Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

Havada, Karada, Denizde: Longines Dolce Vita ve Conquest’le Zamansız Şıklık

9 Ekim 2024
Havada, Karada, Denizde: Longines Dolce Vita ve Conquest’le Zamansız Şıklık
Longines Dolce Vita ve Conquest saatleriyle şıklığı ve zamansız zarafeti keşfediyoruz.

“Breakfast at Tiffany” filminin açılış sahnesini bilmeyenimiz yoktur. Siyah şık elbisesi, eldivenleri, boynunu ahenkle süsleyen inci gerdanlığıyla New York’ta bir mücevher mağazasının önünde kahve ve kruvasanıyla kahvaltı yapan genç bir kadına hayat veren Audrey Hepburn, o yıllardan bu yana zarafet denildiğinde adını andığımız ilk kadınlardan biri. Hepburn’e göre, güzellik geçici olsa bile şıklık ve zarafet asla eskimez. Onun bu sözünü, Hepburn gibi zarif bir aktris olan Jennifer Lawrence’ın bileğindeki Longines Dolce Vita saati anımsatıyor. 1920’lerin ruhundan ilhamla tasarlanan, karakteristik kasasıyla Dolce Vita, şıklığın ve zarafetin zamansız bir temsilcisi.

Havada, Karada, Denizde: Longines Dolce Vita Ve Conquest’le Zamansız Şıklık

“Zarafet Bir Duruştur”

Longines Miras Direktörü Daniel Hug, zarafetin bir ruh hali ve davranış biçimi olduğunu söylüyor. Yumuşak kıvrımlarıyla bilekleri süsleyen Dolce Vita saatleri de on yıllardır bunun en iyi örneklerinden biri. 1997’de Longines koleksiyonları arasına katılan Dolce Vita, markanın 1920’lerdeki tasarım ruhundan aldığı ilhamla kendine özgü dikdörtgen şekliyle zarif saatlere ev sahipliği yapıyor. Yumuşak dokunuşlarla tasarlanmış dikdörtgen kasası, Roma rakamlarıyla süslenen sade ve şık kadranı, kimi zaman deri kimi zamansa çelik bilezikle tamamlanan Dolce Vita saatleri hem günlük kullanım hem de özel günler için bir arzu nesnesi. Öyle ki, bir Longines’i Cannes Film Festivali’nin kırmızı halısında Jennifer Lawrence’ın bileğinde görebileceğiniz gibi, ofis kombininizle de bir araya getirebilirsiniz. Dolce Vita’nın bürokratlarca da tercih edildiğini söylemeden geçmemeli: Bir saat meraklısı olan Fransız Başkanı Emmanuel Macron da geçtiğimiz yıllarda bileğinde bir Dolce Vita taşıyordu.

Havada, Karada, Denizde: Longines Dolce Vita Ve Conquest’le Zamansız Şıklık
Macron’un da tercih ettiği Longines modeli

Seneler içinde büyüyen Dolce Vita ailesine 2023’te Mini Dolce Vita saatleri eklenmişti. 11 yeni model, 21,50 mm x 29,00 mm çapında daha küçük kasa boyutlarında sunularak beğenileri topladı. Bu yılın bahar aylarında Mini Dolce Vita’ya eklenen çift kayışlı renkli modellerle koleksiyon bir kere daha bakışları üzerine topladı. Yeni Mini Dolce Vita’lar bu kez dünya sinemasının bir başka yıldız aktris Kate Winslet’ın bileğinde tanıtıldı.

Havada, Karada, Denizde: Longines Dolce Vita Ve Conquest’le Zamansız Şıklık
Longines Dolce Vita

Altı yeni model, farklı renklerde Nappa deri kayışlarla tasarlanmış. Kayışların tasarımında markanın binicilikle olan köklü tarihine de bir atıfta bulunuluyor: Üzengiyi eyere bağlayan deri kayışlarda olduğu gibi yeni Mini Dolce Vita’ların kayışlarında da altı delik bulunuyor. Serideki üç model, Roma rakamlı flinqué desenli kadranla tasarlanmış. Roma rakamları mavi çelik ibrelerle tamamlanırken kadranın zarif geometrik motifleri, kabartmalı meneviş görünümü veriyor. Saatlerin çift kayışları siyah, taba ya da pembe renk seçeneklerinde sunuluyor. Taba ve pembe renk kayışla tamamlanan modellerin bezeli 38 adet “Top Wesselton” pırlantayla süslenmiş.

Serideki diğer üç modelse yuvarlak, gümüş gün ışığı desenli Cosmo kadrana sahip. Kadran, saat 6 yönünde küçük, yuvarlak ve mat renkte bir saniye alt kadranıyla tamamlanıyor. Diğer modellerde olduğu gibi Roma rakamlarına mavi çelik ibreler eşlik ediyor. Bu serinin deri kayışları ise kırmızı, turuncu ve petrol yeşili renklerle tamamlanmış. 3 bara kadar suya dayanıklı modeller, quartz kalibre L178 ile donatılmış.

Zarafeti Renkle Taçlandırmak: Yeni Conquest Modelleri

Zarafetin bir diğer yansıması ise 70 yılı aşkın bir süredir tasarlanan Conquest modelleri. İsmi koruma altına alınan ilk Longines saat serisi olan Conquest ailesine, 2023’te serinin 70. yılını kutlamak için yeni modeller eklenmişti. Farklı renk, malzeme ve boyutlarda eklenen yeni modellerde en çok dikkati çeken günlük kullanıma sportif bir dokunuş oldu. Serinin göz alıcı yanı ise şüphesiz renkli kadranları oluyor.

30, 34 ve 38 mm kasa çaplarında gelen yeni modeller, paslanmaz çelik ya da iki farklı materyalin kullanıldığı kasalarda sunuluyor. Kronograflar ise 42 mm boyutunda. Serideki tüm saatler 10 bara kadar suya dayanıklı.

Havada, Karada, Denizde: Longines Dolce Vita Ve Conquest’le Zamansız Şıklık
Longines Dolce Vita

Dünyaca ünlü model Barbara Palvin’in bileğinde tanıtılan yeni modellerden 34 mm çapındaki versiyon yeşil, pembe ya da mavi renkli kadranlarda tasarlanmış. Gümüş saat imlerine, saat 6 yönündeki tarih penceresi eşlik ediyor. Kimi modellerde paslanmaz çelik kasaya pembe altın detaylar eşlik ederken çelik bilezik ya da kauçuk kayışla tamamlanıyor. 30 ve 38 mm çapındaki modeller Conquest serisi için yeni boyutlar; bu boyutların kadranları arasında gün ışığı ve siyah renkler de yer alıyor. Saatlere in-house kalibre L888.5 hayat verirken her bir boyut ve renk, sizi günü zarafetle taçlandırmaya davet ediyor.

Havada, Karada, Denizde: Longines Dolce Vita Ve Conquest’le Zamansız Şıklık

Kökleri neredeyse bir asır öncesine dayanan Dolce Vita ve Conquest saatleri, Audrey Hepburn’ün dile getirdiği gibi zarafetin asla eskimediğinin şık bir kanıtı olarak bileklerdeki yerini koruyor. Yalnız zamanı göstermekle kalmayan saatler, bizlere bu defa zarafetin yaşama sirayet eden bir davranış biçimi olduğunu anımsatıyor: “Zarafet, bir duruştur.”

Havada, Karada, Denizde: Longines Dolce Vita Ve Conquest’le Zamansız Şıklık
Longines Dolce Vita