Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

2022 Fransa Bisiklet Turu’nun Zamanını Tissot Tutuyor

10 Temmuz 2022
2022 Fransa Bisiklet Turu’nun Zamanını Tissot Tutuyor

Dünyanın en prestijli bisiklet yarışlarından Fransa Bisiklet Turu için özel olarak üretilmiş Tissot T-Race Cycling Tour de France 2022 Special Edition’a yakından bakıyoruz.

Bir spor etkinliği yok ki saatlerden ayrı analım. Özellikle 1900’lü yıllarda, Olimpiyat Oyunları’yla başlayan spor etkinlikleri ve lüks saat markalarının işbirliği yıllar içinde artarak devam etti. Sporcuların saatleriyle kurdukları duygusal bağ gelişip de anlatacak hikâyeler arttıkça ise markaların bu alana yaptıkları yatırımlar genişledi. Onlarca yıldan beri atletlerin, tenisçilerin, yarış otomobili pilotlarının bileklerinden saatler görmeye alışkınız, peki ya bisikletçilerin bileklerindeki saatlerden ne haber?

Aslına bakılırsa lüks saat markaları, diğer spor dallarında olduğu gibi bisiklet yarışlarının da zamanını tutuyor. Örneğin Tissot; Fransa Bisiklet Turu, İtalya Bisiklet Turu ve İspanya Bisiklet Turu için özel seri saatler üretiyor. Swatch Group, 1988-1991 yılları arasında Fransa Turu’nun resmi zaman tutucusuydu. 2021’de, yıllar sonra yeniden yarışın resmi zaman tutucusu olan marka, son olarak 2022 Fransa Turu için ürettiği Tissot T-Race Cycling Tour de France 2022 Special Edition duyurdu.

Saatin siyah PVD kaplamalı, paslanmaz çelikten kasası 45 mm çapında. Kasayla uyumlu siyah kadran, üç kronograf sayacı ve saat 3 konumuna yerleştirilmiş bir tarih penceresiyle tasarlanmış. Saniye ibresi, Fransa Bisiklet Turu’nun ikonik sarı mayosundan ilhamla sarı renkte tasarlanmış. Saniye ibresinin, akrep ve yelkovanla kesiştiği merkez noktasındaki ucu ise yarışın resmi logosunun şeklinde tasarlanmış. Aynı logoyu kasa arkasında da görüyoruz. Saatin kalbinde ise quartz mekanizma ETA G10.212 yer alıyor.

Gözlerimiz bugünlerde hem Wimbledon Turnuvası hem de Fransa Bisiklet Turu’nda, her ikisinin ortak noktası ise nefeslerin tutulduğu saniyelerin, hayran olduğumuz mekanik saatlerin kadranından takip ediliyor olması.