Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

2024 Yılında Açılacak Yeni Oteller

25 Mart 2024
2024 Yılında Açılacak Yeni Oteller
Sezonu karşılamaya hazırlanan yeni oteller şifa ve huzur vaat ediyor.

Dünya Uyku Günü’nü geride bıraktığımız şu günlerde rahatlıkla söyleyebiliriz ki wellness ağırlıklı tatillerin popülaritesi 2024’te de artmaya devam ediyor. Pandemiyle gelen sağlık arayışı ve bu anlamda hizmet veren inziva otellerinin yükselişi turizm yatırımlarında da hedefleri değiştirdi. Uyku ihtiyacı ve bu konuda yaşanan kişisel sıkıntılar bile şifalı bir tatilde çözülebilecek problemler arasında yer almaya başladı. Bu yıl açılacak yeni otellere baktığımızda sağlık turizmine hizmet edecek yaklaşımların öne çıktığını görüyoruz. Sizin için seçtiklerimiz tatil planlarınıza yön verecek nitelikte.

Engel Ayurpura, yeni yıla girerken İtalya’nın Dolomitler bölgesinde Ayurveda’ya adanmış ilk otelini açtı. Dağların atmosferiyle uyumlu 15 ahşap evden oluşan otel, Ayurveda uzmanlarından oluşan profesyonel ekibiyle özellikle vücudu toksinlerden arındırmayı hedefleyen dokuz farklı program sunuyor. İlkbaharda ve yaz aylarında Alp havası almak ve taptaze bir doğa otelinde sağlığını iyileştirerek kışa dirençli bir şekilde giriş yapmak isteyenler bu yeni wellness oteline şans tanımalı.

2024 Yılında Açılacak Yeni Oteller
Engel Ayurpura

İspanya’daki wellness oteliyle iş insanlarının ve Hollywood ünlülerinin bir numaralı tercihlerinden biri olan SHA Wellness Clinic, ikinci otelini geçtiğimiz ay Meksika’da açtı. Uyguladığı SHA Metodu ile popüler olan kliniğin yeni lokasyonu Riviera Maya oldu. Medikal tıp ve kadim doğa terapilerinden faydalanarak uyguladığı programlarla sağlıklı bir yaşlanma sürecinin yaratılmasına katkıda bulunan ve bu konuda 100’den fazla uluslararası ödülün sahibi olan SHA Wellness Clinic Mexico, deniz manzaralı 100 süit ve 31 rezidanstan oluşuyor.  

2024 Yılında Açılacak Yeni Oteller
SHA Wellness Clinic Mexico

Wellness denildiğinde akla gelen markalardan ve uygulamalardan biri de Chenot ve Chenot Metodu. Biyolojik yaşı resetlemesiyle bilinen metodu uygulayacak yeni bir otel de One&Only Kéa Island. Komşu Yunanistan’ın el değmemiş Kéa Adası’nda gelecek ay açılması beklenen 75 villalı otel bin metrekareye yayılacak eşsiz spa’sı ve bakım odalarıyla heyecanla bekleniyor. Ünlü Chenot Metodu’nun uygulanacağı spa’da tamamen kişiye özel, dengeli ve ölçülü programlara ağırlık verilecek.

İspanya’nın yaz tatili denince akla ilk gelen destinasyonlarından İbiza’nın keyfini çıkartmak için illa gece hayatına ve sabahlara kadar süren partilere iştirak etmenize gerek yok. Keyifli bir wellness tatili için de imkanlar tanıyan adanın yeni açılan ekolojik otellerinden biri de Nay Palad Farm. Otantik bir İspanyol çiftliğini mesken tutan otel, özel olarak tasarlanan yoga ve meditasyon alanları, egzersiz odaları ve Fin saunası ile gerçek anlamda bir yenilenme vaat ediyor.   

2024 Yılında Açılacak Yeni Oteller
Nay Palad Farm

Salzburg yakınlarındaki tarihi sağlık otellerinden biri olan dünyaca ünlü Hotel Schloss Fuschl baştan sona yenilenerek Rosewood grubuna katıldı. Bir zamanlar Mozart’ın eserlerini bestelediği bir ortaçağ şatosunda yer alan otel, zümrüt yeşili doğasıyla kelimenin tam anlamıyla şifalı bir atmosfere sahip. 1 Temmuz’da misafir ağırlamaya başlayacak olan Rosewood Schloss Fuschl 98 misafir odası ve devasa spa’sı ile sağlık turizminin önemli duraklarından biri olacak.

Balayı çiftlerinin favorisi Seyşeller, ödüllü otel grubu Waldorf Astoria’nın gelişini kutluyor. Geçtiğimiz haftalarda açılışını yapan Waldorf Astoria Seychelles Platte Island, yemyeşil tropikal bahçelerle çevrili 50 villadan oluşuyor. Bu ultra lüks, butik resort’un spa’sı ise olabilecek her tür teknolojik yenilikle donatıldı. Ama pek tabii ki özellikle Seyşeller gibi destinasyonlarda doğal tedavilerin olmazsa olmazı olan endemik bitkiler hizmetin çerçevesini belirliyor. Adanın doğal bitki örtüsünden elde edilen yağlar ve kremler spa’da uygulanacak terapilerin özünü oluşturuyor.

2024 Yılında Açılacak Yeni Oteller
Waldorf Astoria Seychelles Platte Island

Fransa’nın güney cennetlerinden Nice’te, şehre tepeden bakan tarihi bir mahallede eşsiz bir inziva oteli kapılarını açmaya hazırlanıyor. 17. yüzyıldan kalma bir manastırın otele dönüştürülmesiyle ortaya çıkan Hôtel du Couvent, Roma banyoları, organik menüleri ve kadim terapilerin uygulandığı büyüleyici spa’sıyla Avrupa’nın yeni wellness duraklarından biri olacak.

2024 Yılında Açılacak Yeni Oteller
Hôtel du Couvent