Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

2022 Yazının Favori Niş Parfümleri

9 Ağustos 2022
2022 Yazının Favori Niş Parfümleri

Kendinizi anıları, kişileri, düşünceleri, destinasyonları şişelemeyi başaran usta parfümörlerin ellerine bırakın.

Yaz! Enerjik günlerin, hareketin, keşiflerin, kalp atışlarının, güneşten ısınan tenin, deniz kokusunun resmi mevsimi. Henüz bir tatil planınız yok mu? Kendinizi anıları, kişileri, düşünceleri, destinasyonları şişelemeyi başaran usta parfümörlerin ellerine bırakın. 2022’nin en yeni karışımları koku ezberini bozuyor; klasik koku ağaçlarını farklı, yenilikçi ve dikkat çekici bir bakış açısıyla yeniden yorumluyor. Sıcak yaz ikliminin heyecanlı aurasını yansıtan bu parfümlerle gidiş biletiniz hazır! Koku imzanıza yaz dokunuşu yapacak, yaz maceralarınızı zihninize kodlayacak sezonun favori parfümlerini derledik.

Paris-Paris – Chanel

Parfümör Olivier Polge, bu parfümü enerjik, taze ve ışıltılı bir olfaktif yolculuk olarak tarif ediyor. Gül aromasını turunçlar ve pembe biberle süsleyen, paçuli ile derinleştiren Paris-Paris’i kullandığınız anda kendinizi çabasız bir Paris sabahında, terasınızda kahvenizi yudumlarken hayal edebilirsiniz.

2022 Yazının Favori Niş Parfümleri

Sea Daffodil Cologne – Jo Malone London

Gözlerinizi kapatın, güney İtalya’da bir plajdasınız. Ayaklarınızın altında ıslak kumlar, burnunuzda ise tuzlu deniz suyuyla karışan kum zambaklarının kokusu var. Güneşli ve çiçeksi bir parfüm olan Sea Daffodil, ışıltılı ylang ylang, sıcak vanilya ve kremsi sandal ağacını nadir kum zambağı notalarıyla birleştirerek sizi İtalya kıyılarını keşfe çıkarıyor.

2022 Yazının Favori Niş Parfümleri

City Of Stars – Louis Vuitton

Usta parfümör Jacques Cavallier tarafından tasarlanan bu parfüm, tropik bir yaz kaçamağını tasvir ediyor. Açılışı limon, kan portakalı, bergamot ve misket limonu gibi turunçgillerle yapan City of Stars, orta katmanındaki Tahiti gardenyasıyla çiçeksi bir dokunuş kazanıyor. Parfümün temelindeki pudra notaları, misk ve sandal ağacı, bu tropik gezinin sıcaklığını teninizle buluşturuyor.

2022 Yazının Favori Niş Parfümleri

Idôle Nectar – Lancôme

Tatlı ve çiçeksi bir parfümü olfaktif bir zevke dönüştüren Idôle Nectar, avangart ve eşsiz bir kokuya sahip. Isparta gülü ve Grasse gülünden oluşan çiçek buketini patlamış mısır aromasıyla iştah açıcı bir karışıma dönüştüren bu parfüm, teninize değdikten sonra tam anlamıyla metamorfoza uğruyor. Taze gül aroması bir süre sonra yerini karamel, patlamış mısır ve Bourbon vanilyasına bırakırken bu sıcak ve çiçeksi karışım dikkatten kaçması imkânsız hale geliyor.

2022 Yazının Favori Niş Parfümleri

Opsis – Dyptique

Yunancada gösteri anlamına gelen “opsis”, bu parfümün hikayesini tek kelimeyle anlatıyor diyebiliriz. Yumuşak misk akorları ve isli tütsünün mistik karışımı bir makyaj odasının pudralı aromasını yansıtıyor. Alt notalarda sürpriz bir şekilde kendini gösteren bergamot ise sahne ışıklarının enerjisini şişeye hapsediyor.

2022 Yazının Favori Niş Parfümleri

A Drop d’Issey Eau de Parfum Fraiche – Issey Miyake

Sıcak yaz günlerini ferah ve optimist bir parfümle karşılamak istiyorsanız A Drop d’Issey yeni imzanız olabilir. Bu parfümün koku ağacındaki yağmur ve su notaları, leylak ve Isparta gülüyle buluşarak ortaya tertemiz bir karakter çıkarıyor. Yaz yağmurlarının taze enerjisini üzerinizde taşımak için A Drop d’Issey harika bir seçenek!

2022 Yazının Favori Niş Parfümleri

Costa Azzurra – Tom Ford

Kontrasttan gelen uyum; hem hareketli hem ağırbaşlı: Costa Azzurra yaz mevsiminin ruhunu bir koku strüktürüne dönüştürmeyi başarıyor. Turunç aromalarını odunsu akorlarla buluşturarak enerjik ama daha olgun bir karaktere bürünen koku, deniz esintisi taşıyan notalarla o son ve kusursuz dokunuşu yapıyor.

2022 Yazının Favori Niş Parfümleri