Elvis’in saati, ilk elektrikli saat, “Men In Black”in yıldızı; şimdi de iskelet kadranla karşımızda.
Şunu baştan belirtelim ki, Hamilton Ventura, “benzersiz” kelimesinin hakkını hem tasarım hem de yenilik anlamında veren bir model. Üçgen şeklini, tarihe adını en çok General Motors için yaptığı tasarımlarla yazdıran Richard Arbib’e borçlu saat, dönemi için de benzersizdi. 50’lerde İsviçre markaları arasında Rolex, Explorer, Submariner gibi bugünün klasiklerini, Omega Ay’a çıkacak saati Speedmaster’ı, Breitling pilot saati Navitimer’ı, İtalyan Panerai Luminor’u sunarken ABD’li Hamilton, 1957’de gerçekten daha Amerikanca bir bakışla üçgen şekilli “ilk elektrikli” saati, kaynaklara göre Savoy Plaza Otel’de 100’den fazla gazeteciye duyurmuştu. Bu, “mekanik saatten daha pratik olduğu” söylenen elektrikli sistem H500 için on yıl çalışmalar yürütülmüştü.
Ventura, sonradan da talihli bir model oldu. 1961’de “Blue Hawaii” filminde Elvis Presley’nin sarı altın versiyonu ile kolunda görülünce hızla ikonik saatler arasına girdi. İçinde yer aldığı 500’den fazla filmle yine bir Amerikan yapımı olan Hollywood’un çok sevdiği bir marka olan Hamilton’a uygun biçimde Ventura, “Men in Black” filmlerinde de yer alıyor.
2015, Ventura için önemli bir tarihti; çünkü özdeşleştiği (Elvis’in Ventura’yı takmakla kalmadığı, arkadaşlarına da hediye ettiği söylenir) “tüm zamanların en büyük rock’n’roll yıldızlarından” ve “Kral” Elvis Presley, 2015’te (yaşasaydı) 80. yaşına giriyordu. Hamilton bu yılı Elvis 80 koleksiyonuyla taçlandırdı ve sonraki yıllarda da yeni modellerle koleksiyonunu genişletti.
Yeni iki versiyonun Ventura’nın önceki modellerden birkaç farkı var, âdeta onların geliştirilmiş versiyonu: Öncelikle bir iskelet saat, ikincisi daha güçlü materyallerle karşımıza çıkıyor, kadranında ilk elektrikli saate gönderme yapan ve ilgi çekici bir elektrik dalgası çizgisi geçiyor, ama saat elektrikli değil bu kez, otomatik: Saatte 25 taşlı, saatte 21.600 frekanslı, 80 saat güç rezervli ETA makinesi C07.111 (H-10-S) kullanılmış. Côtes de Genève işlemeli yuvarlak (üçgen değil!) mekanizma ve perlajlı rotor arka kısımda görülebiliyor.
Bu iskelet serinin iki versiyonu var: Birincisi, siyah PVD kaplamalı paslanmaz çelik model; kadranda elektrik dalgası kırmızı renkte. Gerçekten etkileyici! İkinci versiyon ise pembe altın PVD kaplamalı paslanmaz çelik kasa ve pembe altın elektrik dalgalarına sahip. 42,5 x 44,6 mm kasaya sahip saatlerde pembe altın versiyonda akrep ve yelkovan Super-LumiNova ile doldurulmuş.
Hamilton’ın başarılı logosu ise özellikle siyah versiyonda görkemli görünüyor: Bu logo, markanın baş harfinden geliyor ve yandan bakıldığında havacılıkla iç içe bir markaya uygun biçimde, bir uçak görülüyor.