Rolex, sürekli olarak estetik ve teknik açıdan geliştirmeler yaparak saatlerini mükemmelleştirirken arada yaptığı sürpriz çıkışlarda bile şıklıktan ve zarafetten hiçbir zaman ödün vermiyor.
Gökyüzünün Yeni Efendisi: Air King (Ref. 126900)
Rolex Air King eskiden beri markanın gölgede kalan ve üzerine çok düşülmeyen bir modeliydi. Şimdi coşkuyla karşılanan bir model oldu. Önceki modele göre küçük değişimler yapılmış gibi görünse de bu dokunuşlar öylesine yerinde ki Air King başka bir cazibe kazanmış durumda.
Eski 116900’e göre ilk göze çarpan farklardan biri “5” dakika göstergesinin önüne “0” eklenmesi olmuş. Böylece kadrandaki göstergeler büyük bir dengeye kavuşmuş. Yan yana duran 05 ile 55 rakamları artık göze daha hoş görünüyor.
Asıl büyük görsel değişim ise kurma kolunun çevresine koruyucu çıkıntılar eklenmesi olmuş. Air King’in hantal görünümünü ortadan kaldıran bu koruyucu çıkıntılar kasaya hem spor bir şıklık hem de incelik katmış. Kurma kolunun biraz daha büyütülmesi de meraklıların dikkatini çeken bir başka konu. Oysterlock güvenlik tokası da ilk defa Air King’e gelen bir başka yenilik. Karanlıkta okumayı kolaylaştıran chromalight ışıma tekniği de geliştirilmiş.
Görsel düzenlemeler özellikle meraklıları için son derece önemli ayrıntılar da olsa performans tarafında yapılan yenilik çok daha büyük. Güç rezervini 48 saatten 70 saate çıkaran gelişmiş yeni otomatik mekanizma Rolex Perpetual Calibre 3230, eski mekanizmanın (3131) yerini almış. Yeni mekanizmanın hem manyetik alanlara hem de şoklara karşı direnci de öncekine oranla daha yüksek.
Solaklara Özel: GMT‑Master II (Ref. 126720VTNR)
Hiç kimse böyle bir şey beklemiyordu. Seyahat meraklısı solakları düşünen Rolex, GMT-Master II ile fuarda herkesi şaşırtan bir sürpriz yaptı. Bilindiği gibi en pratik seyahat saatlerinden biri olan GMT‑Master II, 1955’te havayolu pilotlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilen efsanevi GMT‑Master saatinin 1982’den beri (akrebin diğer ibrelerden bağımsız olarak ayarlanabilmesini sağlayan yeni bir mekanizmayla) piyasada olan daha yenilikçi bir versiyonu.
Kurma kolunun kasanın soluna ve tarih penceresinin saat 9 konumuna alınması için mekanizma tarafında önemli değişimler gerçekleştirilmiş. Ayrıca çift yönlü ceracrom bezel, solaklara özel düşünülen bu saatte daha önce yapılmamış bir renk ikilisi olan yeşil ve siyahı bir araya getirmiş. GMT‑Master II’nin alt yarısı gündüz, üst yarısı gece saatlerini temsil eden 24 saatlik indekslere sahip çarpıcı bezeli ile ikinci bir zaman dilimini yeşil renkli ve beyaz üçgen uçlu 24 saat ibresi sayesinde kolayca okunabilmesini sağlar. Chromalight sistemi daha parlak, ayrıca yansıma önleyici kaplamayla yeni saat camı, her türlü koşulda iyi bir okunurluk sağlıyor. Oyster Perpetual GMT-Master II’nin yeni versiyonunda, ilk kez 2018’de duyurulan kalibre 3285 bulunuyor.
İlklerin Saati: Day-Date 40
Rolex, sadece değerli metaller kullanılarak üretilen Day-Date 40 modelinde bu defa platinden üretilen kasa ve bilezik ikilisine markanın imzası niteliğindeki yivli bezeli ekleyerek bir ilk daha gerçekleştiriyor. Saatin kendisi de ilklere imza atan bir model. Rolex Day-Date, 1956’da piyasaya çıktığında tarihe ek olarak saat 12 konumunda kavisli büyük bir pencerede günü tüm harfleriyle gösteren ilk takvimli kol saati olmuştu.
Platin son derece zorlu bir metal, çekici beyaz ışıltısıyla altın gibi yumuşak olduğu izlenimi verse de üzerinde çalışılması zor hele cilalama işlemine karşı mukavemetiyle ustaları uğraştıran sağlam bir yapıya sahip. Rolex bu nedenle, 950 ayar platinden yivli bir bezel yapmak için yeni bir üretim süreci tasarlamış. Buz mavisi kadran da platinin asil duruşunu destekliyor.
Gizemli ve Çarpıcı: Yacht-Master 42
Herkes titanyum bekliyordu ama şaşırtıcı bir şekilde sarı altın kasalı bir Yacht-Master 42 ortaya çıktı. Bu arada belki bilmeyen vardır: Rolex’in kendisine ait bir dökümhanesi bulunuyor. İlk kez 1992’de duyurulan Yacht-Master özel olarak denizciler ve kaptanlar için tasarlanmış bir model. Yeni Yacht-Master 42 saatinde kullanılan altın da Rolex’in Cenevre’de bulunan dökümhanesinde işlenmiş ve dökülmüş. Mat bezel ve parlak siyah kadran, sarı altın ile son derece uyumlu.
Çiçek Gibi Saat: Datejust 31
Canlı, enerjik ve çarpıcı. Datejust 31 için belki en doğru sözcükler olabilir. Ortasında pırlanta bulunan çiçeklerin olduğu renkli kadranlar Datejust 31’in neşeli karakterini simgeliyor. Datejust 31’in üç farklı versiyonu var. İlki Azur mavisi, çiçek desenli kadranıyla birlikte, yivli bezel ve Oyster tarzı bilezik, çelik ve beyaz altın karışımı beyaz Rolesor bir versiyon.
İkincisi zeytin yeşili, çiçek desenli kadranıyla, 46 adet pırlanta bulunan bezel ve President tarzı bilezik ile 18 ayar sarı altın bir versiyon.
Son olarak gümüş renkli, çiçek desenli kadranıyla, 46 adet pırlanta ile süslü bezel ve Jubilee tarzı bilezik ile Oystersteel çelik ve Everose altın karışımı Everose Rolesor bir versiyon.