Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

Sezon Açılıyor: 2024’ün En Yeni Tiyatro Oyunları

11 Eylül 2024
Sezon Açılıyor: 2024’ün En Yeni Tiyatro Oyunları
Birbirinden keyifli oyunlar ve müzikallerle tiyatro sezonu açılıyor. 2024’ün en yeni tiyatro oyunlarını kaçırmayın.  
HAYVAN ÇİFTLİĞİ
Sezon Açılıyor: 2024’Ün En Yeni Tiyatro Oyunları
2024’ün En Yeni Tiyatro Oyunları

George Orwell’ın kült eserlerlerinden Hayvan Çiftliği romanından uyarlanan oyun tek perdelik gösterimiyle bu sezon seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Orwell bu kitabının temelini Rus Devrimi’ne dayandırsa da aslında bu politikaların günümüzde de hâlâ geçerli olduğunun üzerinde duruyor. Çiftlikte hayvanlar ayaklanıp da yönetimi ele geçirdikten bir süre sonra bir şeyler olur ve süreç tam tersine işlemeye başlar. Hatırlayamadıkları veya öyle hatırladıklarını sandıkları şeyler onları kendi çıkarlarıyla ters düşürür. Artık sorular birbirine girmeye başlamıştır; aç oldukları için mi yeni bir düzene ihtiyaçları vardı yoksa yeni bir toplum düzenine gerçekten ihtiyaç duydukları için mi? Tam da bu yüzden çok çabuk isyan edip hemen ikna olurlar. Yönetmenliğini Barış Erdenk’in yaptığı oyun ekim ayında Oyun Atölyesi’nde perde diyecek.

CHAPLIN
Sezon Açılıyor: 2024’Ün En Yeni Tiyatro Oyunları
2024’ün En Yeni Tiyatro Oyunları

Sessiz sinema döneminin unutulmaz sanatçılarından Charlie Chaplin’in yaşam hikayesi dünyada ilk kez tiyatro sahnelerine taşınıyor. Şapkası altında gizlediği hüznü, kendine has adımları ve gülüşlerindeki masumiyetiyle anılan Chaplin’in hikayesi 2 perdelik müzikli oyun ile seyirciyle buluşuyor. Saim Güveloğlu’nun yönettiği oyunda Özgür Daniel Foster, Aybüke Pusat, Şebnem Dönmez, Emre Taşkıran, Murat Danacı, Defne Koldaş, Semih Ali Aksoy ve Çınar Yener rol alıyor.

AFİFE
Sezon Açılıyor: 2024’Ün En Yeni Tiyatro Oyunları
2024’ün En Yeni Tiyatro Oyunları

Bu oyunda Türk tiyatrosunun büyük ilham kaynağı Afife Jale’nin yaşam hikayesinden uyarlanan hayali bir kumpanyanın hikayesini izlemeye hazır olun. Nesiller boyu karanlık zamanlarda tıpkı bir deniz feneri gibi parlayarak yol gösteren Afife Jale’nin kadının sahneye çıkmasına, göz önünde olmasına ve düzene başkaldırısının çağdaş bir yorumu olan oyunda Demet Evgar başrol alıyor. Yönetmen koltuğunda Serdar Biliş’in oturduğu Afife’yi Selin Cankı Ceylan kaleme aldı. Oyun kadrosunda Ayta Sözeri, Tilbe Saran, Necip Memili, Bora Akkaş, İdil Sivritepe, Bedir Bedir, Orkuncan İzan, Bilge Çınar, Kerem Arslanoğlu, Öyküsu Okur, Besma Seiba yer alıyor. Oyunun müziklerini Tuluğ Tırpan bestelerken şarkı sözlerini ise Sezen Aksu yazdı. 14 Eylül Zorlu PSM prömiyerinin ardından sezon boyunca seyircisiyle buluşmaya devam edecek.

“Bu dünyada kadın olmanın gereği; var olmak istiyorsan yanman gerek. Yanarken peşinden gelenlerin yolunu aydınlatman, kendini feda etmen gerek.”

MISERY
Sezon Açılıyor: 2024’Ün En Yeni Tiyatro Oyunları
2024’ün En Yeni Tiyatro Oyunları

Stephen King’in aynı isimli kitabından uyarlanan Misery, yeni sezonun ilgi çeken oyunlarından biri. Konusuna gelirsek… Kitapları çok satan yazar Paul Sheldon, popüler karakteri Misery Chastain sayesinde büyük bir üne kavuşur. Ancak yazar bu karakterden artık sıkılmıştır, onu öldürür ve daha ciddi olduğunu düşündüğü bir roman yazar. Bir otelde yeni romanını bitirip evine dönmeye hazırlanırken bir kaza geçirir ve kendisine eski hemşire Annie Wilkes yardımcı olur. Ne var ki Paul Annie’nin davranışlarını tuhaf bulur. Akıl sağlığı konusunda şüphelidir. Annie ise Paul’un yeni romanını okuyunca işler iyice çığrından çıkar… Misery’de sahneyi Cansel Elçin, Sedef Akalın ve Uğur Baran birlikte paylaşıyorlar. 11 Ekim’den itibaren sezon boyunca seyirciyle buluşacak oyunu ajandanıza şimdiden not edin.

SİDİKLİ KASABASI MÜZİKALİ
Sezon Açılıyor: 2024’Ün En Yeni Tiyatro Oyunları
2024’ün En Yeni Tiyatro Oyunları

Dünya kuraklıkla boğuşuyor. Ve yasaklanan şeylerden biri de ev tuvaletleri. Bir düşünün… Halkın tuvalete girmesi yalnızca Cladwell isimli bir iş insanının özel şirketi sayesinde gerçekleşecek. Peki tuvalete girmek için parası olmayan ne yapacak? İşte onlar da Sidikli Kasabası’na gönderilecek ve oradan bir daha dönemeyecekler. Bu tuhaf sisteme başkaldırı, kendi halinde bir genç olan Bobby ve üst tabakadan eğitim almış bir kız olan Hope arasındaki aşkla kıvılcımlanıyor. Alışılagelmiş müzikallerden bir hayli farklı olan Sidikli Kasabası’nda rap, swing, marş ve daha birçok müzik türü seslendiriliyor.

Akıcı hikayesi ve düşmeyen temposuyla harika bir müzikal oyun izleyiciyi bekliyor. Kayhan Berkin’in yönettiği müzikalde Settar Tanrıöğen ve Canan Ergüder gibi isimler bir araya geliyor. Tony Ödüllü Sidikli Kasabası Müzikali, 27 kişilik dev kadrosuyla sezon boyunca seyircisiyle buluşacak.

MERCANİYE ÇOK YAŞA
Sezon Açılıyor: 2024’Ün En Yeni Tiyatro Oyunları
2024’ün En Yeni Tiyatro Oyunları

Tiyatro Hayali ile bir zaman tüneline girmeye hazır mısınız? Oyun, Osmanlı Devleti’nin son zamanlarında geçer. İmparatorluğun görkemli donanması tam yirmi yıldır Haliç’te demirli ve burada içten içe çürümeye başlayan onlarca savaş gemisinden biri de Mercaniye. Hikayenin bir yanında bu gemi Mercaniye; diğer bir yanında ise Kasımpaşa kahvehanelerinde vakit öldüren liyakatsiz mürettebat vardır. Çürük gövdeli bu su üstü köyünde yirmi yıldır büyük bir sabırla denizlerde kahramanlık hikayeleri yazmayı bekleyen Asaf Kaptan, tayfaları Şerif Ali, Kazel ve Mimhal ile birlikte nihayet bir akşamüstü sefere çıkar, bakalım kahramanlarımızı bu seferde neler bekler?

Mercaniye Çok Yaşa oyununda seyircileri neşeli oyunbazlığı, izahsız mizahı ve geçtiği dönemi anımsatan şarkılarıyla keyifli dakikalar bekliyor. Erdem Akakçe, Sevil Akı, Bülent Çolak, Bihter Dinçel ve Fatih Koyunoğlu’nun aynı sahneyi paylaştığı oyun 20 Eylül Baba Sahne’deki prömiyerinin ardından şehrin birçok noktasında seyircisiyle buluşacak.

AYNA
Sezon Açılıyor: 2024’Ün En Yeni Tiyatro Oyunları
2024’ün En Yeni Tiyatro Oyunları

Elinizdeki davetiyede Leyla ve Joel’in nikahına davetli olduğunuz yazıyor, ama gerçekten basit bir nikah törenine mi davetlisiniz acaba? Dünyanın bir yerinde, totaliter bir rejimde tüm sanat eserleri Kültür Bakanlığı tarafından onaylanmalı. Ama bir tiyatro grubu kendi oyunlarını oynamak için kendilerine bir yol bulmuş… Acaba bunun nikahla ne ilgisi olabilir?! Her şeyin değersizleştiği bir toplumda aşkın ve adaletin arandığı çok eğlenceli bu oyunda Aytek Şayan, Barış Gönenen, Begüm Akkaya, Uğur Uzunel ve Serhat Barış birlikte rol alıyorlar. Bu yıl yedinci yaşını kutlayan DasDas, yeni tiyatro sezonunu 20 Eylül’de Ayna ile açıyor. Siz de kahkahanın yükseldiği bu oyunu izlemek istiyorsanız mutlaka izlenecek oyunlar listenize not alın.

İSPAT
Sezon Açılıyor: 2024’Ün En Yeni Tiyatro Oyunları
2024’ün En Yeni Tiyatro Oyunları

Ünlü bir matematikçi olan Robert ölmüş ve geride matematik teoremleri, yüzlerce öğrenci, yaşadığı ev ve çalışma odasında bizzat el yazısıyla doldurduğu onlarca defter bırakmıştır. Robert’tan geriye kalanlarsa kızları Catherine, Claire ile eski öğrencisi Hal arasında fikir ayrılıklarına neden olur. Bu oyunda birey olmak, kadın olmak, emek vermek, miras, yas süreci, bilim etiği ve sorumluluk gibi güçlü kavramlar merkeze oturuyor. 19 Eylül’de prömiyerini yapacak İspat oyununda Derya Özsoy, Sarp Doğa Çelik ve Güneş Hanağası birlikte rol alıyorlar.

KARANLIK ŞARKILAR
Sezon Açılıyor: 2024’Ün En Yeni Tiyatro Oyunları
2024’ün En Yeni Tiyatro Oyunları

Ne dersiniz, bir gün hatıralarımızı kaybedersek duygularımız da kaybolur mu; yoksa içimizde var olmaya devam ederler mi? Karanlık Şarkılar tam da bu konuya parmak basıyor, hatırlamak üzerine harika bir oyunla karşımıza çıkıyor. Adsız Alkolikler toplantısında tesadüfen karşılaşan iki hassas ruh, hikayelerini sevgi, bağımlılık ve hafıza ekseninde cesurca örüyor. Bağımlılığın yıkıcı etkileriyle durmadan sınanan derin ve tutkulu bir aşkı anlatan oyunda Derya Artemel ve Orçun Soytürk birlikte aynı sahneyi paylaşıyorlar. 15 Ekim’de prömiyerini yapacak olan oyun sezon boyunca seyircisiyle buluşacak.