Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

Soğuk Havada Modern Sanat

17 Mart 2021
Soğuk Havada Modern Sanat

Farklı lokasyonların, açık hava alanlarının ve turistik bölgelerin birer sanat galerisi haline geldiği olaylara pek çok kez tanıklık ettik. Öyle ki, sanat galerilerinden çıkıp terk edilmiş binaların içinde modern sanat eserlerini incelemek, daha cezbedici bir hal aldı desek yalan olmaz. Tabii beklenmedik yerlerde, sürpriz bir şekilde karşımıza çıkan eserler ise işin en keyifli kısmı. 

Soğuk Havada Modern Sanat
Two Figures With A Drum, 2013, Bronz, 5566 X 2380 X 2740 Mm.

Benzer bir durum, kar turizminin en lüks, belki de en revaçta noktalarından birinde, St. Moritz’de gerçekleşiyor. Alp dağlarının İsviçre eteklerinde konumlanan St. Moritz, Avrupa’nın soğuk havalarda popüler hale gelen arka bahçesi olarak ün salmış durumda. Lüks otel zincirlerinin, Michelin yıldızlı restoranların yer aldığı bu durak, sadece kayak kültürünü, turizmi ya da gastronomiyi değil, sanatı da büyük bir tutkuyla destekliyor. 

Tüm şehrin kapalı ve açık alanlarına deyim yerindeyse nüfuz eden, İngiliz sanatçı Damien Hirst’ün “Mental Escapology” adındaki sergisi, St. Moritz’de ziyaret edilebiliyor. 40 farklı eserin yer aldığı sergi, Hirst’ün İsviçre’de gerçekleşen ilk solo ve büyük ölçekli sergisi. Sanatçının ikonikleşmiş Spot Paintings, Natural History ve kaleydoskop çizimleri bu kürasyon arasında yer alıyor. Sanatçı, büyük ölçekli heykellerinin donmuş bir göle nazır yükseldiğini görmenin verdiği hazdan bahsederken, ziyaretçilerin nasıl bir atmosfer deneyimleyeceğine dair ipucu da veriyor. Sergi, 24 Mart’a kadar açık. 

Soğuk Havada Modern Sanat
Forum Paracelsus, St. Moritz.