Seyahat planlarınızı değiştirmeye değer bu adresler, dünyanın geleceğine açılan kapılar…
Eleven Madison Park
Ünlü şef Daniel Humm, üç Michelin yıldızlı restoranı Eleven Madison Park’ı tamamen vegan yapacağını duyurduğunda herkes şoke olmuştu. Bugün ise ne kadar doğru bir adım attığını kabul etmemek imkânsız. Uzak Doğu mutfağından esinlenen 11 tabaklık mevsimsel vegan menüsünü denemek için aylar öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.
De Nieuwe Winkel
Hollanda’nın ödüle doymayan iki Michelin yıldızlı vegan restoranı, botanik gastronominin dünyadaki öncülerinden. Şef Emile van der Staak için yemekler kadar içecekler de önemli. Fermente meyve sularından doğal şaraplara, artizan biralardan kahvelere kadar menüye eşlik eden her içecek restoranın vegan felsefesini tamamlıyor.
Vedge
Food & Wine dergisi tarafından son 40 yılın en iyi 40 restoranından biri ilan edilen Philadelphia’daki Vedge, 2011’den beri sebzelere dayalı mevsimsel menüleriyle dikkat çekiyor. Gerçek bir fine-dining vegan restoranı olan Vedge’de sebze şarküteri tabağıyla başladığınız yemek deneyimi, ızgara sebzeler ve doğal tatlı tabaklarıyla devam ediyor.
Ona
Fransa’nın ilk Michelin yıldızlı vegan restoranı Ona, Bordeaux yakınlarındaki Arès kasabasında yer alıyor. Şef Claire Vallée’nin yumurta ve kremayı sebzelerle birleştirme teknikleri; başarısının temel faktörlerinden. Restoranın kendi bahçesinde yetişen yüzlerce sebze, her mevsim değişen deneysel menülerde mutlaka kendilerine yer buluyor.
King’s Joy
Dünyanın en iyi vegan restoranlarından biri de Çin’in başkenti Pekin’deki King’s Joy… Şef Gary Yin’in imzasını taşıyan muhteşem tadım menüleri sayesinde şehirdeki 3 Michelin yıldızlı iki restorandan biri olmayı başardı. Güneydoğu Asya’nın pişirme tekniklerinden de faydalanan Yin, 8 ila 11 tabaklık birden fazla menü yaratarak çeşitlilik konusunda da rakipsiz olmayı başardı.