Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

Rekor Kıran Christie’s Luxury Jewels Müzayedeleri

29 Aralık 2020
Rekor Kıran Christie’s Luxury Jewels Müzayedeleri

Christie’s Luxury Jewels Müzayedeleri, 2020’nin son ayında Cenevre, Paris, Londra ve çevrimiçi oturumlarında göze çarpan satışlar gerçekleştirdi.

Christie’s kasım-aralık aylarının Luxury Week müzayedeleri Cenevre, Paris ve Londra’nın yanı sıra çevrimiçi olarak da düzenlendi. Bu satışlar rekor fiyatlara da ev sahipliği yaptı. Özel eserlerin de satıldığı müzayedelerde birçok değerli mücevher, tahmin edilen fiyatın çok üzerinde alıcı buldu. Ayrıca, yıl boyunca düzenlenen müzayedelerde çeşitli hayır kurumlarının yararına satışlar da gerçekleştirildi.

GENEVA MAGNIFICENT JEWELS

Christie’s Magnficent Jewels müzayedelerinden biri 10 Kasım’da Cenevre’de düzenlendi. Müzayedede Boivin, Boucheron, JAR, Cartier gibi ünlü mücevher evlerinden, tarihi ve modern pek çok eser satışa sunuldu. Müzayedede elde edilen toplam satış fiyatı 33.474,000 milyon İsviçre frangı oldu. Christie’s bu müzayedede Estate of Mireille Levy’nin 60’tan fazla ürününü kapsayan bir koleksiyon sundu. Bu önemli koleksiyonda, Van Cleef & Arpels imzalı mücevherler, Harry Winston’ın 35.42 karatlık safir kolyesini, Boucheron ve David Webb’in 1970’lerden özel bir mücevher seçkisini içeriyor. Bu satışın önde gelen parçalarından biri de Van Cleef & Arpels imzalı bir masa saati oldu. Tahmini satış fiyatı 250.000 -350.000 İsviçre frangı olan saat, öngörülenin iki katından daha fazla bir fiyat olan 1.032,000 İsviçre frangına alıcı buldu. 1928’de üretilen saat lapis lazuli, akik, yakut, zümrüt, elmas, yeşim taşı ve altın gibi değerli taşlarla işlenmiş. 1970 yılında bugünkü sahibinin büyükannesine hediye edilmiş olan bu masa saati, nostaljik ve şık havasıyla göz doldurdu.

Rekor Kıran Christie'S Luxury Jewels Müzayedeleri
Elegant Art Deco Multi-Gem masa saati, Van Cleef &Arpels

NEW YORK MAGNIFICENT JEWELS

8 Aralık’ta düzenlenen New York Magnificent Jewels müzayedesinde de göze çarpan satışlar vardı. Buradaki toplam satış 44.583,475 Amerikan doları oldu. Satışa sunulan ürünlerin marka skalaları oldukça genişti: Bulgari, Cartier, Graff, Harry Winston, Raymond Yard, Tiffany & Co., Van Cleef & Arpels ve Verdura. Müzayadede geliri The Elizabeth Taylor AIDS Foundation’a bağışlanmak üzere bir satış da yapıldı.

Müzayedenin en önemli satışı kuşkusuz Harry Winston tarafından 6 milyon dolara alınan 67.90 karat, D renk, içten kusursuz pırlantayla kaplı 43.10 karat kaşmir safir taşlı pırlanta bilezikti. Harry Winston’ın CEO’su Nayla Hayek satış sonrası duygularını şöyle ifade etti: “Bu olağanüstü kaşmir safiri Winston’ın Legacy Koleksiyonu’ndki değerli pırlantalar ve değerli taşların arasına katmaktan çok gururluyuz.”

Rekor Kıran Christie'S Luxury Jewels Müzayedeleri
6 milyon dolara satılan 43.10 karat Kaşmir safir taşlı pırlanta bilezik

Müzayededeki süslü renkli pırlantalar, sınırlı sayıda olmalarına rağmen dikkate değer bir satış rakamı yakaladılar. Bu kategoride başta gelen satışları ise süslü eflatuni ve koyu pembe renkli pırlanta küpelerdi; 2 milyon dolar fiyatla yeni sahiplerini buldular.

Rekor Kıran Christie'S Luxury Jewels Müzayedeleri
Süslü eflatuni (2.61 karat) ve süslü koyu pembe (2. 34) karat pırlanta küpeler 2 milyon dolara satıldı.

Avangart tarzdaki sanat eserleriyle tanınan New Yorklu sanatçı Daniel Brush’un 15 sanat eserinden oluşan koleksiyonu da önemli satışlar arasındaydı. Bu koleksiyondan 11 eseri, tahmin edilen satış fiyatını da aşarak yeni sahiplerini buldu. Bu satış, Brush’ın tek seferde satılan en geniş kreasyonu oldu.

Rekor Kıran Christie'S Luxury Jewels Müzayedeleri
Brush’ın “The Flamingo” çerçevesi, 225.000 dolara satıldı.



Bu lotun en yüksek satışı, sanatçının “Flamingo” çerçevesiydi. Yuvarlak kesim pembe pırlantalar, yuvarlak bir kabaşon yakut, yarım ay ve kalkan şeklindeki zümrütler, parlak boynuz, deniz kabuğu incisi, cam ve 24, 22 ve 18 ayar altınla süslenmiş pembe plastikten oyulmuş bu çerçeve 225.000 dolara satıldı. Bu fiyat, tahmini satışı fiyatının neredeyse iki katıydı.

ÇEVRİMİÇİ MÜZAYEDELER

Together for Children

Christie’s aralık ayının başında Together for Children adlı bir çevrimi müzayede de düzenledi. Together for Children, Yunanistan’ın her köşesinde çocuk sağlığı için çalışan bir hayır kurumu. Elde edilen 296.188 İngiliz sterlini Together for Children’a bağışlandı. JAR imzalı kırmızı küpeler 8.700 İngiliz sterlini fiyatla en yüksek rakamlı satış oldu. Bu, tahmin edilen fiyatın neredeyse 4 katıydı.

Rekor Kıran Christie'S Luxury Jewels Müzayedeleri
JAR “Valerie” küpe

Rare Watches New York: Online

Çevrimiçi müzayedelerden biri de 24 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında New York’ta gerçekleşen Rare Watches müzayedesiydi. Bu müzayedede Patek Philippe, Rolex, Cartier, F.P. Journe, Audemars Piguet ve daha birçok önemli markanın vintage ve çağdaş parçaları yer aldı. Toplam satış fiyatı 7.743,375 milyon dolar oldu. Satışın bazı nadir parçaları şunlardı: Patek Philippe Nautilus, Rolex referanslı “Jean Claude Killy” ve Rolex Daytona kronograf saatlerinden geniş bir seçki…

 Satışın en yüksek rakamlı saati 600.000 Amerikan dolarıyla Patek Philippe oldu. Saat elle kurmalı, kasa çapı 35 mm, 18 ayar pembe altın, referans numarası ise 1453. 1950’de üretilen saat, arşiv bilgilerine göre 28 Haziran 1951’de ilk kez satışa sunuldu.

Rekor Kıran Christie'S Luxury Jewels Müzayedeleri
1950 Tarihli Patek Philippe

Satışın ikinci yüksek fiyatlı eseri yine bir Patek Philippe oldu. 3 Kasım 1976’da ilk kez satışa sunulan saat 18 ayar altın, Ay fazı göstergesine sahip, referans numarası ise 2499J. Patek Philippe’in bu serideki saatleri, vintage saat koleksiyoncuları arasında oldukça ilgi gören saatler olarak dikkat çekiyor. Satış fiyatı 512.000 Amerikan doları.

Rekor Kıran Christie'S Luxury Jewels Müzayedeleri
1976 tarihli Patek Philippe

Bir başka göze çarpan satış ise bir Rolex saatine aitti. 1971 yılında üretilen saat, paslanmaz çelik kasaya sahip, çapı 37,5 mm, referans numarası ise 6263. Saatin satış fiyatı ise 400.000 Amerikan doları oldu.

Rekor Kıran Christie'S Luxury Jewels Müzayedeleri
Rolex Oyster 191

Luxury Week, düzenlediği şehirlerde ve çevrimiçi müzayedelerde yüksek katılım oranlarıyla düzenlendi. Örneğin New York’ta düzenlenen oturuma 39 farklı ülkeden küresel bir katılım sağlandı. Yine buradaki oturumda Luxury Week’e damgasını vuran satış gerçekleşti: 6 milyon dolara satılan kaşmir safir bilezik. Böylece Christie’s 2020’yi şaşaalı bir şekilde kapatmış oldu.