Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

En İyi Alaçatı Mekanları

10 Temmuz 2024
En İyi Alaçatı Mekanları
Yaz aylarının favorisi Alaçatı’nın her biri kendine özgü lezzetler sunan mekanları tatilinizin gözdesi olmaya aday! İşte Ege tatilinize ayrıcalıklar katacak en iyi Alaçatı mekanları…
En İyi Alaçatı Mekanları
Alaçatı
EN İYİ ALAÇATI BEACH CLUB’LARI

UMA ALAÇATI

Giriş Ücreti: Hafta içi 750 TL / Hafta sonu 1000 TL

Toprak tonlarıyla bezenmiş muhteşem dekorasyonu ve huzurlu plajıyla Uma, Alaçatı’nın en iyilerinden biri. Konforlu bir deneyim için hazırlanmış rahat şezlongları, gün boyu dinlenip rahatlamak için ideal. Ustalıkla hazırlanan tabaklar ve artizan kokteylleri hem görüntüsü hem de lezzetleriyle unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Gündüz denize girebileceğiniz bu harika mekân, geceleri Simge, Köfn, Mor ve Ötesi, Mustafa Sandal ve Teoman gibi popüler sanatçıların canlı performanslarıyla yaz gecelerini unutulmaz anılara dönüştürüyor.

Adres: Alaçatı, 18001 Sokak No:3/1B, 35450 Çeşme/İzmir

ELIAS ALAÇATI

Giriş Ücreti: Hafta içi 750 TL / Hafta sonu 1000 TL

Dekorasyonu ile mistik bir atmosfer yaratılmış olan mekânda Antik Yunan motifleriyle süslenmiş Yunan esintileri görülüyor. Henüz iki senedir var olan Elias, kısa sürede Alaçatı’nın gözde plajlarından biri haline geldi. Huzurlu kumsalda tüm gün şezlonglara uzanıp dinlenebilir ve ferahlamak istediğinizde denize girebilirsiniz. Sıra yemeğe geldiğinde ise Yunanlı Şef Stathis Dapiasis’in hazırladığı özel menüsünde bowl’lar, salatalar, burgerler, makarnalar, pizzalar ve birbirinden eşsiz ana yemek seçenekleri bulunuyor. Kahve tutkunları da unutulmamış, menülerinde kahve seçkisi de bir hayli geniş. Elias’ın Jungle Jewel, Botanical Bliss, Vanilla Aurora ve Sorrel Illusion gibi birçok kendine has imza kokteyli bulunuyor. Akşamüstü ise eğlence popüler isimlerin canlı performanslarıyla bir üst seviyeye taşınıyor.

Adres: Alaçatı Mahallesi 18000 No:8, Çeşme 35930

SOMMER KLEIN

İstanbul gece hayatının domino taşlarından Klein grubunun 2019 yılından beri Alaçatı’da faaliyet gösteren Beach Club’ı Sommer Klein, beş yıldır ‘En İyiler’ ligindeki yerini koruyor. Oldukça hoş bir mimariye sahip olan mekânın yoga, pilates, su sporları, masaj, ayak tenisi gibi birçok farklı etkinlik seçeneği bulunuyor. Dilerseniz gününüzü şezlonglarda, çardakta veya locada keyifle geçirebilirsiniz. İştah açıcı bir menüye sahip olan mekân, The Fab., Satsuma, Reviver, Summer Pit ve Sage Mate gibi imza kokteyllere de sahip. Mekânın en ilgi çekici özelliklerinden biri ise Henri Bregmann, Mahmut Orhan gibi usta DJ ve sanatçıların şovlarına yaz boyu ev sahipliği yapması.

Adres: Alaçatı, 18001 Sokak No:3/A, 35930 Çeşme/İzmir

STAGE ON THE BEACH

Giriş Ücreti: Ortalama 650 TL / Konser Günleri 800-1000 TL

Stage On The Beach, capcanlı renkleri ve hareketli atmosferiyle sizi sahneye davet ediyor! Gündüz güneşin tadını harika bir plajda bembeyaz kumların üstünde çıkarırken kokteylinizi yudumlamak, gece ise deneyimli sanatçılardan güzel bir canlı performans dinlemek istiyorsanız Stage On The Beach tam size göre. Masmavi, deniziyle görenleri hayran bırakan mekân, leziz yemekleri ve kokteylleri ile Alaçatı’nın en iyilerinden. Mekânın imza kokteyli olan Stage Special Kokteyl müdavimlerinin favorisi.

Adres: Alaçatı, 18001 Sokak No:6, 35930 Çeşme/İzmir

En İyi Alaçatı Mekanları
En İyi Alaçatı Mekanları – Sommer Klein
EN İYİ ALAÇATI GECE KULÜPLERİ

BOOP ALAÇATI

Hizmet Saatleri: 20.00- 03.00

Şimdilerde gençlerin dilinden düşmeyen mekân Boop Alaçatı, eğlenceli geceleriyle yaza damga vuruyor! Mütevazı bir dekorasyona sahip mekânda ahşap eşyalar ve canlı bitkiler tercih edilmiş. Oyuncu Ezgi Mola ve eşi Mustafa Aksakallı’ya ait mekânda tanıdık simalarla karşılaşabilirsiniz. Ağırlıklı olarak Türkçe pop müziğin çaldığı Boop Alaçatı, 20.00 itibarıyla kapılarını açıyor ve 03.00’a kadar doyasıya eğlendiriyor! Marjinal sunumlarıyla zengin bir aperatif menüsüne sahip. Konukların favorisi karadut ve zencefille hazırlanan Black Island kokteylini mutlaka denemelisiniz. Bazı geceler yer bulmak neredeyse imkansız, o yüzden gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Adres: Hacımemiş Mahallesi No:11 12057 / Çeşme, Alaçatı 35910

ISLA ALAÇATI

Hizmet Saatleri: 19.00- 02.00

İspanyolca’da ‘Ada’ anlamına gelen Isla, yalnızca ismiyle değil bohem ve tropikal tarzıyla da adeta bir ada. Dilerseniz masalarda dilerseniz de birbirine geçmiş barlar sisteminde oturabilirsiniz. Mekânın her bir detayı oldukça ilgi çekici; kuş bakışı baktığınızda gördüğünüz barların şekli Sanskritçe ‘nefes’ anlamına gelen bir işareti oluşturuyor. Deneyimli şeflerin hazırladığı menü deniz mahsulleri ağırlıklı. İmza lezzetleri, cam kutuda kırık buz içinde servis edilen istiridye, karides ve yengeçleri konukların beğenilerini toplamaya devam ediyor. Bona Fide, Chakra ve Jefe gibi imza kokteyller de mekânın gözdelerinden. Şimdilerde Jungle Beats (Orman Ritimleri) çalan mekânda her gece birbirinden deneyimli DJ’ler sahne alıyor. Mekâna gitmeden mutlaka rezervasyon yaptırın, aksi halde yer bulma ihtimaliniz çok düşük!

Adres: Alaçatı, 12080/2 Sokak No:28, 35930 Çeşme/İzmir

ALAÇATI RAKISH

Hizmet Saatleri: 15.00- 02.00

Neredeyse denizin üstüne kurulmuş masalarda muhteşem bir gece ambiyansı olan Rakish, özellikle rakı içmeyi seviyorsanız tam size göre. Sofralarında taze balıklar ve rengarenk mezeler servis eden mekân, 15.00’da hizmet vermeye başlıyor. Siz ve dostlarınız deniz manzarası eşliğinde rakınızı veya şarabınızı yudumlarken kulağınıza hoş bir hoş bir müzik çalınıyor. Yemekten sonra Türk ezgileriyle kumların üstünde dans ederek gecenizi unutulmaz hale getirebilirsiniz. Mekân hava karardıktan sonra özenle yerleştirilmiş ışıklandırma ile harika bir ambiyans yaratıyor. Kimi zaman dress code (giysi kuralı) olan özel etkinlikler düzenleyen mekân, geleneksel Türk ezgileriyle ve lezzetleriyle eğlenmeyi sevenlerin adresi!

Adres: Alaçatı, 1081. Sokak No:3-1C, 35930 Çeşme/İzmir

CHERRY ON TOP ALAÇATI

Hizmet Saatleri: 20.30- 01.00

Pizza seviyorsanız bu mekâna bayılacaksınız, çünkü Cherry On Top’un menüsündeki tek şey pizza! Kıpkırmızı dekorasyonu ve denize sıfır konumuyla Alaçatı’nın kırmızı rengi Cherry On Top, bu günlerde çalınan müzikleriyle olsun, taş fırından pizzalarıyla olsun, mükemmel kokteylleriyle olsun dillerden düşmüyor! Menülerinde bulunan Vera Pizza, İtalyanca Gerçek Pizza anlamına geliyor. Yalnızca Napoli’den gelen geleneksel pizza tariflerini ve pişirme yöntemlerini kullanarak yapılan pizzalar bu ismi alabiliyor. Menüde Vera’nın yanı sıra oldukça sıra dışı malzemelerle yapılan Dağ mantarlı, kaburgalı, Girit kabaklı ve enginarlı pizza çeşitleri de bulunuyor Kendilerine ait Berry Tales, Sun Bath, The Harvest Moon ve Santa Barbara gibi imza kokteylleri sezonluk meyvelerle yapılıp servis ediliyor. DJ performanslarıyla Alaçatı’nın kırmızı gecelerine ev sahipliği yapan Cherry on Top’un büyülü atmosferini mutlaka deneyimlemelisiniz.

Adres: Alaçatı Mah. No:11/A, Çark Plajı Liman Mevkii, 35930 Çeşme/İzmir

En İyi Alaçatı Mekanları
En İyi Alaçatı Mekanları – Sota
EN İYİ ALAÇATI RESTORANLARI

DOKUZBUÇUK ALAÇATI

Hizmet Saatleri: 19.00-02.00

Alaçatı’nın popüler restoran-barı DokuzBuçuk, eğlenceli yaz gecelerinin adresi. Zengin ve renkli yemek menüsüne sahip mekânın kırmızı etleri, makarnaları ve özellikle deniz ürünleri çok beğeniliyor. Alaçatı’nın ruhunu yansıtan hoş mimarisiyle zevkli gözlere hitap eden mekânda yemeğinizin yanında menüden dilediğiniz içeceği tercih edebilirsiniz. Yemeğinizin ardından bara geçip ferahlatan leziz kokteyllerden sipariş edebilir ve özel DJ performansları eşliğinde dostlarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Mesleğinin en iyileriyle çalışmayı prensip edinmiş. İşletmede mutfaktan masaya her tabak özenle geliyor. Alaçatı’ya yolunuz düşerse bu restoran-bara mutlaka uğrayıp bu sezonun imza kokteyli Armut’u mutlaka denemelisiniz.

Adres: 12032 Sok. No:3 Hacımemiş Alaçatı, İzmir, Turkey 35930

VERANDA ALAÇATI

Hizmet Saatleri: 18.00- 00.00

‘Kum-Meze-90’lar’ konseptiyle yola çıkan Veranda, sizlere kumların üstünde unutulmaz bir yemek deneyimi sunuyor. Birbirinden leziz meze tabakları ve enfes deniz ürünleri ile Alaçatı severler arasında oldukça popüler. Kendilerine has avokadolu karides ve midyeli yaprak sarma kesinlikle denenmesi gerekenlerden! Kumların üstünde rakı-meze ve kulaklarda 90’lar müziği… Tüm yılın yorgunluğunu atmak için ideal bir plan değil mi?

Adres: Alaçatı, Çark Plajı, Liman Mevkii, 18010 Sokak No:11, İz, Çeşme/İzmir

AMAVİ

Hizmet Saatleri: 18.30-01.30

Deniz ürünlerini seviyorsanız bu mekana aşık olacaksınız! Michelin 2024 Rehberine giren Amavi‘nin mutfağın ödüllü şef Can Aras bulunuyor. Michelin Rehberi’ne göre, “Amavi Alaçatı, sokak lezzetleri ile fine dining (ince yemek) anlayışını harmanlayarak şefin ustalığını ve balığa olan tutkusunu sergiliyor.” Ara sıcak olarak isli midye aioli, ananas, chili, kişniş ve pancarla harmanlanan Karides Tempura restoranın öne çıkan lezzetlerinden biri. Ana yemek olarak ise kendilerine has tarifleriyle dry age lagos yaka, deniz mahsülleri içeren linguini ve gnocchi, kırmızı et tercih ederseniz, josper sebze, patates ve trüf aioli ile servis edilen bonfile veya kuzu pirzola lezzetlerini denemelisiniz. Restoran, şarap ve kokteyllerinizin yanına eşlik edecek muazzam bir tadım menüsüne, yemeğinizin ardından sizi mutlu edecek etkileyici bir tatlı menüsüne de sahip.

Adres: Alaçatı Mahallesi 13003 Sokak No:1, 35930 Çeşme/İzmir

SOTA

Sota, denizden sofralara taze balıkları özel tarifleriyle birleştirip müşterilerine bir lezzet şöleni yaşatıyor. Taze ıstakoz, ahtapot, karides, kalamar ve çok daha fazlası… Her biri usta ellerden çıkıyor… Restoran özgün atmosferi, leziz spesiyalleriyle Michelin 2024 rehberine girmiş isimlerden. Tereyağlı mısır, baharatlar ve ev yapımı soslarla hazırlanan ıstakoz ızgara, langusto ve yerli mavi yengeç restoranın spesiyalleri arasında. Dilerseniz ızgara somon, barbun tava ve kırmızı et olarak ise kuzu incik tercih edebilirsiniz. Uzak doğunun eşsiz yemeği olan sushileri ise denemeniz gereken lezzetlerinden. Restoranın et yemeyi tercih etmeyen misafirleri için salatalar ve makarnalar menüsü de bulunuyor. Bu hoş atmosferde ödüllü lezzetler eşliğinde eşsiz yaz akşamları geçirmeniz nerdeyse garanti.

Adres: Alaçatı Mahallesi, 11039. Sokak No:18, Çeşme, Izmir, 35937, Türkiye

En İyi Alaçatı Mekanları
En Iyi Alaçatı Mekanları

SEREİA ALAÇATI

Hizmet Saatleri: 19.00- 01.30

İstanbul’un gözde mekanlarından Pixi İstanbul ekibinin yeni mekanı Sereia, Alaçatı’nın renklerine dahil oldu. Birçok tanıdık simanın katılımıyla açılışı gerçekleşen mekanın mutfağını dünyaca ünlü Yunan şef Athinagoras Kostakos yönetiyor. Sereia, seçkin şarap kavıyla ve Akdeniz yemekleriyle çoktan kendine ait bir hayran kitlesi yaratmış durumda. Lezzetli yemeklerin yanı sıra hoş bir müzik programı bulunan mekan, yaz boyu Mykonos’un ünlü DJ’lerinin performanslarına ev sahipliği yapacak. Mekanın özgün ve sanatsal tasarımı ise dünyaca ünlü ve ödüllü firma Belenko Design Studio’ya ait.

Adres: Alaçatı, 13021 SK. NO:2, İzmir, Turkey 35450