Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

2021 Yazının En İyi Niş Parfümleri

29 Temmuz 2021
2021 Yazının En İyi Niş Parfümleri

Portakal bahçelerinden yasemin tarlalarına, okyanus sularından vanilya notalarına uzanan en iyi parfümler

Proust etkisini bilirsiniz; kokular hatıraları canlandırır. Daha romantik bir deyişle kokular, anıların kapısını aralar. Kokular yüzlerle, kokular mevsimlerle özdeşleşir. Bu yüzden kimliğimizin bir parçası gibi, tenimizde taşıdığımız kokuyu da önemseriz, belki yıllar sonra bile bu kokuyla anımsanacağımızı biliriz. Bir yandan tenimizde taşıyacağımız koku da her mevsim için değişir. Yaz mevsimi için ferah ve belki de biraz tuzlu deniz kokularını, portakal bahçelerini çağrıştıran narenciyeleri, çiçeksi yaz kokularını ve daha onlarca çeşitte bir araya gelen notaları tercih ederiz. Biz de satırlarımızı parfüm dünyasının en rayihalı notalarına araladık.

I Want Choo Eau de Parfum – Jimmy Choo

Yumuşak vanilya notalarının yasemin çiçeğinin yumuşak fakat bir o kadar baştan çıkarıcı kokusuyla birleştiğini hayal edin. Bu derin ve canlandırıcı koku birleşimine narenciyenin ışıltılı kokusu ve tam bir kontrast olan kadifemsi şeftali ekleniyor. Ve en nihayetinde vanilya notası temelinde taze meyve kokuları… Hem derin hem de baştan çıkaran bir koku kombinasyonu…

En Iyi Kadın Parfümleri

Love, Don’t Be Shy – Killian

Söze bu parfümün hikâyesiyle başlayalım: İlk aşkın masumiyeti, hanımeli notasının akılları çelen etkisi, gülün yumuşak dokusu ve marshmallow’un tatlı notası tenselliğin dokunuşunu yansıtıyor. Alt notasındaki marshmallow kokusu bir süre sonra yerini portakal çiçeği, yasemin ve hanımeli notalarına bırakıyor. Marshmallow kokusunun özü, ilk aşkın utangaç ve kaçamak dokunuşları gibi tüm notaların arasından saklı bir şekilde göz kırpıyor.

En Iyi Kadın Parfümleri

Blossoms Frangipani Flower Cologne – Jo Malone London

Blossoms Frangipani, oldukça hafif bir parfüm. Ana notaları yasemin ve sandal ağacına; limon, benzoin, ylang ylang kokuları eşlik ediyor. Bu çok hafif çiçek parfümü, teninize ilkbaharda açan çiçeklerin yarattığı esintileri getiriyor.

2021 Yazının En İyi Niş Parfümleri

Angel Nova – Mugler Eau de Parfum

Bir başka çiçeksi parfüm olan Angel Nova’ya meyve notalarının cazibesi eşlik ediyor. Ahududu, gül ve ahşap notalarından oluşan parfüm, çiçeksi bir yaz kokusu olmasının yanı sıra tıpkı ikonik yıldız şişesi gibi bir parlayan yıldız olmayı vadediyor. Ahududulu meyve notasıyla açılan Angel Nova, yerini kararlı ve bir o kadar da şehvetli olan gül notasına ve ona kontrastla eşlik eden ahşaba bırakıyor. Bu çiçeksi koku, serimizin yıldızı olabilir. Güçlü, iddialı ve cazibeli bir kadın kokusu…

En Iyi Kadın Parfümleri

Dolce Estasi Eau de Parfum – Bulgari

Taze ve tatlı bir parfüm arıyorsanız misk, çiçek ve narenciye notalarıyla Dolce Estasi aradığınız koku olabilir. Markanın parfüm ustası Jacques Cavallier de bu parfüm için “tatlılığın bir kutlaması” tanımlamasını yapıyor.

2021 Yazının En İyi Niş Parfümleri

Lemon Island Cologne Absolue Pure Perfume – Atelier Cologne

Parfümün nota coğrafyası epeyce geniş: Hint Okyanusu’ndan gelen limonlar, Hindistan’dan gelen yasemin ve Madagaskar’dan gelen vanilya notaları ile kıyıya vuran ada kokulu bir şişe âdeta. Limon notasıyla açılan parfümün temel notasını vanilya oluşturuyor.

2021 Yazının En İyi Niş Parfümleri

Chanel Paris – Riviera Eau de Toilette

Seriyi klasik ve modern kadınlara hitap eden bir Chanel parfümüyle tamamlıyoruz. Ahşap, benzoin, yasemin ve portakal çiçeği notaları bahsettiğimiz modern ve klasik koku bileşimini oluşturuyor. Ana notası yasemin ve portakal çiçeklerine ahşap ve benzoin esintileri orta nota olarak eşlik ediyor. Parfüm kapağı açıldığında havada sıcak ve kararında bir tatlılıkla modern bir kadının esintisi dalgalanıyor.

2021 Yazının En İyi Niş Parfümleri