Uçsuz bucaksız bağlara bakan camdan villalar, her biri bölgede yetişen üzümlerin adıyla karakterize edilen süit odalar, şarap kütüphaneleri, tadım salonları… Yurtdışında bağbozumu deneyimlemek isteyenler bu otellerde yerini ayırtsın.
Mont Rochelle, Cape Winelands, Güney Afrika
Sir lakaplı efsane iş insanı Richard Branson, sahibi olduğu sıra dışı otel koleksiyonuna Güney Afrika’nın ödüllü şarap bölgesi Cape Winelands’teki Mont Rochelle’i de eklemişti. Cape Town’dan sadece bir saat uzaklıktaki Franschhoek kasabasında yer alan 22 odalı lüks butik otel, bağları, üretim merkezi ve mahzeniyle kendi içinde bir şarap destinasyonu. Özel tadımların, kır pikniklerinin, bisiklet turlarının ve at gezintilerinin yapıldığı Mont Rochelle, büyülü dağ manzaralarıyla Afrika’nın en özel butik otellerinden biri. Güney Yarımküre’de bulunan bu destinasyon için bağbozumunun her yıl ocak ortasında başladığını hatırlatalım.

Four Seasons Napa Valley, Kaliforniya
Güneşli iklimi ve volkanik toprak yapısıyla verimli hasatlara imza atan Kaliforniya’nın ünlü şarap bölgesi Napa Vadisi’nde bu sonbahar kapılarını açacak olan Four Seasons Resort and Residences Napa Valley, isteyenlerin otel isteyenlerin kiralık ya da satılık rezidans bölümünde de konaklayabileceği farklı bir proje. Organik bağcılığın yapıldığı son derece verimli bir arazide yer alan süit ve villalardan adım attığınız an kendinizi üzümün ve şarabın tam kalbinde bulacaksınız. Üstün kalite Cabernet Sauvignon üzümlerinin yetiştirildiği bağlardan ödüllü kadehlere uzanan yolculuğa bizzat tanık olmak için zarif rustik süitlerden üç yatak odalı villalara kadar konaklama seçenekleri mevcut.












