Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

Saint Laurent’ın Paris’i

9 Şubat 2022
Saint Laurent’ın Paris’i

26 yaşında kendi adını taşıyan bir markayı kurup, moda sahnesinin başrollerinden birini üstlenmek, her yiğidin harcı değil, biliyoruz. Hele ki bunu hala ünvanından vazgeçmeyen modanın başkenti olarak nitelenebilecek Paris’te yapıyorsanız… Yves Saint Laurent’ın mirası, 60’ıncı yıldönümünü kutluyor ve Paris, usta tasarımcının huzurunda saygı duruşunda bulunmak adına Paris’in hatırı sayılır müzeleri, Saint Laurent’ın yeni yaşını müjdeliyor.

Saint Laurent'In Paris'I
Saint Laurent’In Paris’I

Fondation Pierre Bergé – Yves Saint Laurent tarafından hazırlanan, 6 farklı müzeyi merkez kabul eden ve her bir müzede farklı bir döneme, farklı bir estetik bakış açısına odaklanan kıyafetleri sergileyen kürasyon, sadece hazır giyime hizmet etmenin ötesinde, Laurent’ın kişisel objelerini de ziyaretçilere sunuyor. Paris’in sembollerinden biri haline gelen Centre Pompidou’da Saint Laurent’ın Mondrian’a atıfta bulunan Shift Dress gibi tasarımları sergilenirken, Louvre içerisinde yer alan Galerie d’Apollon’da ise mimariye paralel ilerleyen bir bakış açısı ağır basıyor; altın işlemeler, “rock chic” ruhunu yansıtan parçalar yer alıyor.

Saint Laurent'In Paris'I
Saint Laurent’In Paris’I

Yves Saint Laurent aux Musées sergisi, Centre Pompidou, Musée d’Art Moderne de Paris, Musée du Louvre, Musée d’Orsay, Musée National Picasso-Paris, and Musée Yves Saint Laurent Paris duraklarından birinde, vakti zamanında giymek isteyeceğiniz bir tasarımla tanışmanıza fırsat sağlamayı bekliyor.

Saint Laurent'In Paris'I
Saint Laurent’In Paris’I