Viski Kültürü: Kış Kokteylleri

Hem bu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak hem de viski kültürünüze yakışacak alternatif içkiler hazırlamak istiyorsanız aradığınız kokteyli derlediğimiz tariflerde bulabilirsiniz.

Lynchburg Winter Warmer

Viski denilince aklımıza ilk gelen meşhur Tennesse viskisine eşlik eden kış meyveleri ve tarçından hazırlanan sıcak bir kokteylden daha lezzetli bir kış içkisi olabilir mi?

1,5 oz Tennesse viskisi

0.5 oz elma konyağı

1 oz şeker şurubu

Portakal dilimi

Limon dilimi

1 çubuk tarçın

3 oz kaynamış su

Meyve dilimlerini uzun bir kahve fincanına aldıktan sonra viski, konyak ve elma şurubunu üzerine ekleyin. En son kaynamış suyu ilave ettikten sonra bir çubuk tarçın ekleyerek servis edebilirsiniz.

Big Apple Manhattan

Manhattan en gözde viski kokteyllerinden biri, tarifini verdiğimiz bu Manhattan ise elma aromasıyla içinizi ısıtmaya aday. Yaklaşık 5 dakikada hazırlayacağınız bu kokteyl için elmalı bir tatlı leziz bir eşlikçi olabilir.

2 oz çavdar viskisi

1 oz elma konyağı

2 damla Angostura sosu

Elma dilimi

Buzla doldurduğunuz bardağın içine viski, konyak ve sosu ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı bir kadehe boşalttıktan sonra dilerseniz elma dilimiyle süsleyerek servis edebilirsiniz.

The Commodities Exchange

Lyncnburg kasabasının viskileriyle hazırlanan bir başka tarif ise içinde kahve lezzetini de barındıran The Commodities Exchange.

1.5 oz Tennesse viskisi

0.5 oz portakal likörü

0.5 oz şeker şurubu

1 oz Cold Brew kahve

1 parça yumurta beyazı

Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına aldıktan sonra buz eklemeden yaklaşık 5 saniye boyunca karıştırın. Buz ekledikten sonra yaklaşık 5-8 saniye boyunca daha karıştırmaya devam edin.  Süzdükten sonra bir kupaya ya da Martini kadehine dökerek servis edebilirsiniz.

Jack Old Fashioned

Cadılar Bayramı her ne kadar geçmiş olsa da balkabağının turuncu rengi hâlâ içimizi ısıtmaya aday. Halloween ruhunu bir parça daha uzatmak için bu tarifimizde kokteylimize biraz da mısır şurubu ekliyoruz.

2 oz Tennesse’nin meşhur “Single Barrel” viskisi

0.5 doz mısır şurubu

2 küçük damla Angostura sosu

Tüm malzemeleri old-fashioned bir kadehe doldurun ve üzerine büyük bir buz ekleyip karıştırın. Şekerli mısır şurubunu da ekledikten sonra ince bir portakal dilimiyle süsleyerek servis edebilirsiniz. (Mısır şurubunu yapmak için mısır şekerini keserek bir tencereye alın. Şekerle aynı ölçüde su ekleyerek şeker içinde çözülene kadar şekerli suyu karıştırın. Soğuduktan sonra kokteyl için kullanabilirsiniz.)

Pear-Fection

Bir başka gözde kokteyl türlerinden olan Pear-Fection, Tennesse viskisi ile buluştuğunda kaliteyle harmanlanmış özel bir lezzet ortaya çıkıyor.

1.5 oz Tennesse viskisi

1 oz armut suyu

0.5 oz taze limon suyu

1 oz Prosecco

2 damla portakal aroması

Rendelenmiş tarçın

Limon kabuğu

İlk üç malzemeyi buz da ekleyerek bir kapta karıştırın. Süzerek bir kadehe doldurduktan sonra üzerine Processo ekleyin. Son olarak tarçın ve limon kabuğuyla süsleyerek servis edebilirsiniz.