. Ancak şunu biliyoruz ki, Pantone 18-1750 Viva Magenta tasarımı daha olumlu bir gelecek yaratmaya yönlendirebilen dönüştürücü bir kırmızı tonu olarak 2023’ü renklendirmeye geliyor.

2023 Kırmızıya Dönüyor!
2023 Kırmızıya Dönüyor!