Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

Dakika Tekrarlayıcı Saatlerde Yeni Bir Sayfa

15 Aralık 2021
Dakika Tekrarlayıcı Saatlerde Yeni Bir Sayfa

Patek Philippe, “Advanced Research” Fortissimo Ref. 5750P ile uzmanlık alanlarından biri olan dakika tekrarlayıcılı saatlerde önemli bir yenilik sunuyor.

Daha bir hafta önce duyurulan Tiffany Blue® (patentli Tiffany mavisi renginde) kadrana sahip çelik kasalı Nautilus (Ref. 5711/1A-018) kol saatinin dumanı tüterken Patek Philippe gündemi sarsan yeni bir duyuru yaptı. Patek Philippe araştırma geliştirme bölümü mühendisleri, akustik kaliteyi bozmayan dört patent alan mekanik bir hoparlör sistemi icat ederek dakika tekrarlayıcılı saatlerde yeni bir sayfa açtı.

Yeni fortissimo (güçlü) “ff” modülü, esnek bir şekilde askıda duran bir ses modülünden ve şeffaf safir kristal camdan yapılmış titreşim özelliği olan bir levhadan oluşuyor. Yeni sistemle geleneksel dakika tekrarlayıcılara kıyasla ve kasa malzemesi ne olursa olsun, mükemmel akustik kalitede net bir şekilde duyulan güçlendirilmiş sesler elde ediliyor.

Dakika Tekrarlayıcı Saatlerde Yeni Bir Sayfa
Dakika Tekrarlayıcı Saatlerde Yeni Bir Sayfa

Klasik bir dakika tekrarlayıcılı saatte, çelikten yapılmış çekiçlerin çanlara çarpmasıyla ses üretilir ve kasa malzemesinin ses kalitesi üzerinde önemli bir etkisi olur. Patek Philippe ileri araştırma bölümü ise 5750 dakika tekrarlayıcıda, vuruşun kalitesini artıran patentli bir çözüm olarak çekiçler platinden yapılmış. Ayrıca patentli fortissimo eklentili Ref. 5750P dakika tekrarlayıcıda ses, yalnızca bir ses modülü aracılığıyla titreşebilen çelik bir kol aracılığıyla askıda duran şeffaf safir kristalden dairesel bir levhaya yönlendiriliyor. Patentli spiral çanlardan gelen ses, silikon ve çelik bağlantılı bir diyapozon gibi çalışan safir levha ile güçlendiriliyor ve saat 12, 3, 6 ve 9 yönlerinde bulunan dört boşluktan dışarıya iletiliyor. Böylece kasa malzemesi sesin kalitesini ve yayılımın süresini etkilemiyor.

Beş parçadan oluşan kadranın tasarımında klasik otomobillerin telli tekerleklerinden ilham alınmış. Saat 6 konumundaki (kadrandaki ana motifin minyatür bir tekrarı olan) dönen bir diskten oluşan sürekli saniye göstergesinde küçük bir ok ucu ibre görevi görüyor.

Dakika Tekrarlayıcı Saatlerde Yeni Bir Sayfa
Dakika Tekrarlayıcı Saatlerde Yeni Bir Sayfa

Platinden ince bir mikro rotorun hayat verdiği 40 mm çapındaki 342 bileşenden oluşan otomatik saatin kasası da platinden yapılmış. İbreler ve indeksler beyaz altın. Nem ve toz korumalı olsa da suya dayanıklı olmayan Ref. 5750P toplam 15 saatle limitli sayıda üretilmiş. Fiyat etiketi ise 590.000 CHF.

[metaslider id=18328 cssclass=””]