
Dünyanın dört bir yanında sıradışı lezzet deneyimleriyle öne çıkan bitki bazlı otel mutfakları…
Dünyada vegan beslenenlerin sayısı giderek artıyor ve restoranlar bu duruma uyum sağlamaya çalışıyor. Bazıları menülerine ekledikleri birkaç tabakla vegan müşterilerini mutlu etmeye çalışırken bazıları da tamamen bitki bazlı bir konsept geliştirerek bu konudaki iddialarını ortaya koyuyor. Her ne şekilde olursa olsun şu bir gerçek ki 2025 yılı, dünyanın en büyüleyici otellerinde benzersiz bitki bazlı yemeklerle sürdürülebilirliği kucaklıyor. Meksika’da Ser Casasandra’nın Maya esintili yemeklerinden Japonya’da Six Senses Kyoto’nun huzurlu zarafetine kadar bu mekanlar, lüks yemekleri özenli gastronomi ile yeniden tanımlıyor. İşte sizin için seçtiklerimiz…
Ser Casasandra, Meksika

Büyüleyici Holbox adasındaki Ser Casasandra, bilinçli ve sürdürülebilir mutfağı keşfetmek için ideal bir destinasyon. Ser Casasandra’nın eşsiz doğası ve tarladan sofraya felsefesi, lezzetin farkındalıkla buluştuğu unutulmaz bir gastronomi deneyimi oluşturuyor. Otelin Ser Esencia’nın da aralarında bulunduğu üç restoranında konuklara, yerel malzemeleri ve Maya geleneklerini kutlayan, çevreye saygılı yemekler ikram ediliyor.

Ser Esencia’da Yucatan lezzetleri ve geleneksel Maya teknikleri, Şef Andrés Fernández’in vizyonunun merkezinde yer alıyor. Taze, yerel malzemelerin öne çıktığı menü, sürdürülebilirliği ve Meksika geleneğinin özünü kutluyor. Panzanella ve bitki katkılı klorofil içeren Dokulu Domates Salatası veya püre karnabahar, ekşi portakal suyu ve brokoli pestolu Karnabahar Biftek gibi yemekler dikkat çekiyor. Zevkli bir vejetaryen tadım menüsü için, badem ekmeği ve biberiye külüyle eşleştirilen hindistancevizi jeli Manjar Blanco gibi lezzetler sizi bekliyor.
Trafiksiz Seyahat: En İyi Arabasız Şehirler
Dünyanın En İyi 5 Vegan Restoranı
Six Senses Kyoto, Japonya

Six Senses Kyoto, vegan konuklarını her mevsim ağırlayacak özel menülerle 2025’e hazır. Japon mutfak geleneklerini benimseyen Sekki, birçok bitki bazlı seçenek önererek Eat With Six Senses felsefesine uygun olarak yerel kaynaklı, mevsimlik malzemelerle hazırlanan besleyici yemekler sunuyor. Six Senses’in imza restoranı Sekki, mikro mevsimleri yansıtan değişen menüsüyle, geleneği ve yeniliği temel alan yemek seçenekleriyle misafirlerini sürükleyici bir mutfak deneyimine davet ediyor.

Sebze merkezli yöntemiyle tanınan Executive Chef Hiroki Shishikura’nın yönetimi altında, Fransız ve İtalyan tekniklerini Japon mutfak mirasıyla birleştiriyor. Şef Hiroki’nin yerel çiftçiler ve zanaatkarlarla olan ortaklıkları, en taze mevsimlik ürünlere erişimi garanti ederek her öğünü dikkate değer bir gastronomik keşif haline getiriyor.

Akşamınıza mevsim sebzeleri ve mantarlar eşliğinde Agedashi tofu ile başlayın ya da ev yapımı tofu, deniz yosunu suyu ve siyah humus içeren güveci deneyin. Bitki bazlı akşam yemeği seti menüsünde, sake püresi ile kavrulmuş organik şalgam ve dulavratotu yahnisi ile tam buğday fettuccini gibi kreasyonlar yer alıyor.
Palazzo Dama, Roma

Roma’nın kalbinde yer alan Palazzo Dama, hareketli şehir merkezine sadece birkaç adım uzaklıkta huzurlu bir kaçış sunuyor. Bir zamanlar aristokratların ve diplomatların ikametgahı olan otel, artık spor salonu, havuz ve Peru-Nikkei restoranı PACIFICO gibi lüks konforlara sahip.

Ünlü Şef Jaime Pesaque’nin yarattığı PACIFICO, güçlü lezzetleri ve zengin malzemeleri birleştiren yenilikçi bir Peru-Nikkei menüsü sunuyor.

Her ne kadar Ceviche ve Wagyu Carpaccio gibi kendine özgü yemekleriyle ünlü olsa da PACIFICO’da konuklar öğle yemeğinden akşam yemeğine kadar kinoa, avokado, nar ve fındıkla dolu Superfood Salatası veya zencefil-misket limonu tahin ve susam ile kavrulmuş brokoli gibi yemeklerin tadını çıkarabilir. Şef Pesaque’nin bitki bazlı ve uluslararası lezzetlere yaratıcı yaklaşımıyla Palazzo Dama, veganlar için eşsiz bir seçenek.
Villa Ardore, Floransa

Villa Ardore, konuklarını zengin bir tarihle modern konforu birleştiren bir Toskana tatilinde dinlenmeye davet ediyor. Chianti’nin muhteşem üzüm bağları ve zeytinliklerinde yer alan 16. yüzyıldan kalma taş çiftlik evi, İtalyan kültürü ve mutfak sunumları konusunda sürükleyici bir deneyim…

Villanın gastronomik olanakları, özel şef hizmetiyle öne çıkıyor. İster çiftlikten sofraya bir akşam yemeğinin tadını çıkarın ister uygulamalı yemek pişirme derslerine katılın, her öğün Toskana’nın zengin lezzetlerini kutlamak için bir fırsat. Villada konuklara hizmet veren özel şef, gelenek ve yenilik arasında ideal bir denge sunarak, bitki bazlı seçenekler de dahil olmak üzere her yemeğin tercihlerinize göre uyarlanmasını sağlıyor.

Villa Ardore’da unutulmaz bir akşam geçirmek için açık havadaki pizza fırınının yanında toplanıp pizza yapma sanatını öğrenin. İnteraktif ders, villanın organik bahçesinden taze, mevsimlik malzemelerle peynirsiz kreasyonlar hazırlamayı öğreterek vegan dostu bir dokunuş sunabilir. Yemekler, villanın muhteşem sanat koleksiyonuyla çevrili, el yapımı ahşap bir masada hep birlikte yeniyor.
Starhotels Collezione, The Gore, Londra

Londra’nın kültürel açıdan en hareketli bölgelerinden birinde yer alan The Gore, kurulduğu 1892 yılından bu yana İngiliz misafirperverliğinin en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. Ünlü Royal Albert Hall’a yakın konumuyla tiyatro öncesi ve sonrası yemek deneyimleri için ideal bir seçenek olan otelin restoranı 190 Queen’s Gate, konukların İngiliz mutfak geleneklerini modern lezzetlerle yaratıcı bir şekilde harmanlayan yemeklerin tadına bakabilecekleri bir ortam sunuyor.

190 Queen’s Gate yalnızca bir restoran değil; yıl boyunca gelişen mevsimsel menülerle kutlanan, en kaliteli İngiliz malzemelerinin kullanıldığı bir mutfak deneyimi. Şef Frederick Forster tarafından yönetilen restoran, taze ve yerel malzemelere yaklaşımıyla sadelik ve lüksün merkez üssü haline geliyor. Madeira Soslu Yabani Mantar Vol-au-vent gibi yemeklerden, Brüksel Filizli Soslar, Vegan Peynirli Mantar Burger ve Bitki Soslu Balkabağı Risotto gibi ana yemeklere kadar, menüleri daha bitki bazlı seçenekler arayanlar için keyifli şeyler vadediyor.