Range Rover Evoque

Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

2024 Konser Takvimi

25 Ocak 2024
2024 Konser Takvimi

Bu yıl Türkiye’ye gelecek ünlü isimler birer birer açıklanmaya başladı. Saatolog editörleri olarak radarımızı biraz daha geniş tuttuk; Türkiye’de ve yakın rotada gerçekleşecek konserler için 2024 konser takvimini çıkardık. Ajandanızı hazırlayın. 

PSM LOVES2DANCE: DIGITALISM
17 Şubat – PSM İstanbul

İSTANBUL

Yıla enerjik bir başlangıç! Hamburg merkezli elektronik müzik ikilisi Digitalism, PSM Loves2Dance kapsamında 17 Şubat’ta Zorlu PSM’ye geliyor. Bir plak mağazasında yolları kesişen Jens Moelle ve İsmail Tüfekçi’nin ortak projesi Digitalism, neredeyse bir rock grubunun performansı, sahne sanatlarındaki kendilerine özgü tarzlarıyla yüksek ritimli bir geceye imza atacak. Konserin açılışını saat 21:00’da Non yaparken 23:00’da Samet Günal sahne alacak. Digitalism, 01:00 itibarıyla sabahın ilk ışıklarına dek sürecek bir gece yaşatacak.

Bilet: Passo.com.tr

DEPECHE MODE
20 Şubat  – Mercedes-Benz Arena

BERLİN

Depeche Mode hayranlarına duyurulur. 80’li yıllardan bu yana müzik tarihinin vazgeçilmez gruplarından biri olan DM, bir kez daha Berlin sevgisini gösterdi ve 2024 turnelerinde tam üç konserlik bir program yaptı. “Memento Mori” turnesi kapsamında düzenlenecek konserleri dilerseniz Berlin’de ya da yakın tarihlerde Münih, Köln ve Hamburg’da izleyebilirsiniz. Maalesef Türkiye, turne kapsamında değil.

2024 Konser Takvimi
2024 Konser Takvimi

Bilet: www.ticketmaster.de

ENGIN
2 Mart – Zorlu PSM %100 Studio

İSTANBUL

Tanıdık tınılar, Anadolu ezgileri ve yumuşacık gitar melodileriyle ENGIN, PSMLoves2Gather kapsamında 2 Mart’ta Zorlu PSM %100 Studio’ya geliyor. Vokal ve gitarda Engin Devekıran, davulda Jonas Stiegler ve bas gitarda David Knevels’den oluşan grup, Barış Manço, Özdemir Erdoğan, Cem Karaca’dan ilham alıyor. Altın Gün’ün insanın içini kıpırdatan melodilerini seviyorsanız ENGIN’le tanışmanızın da vakti gelmiş demektir.

Bilet: Passo.com.tr

LARA FABIAN
25 Nisan – Volkswagen Arena

İSTANBUL

Kuşkusuz o “Je T’aime” denince akla ilk gelen isim. 30 senedir romantik şarkıları, güçlü vokaliyle müzik dünyasının sempatik yıldızı Lara Fabian, zamansız klasiklerini bu kez Türkiye’de seslendirecek. Dünya turnesi kapsamında 25 Nisan’da İstanbul’a gelen Belçikalı dünya starı Fabian, romantik bir geceye imza atacak.

Bilet: Bubilet.com.tr

ERLEND ØYE & LA COMITIVA
8 Mayıs – Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi

İSTANBUL

Yaza sıcacık bir merhaba için Norveç kökenli Erlend Øye’un La Comitiva’yla sahnesini kaçırmayın. Kings of Convenience ve The Whitest Boy Alive gibi projeleriyle tanıdığımız ünlü müzisyen 2012’de Sicilya’ya taşındıktan sonra Luigi Orofino, Marco Castello ve Stefano Ortisi’yle birlikte kurduğu grubuyla 60’ların İtalyan ezgilerini günümüze taşıyor. Ve elbette kuzeyli dokunuşunu eksik etmeden.

Bilet: Passo.com.tr

NOUVELLE VAGUE
17 Mayıs – Zorlu PSM Turkcell Sahnesi

İSTANBUL

80’lerin efsanevi punk kültlerine yaptıklarına bossa nova coverlarıyla şahsına münhasır bir yer edinen Nouvelle Vague, bir kez daha İstanbul’da. 20 yıllık müzik kariyerlerinde sayısız post-punk şarkısını kendi stilinde yorumlayan Nouvelle Vague, şubat ayında çıkacak yeni albümü “Should I Stay or Should I Go?” albümünün tanıtım turnesi kapsamında Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’ne geliyor. Melankolik ve romantik bir gece için 17 Mayıs’ı kaçırmayın.

2024 Konser Takvimi
2024 Konser Takvimi

Bilet: Passo.com.tr

HAYKO CEPKİN
18 Mayıs – BJK Tüpraş Stadyumu

İSTANBUL

Bu konser için elinizi çabuk tutmanızda yarar var. Zira sahne performansıyla belki de Türkiye’nin rakipsiz yıldızı Hayko Cepkin, bu kez tarih yazacak gibi görünüyor. Kendisi de koyu bir Beşiktaşlı olan Cepkin, hem kendi “yuvasında” olmanın mutluluğu, hem de Gençlik Bayramı coşkusuyla bu konser için harıl harıl çalışıyor. 40 bin müzikseverle müthiş bir enerjiye eşlik etmek istiyorsanız biletlerinizi almayı son dakikaya bırakmayın.

2024 Konser Takvimi
2024 Konser Takvimi

Bilet: Passo.com.tr

SCORPIONS
23 Mayıs – Küçükçiftlik Park

İSTANBUL

En son 2016 yılında yine aynı yerde konser veren efsanevi grup, bir kez daha İstanbullu rock dinleyicisinin ateşini çıkarmaya geliyor. “Love at First Sting”in 40. yılı şerefine düzenlediği dünya turnesi kapsamında Türkiye’ye de gelecek grup, “Still Loving You”, “Wind of Change”, “Send Me an Angel” gibi klasikleri ardı ardına sıralayacak. 60 yıllık kariyerlerinde adeta marş haline gelen şarkıları ve bitmeyen sahne enerjileriyle büyüleyen grubu sekiz sene önce izleyemeyenler için kaçmaz bir gece.   

2024 Konser Takvimi
2024 Konser Takvimi

Bilet: Passo.com.tr

STING
31 Mayıs – Papp László Budapest Sportaréna

BUDAPEŞTE

Roxaaaanneee. O meşhur çığlığı duyup da Sting’i özlememek mümkün değil. New wave akımının yakışıklı prensi -ki o hala bir prens- Sting’in bu yıl bize en yakın geldiği noktalardan biri Budapeşte. 17 Grammy ödüllü The Police liderini canlı canlı izlemek, “Fields of Gold”, “Roxanne”, “Every Breath You Take”, “Message in a Bottle” gibi zamansız klasiklerine eşlik etmek istiyorsanız Macaristan biletlerinizi hazırlayın.

2024 Konser Takvimi
2024 Konser Takvimi

Bilet: www.viagogo.com

BADBADNOTGOOD / 5 Haziran – Zorlu PSM Turkcell Sahnesi, İstanbul

BLONDE REDHEAD / 8 Haziran – Zorlu PSM Turkcell Sahnesi, İstanbul

COLDPLAY
8 Haziran – Olympic Stadium

ATİNA

Bir kez daha Türkiye’ye gelmiyorlar, evet. Ama Schengen’i hazırda olanlara müjde; yaza güzel bir başlangıç için komşu ülkede Coldplay’i izleyebilirsiniz. 2021’den beri aynı turne kapsamında konser veriyor olmalarını hafife almayın. Zira Coldplay, her daim konserleriyle tarih yazıyor. Sahnedeki enerjilerinin yanı sıra sürdürülebilirlik raporlarıyla çevrecilerin de kalbini kazanan Coldplay’i hem müzikal hem de dünyaya bakış açısıyla destekleyenler için Atina seyahatlerini organize etmelerini öneririz.  

2024 Konser Takvimi
2024 Konser Takvimi

Bilet: www.ticketmaster.gr

ANDREA BOCELLI
8 Haziran – Beşiktaş Tüpraş Stadyumu

İSTANBUL

Pavarotti’den sonra dünyanınyaşayan en ünlü tenoru Andrea Bocelli, Türkiye’ye geliyor. Yaklaşık 10 yıldır beklenen konser için hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Klasik aryalarla başınızı döndürecek gece, BWO Entertainment, CEO Event ve Dolmabahçe AŞ iş birliği organize ediliyor. Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda gerçekleşecek olan konserde bir de loca hizmeti verileceğinin altını çizelim. Hollywood Walk of Fame’de yer alan bu dünyaca ünlü yıldızın muhteşem konserini özel bir alandan seyretmek istiyorsanız ön talep oluşturmanız gerekecek.

2024 Konser Takvimi
2024 Konser Takvimi

Bilet: www.biletix.com

MEGADETH
12 Haziran – Küçükçiftlik Park

İSTANBUL

2024’ün en hareketli konserlerinden biri kuşkusuz; metal müzik efsanesi Megadeth konseri olacak. 12 Haziran’da Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek konser, tüm zamanların en iyi metal albümlerinden birini tarihe kazandıran Megadeth’in kusursuzlaşmış sahnesiyle alev alacak gibi görünüyor. “Crush The World Tour” kapsamında İstanbul’a gelecek grup, kariyeri boyunca 50 milyondan fazla satmış müzik ikonunun tarihi bir şovu gibi. Üzerine kitaplar yazılan, belgeseller çekilen efsaneyi canlı canlı dinleme şansı için biletler tükenmiş durumda. Ama son dakika gidemeyenlerin biletleri için gözünüz açık olsun.  

Bilet: Passo.com.tr (Tükendi)

P!NK
15 Haziran – Tottenham Hotspur Stadium

LONDRA

Her açıkladığı konser duyurusunun ardından “tükendi” ibarelerini gördüğümüz Pink, bir kez Londra’ya geliyor. Tottenham Hotspur Stadium’da gerçekleşecek konser, koreografisi ve akrobasi şovlarıyla de izleyenleri büyüleyen Pink’i canlı canlı izlemek için şans. Sadece şarkılarıyla değil, konserlerine davet ettiği ünlü isimler ve kızı Willow’la gerçekleştirdiği performanslarla da hayranlarının kalbini ısıtan ünlü yıldızı bir gün Türkiye’de görmek için de gün sayıyoruz.

2024 Konser Takvimi
2024 Konser Takvimi

Bilet: www.ticketmaster.co.uk

ROD STEWART
22 Haziran – MVM Dome

BUDAPEŞTE

Sör, bu kez Budapeşte’de. Rock dünyasının efsane grupları The Jeff Beck Group ve The Faces’la sahne alan ve solo kariyerinde de çıtasını arşa taşıyan Rod Steward, dünya çapında 250 milyon plak satışıyla müzik dünyasının en çok satan isimlerinden biri. “Da Ya Think I’m Sexy”, “Baby Jane”, “The First Cut Is The Deepest”, “I Don’t Want To Talk About It”, “Tonight’s” gibi dünya çapında hit olmuş şarkıları bir kez de canlı canlı söylemek için Budapeşte biletlerinizi hazırlayın.

Bilet: www.mvm-dome.hu/

BUENA VISTA ALL STARS / 21 Haziran – Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, İstanbul

BLACK PUMAS / 2 Temmuz – Zorlu PSM Turkcell Sahnesi, İstanbul

TAYLOR SWIFT
4 Temmuz – Johan Cruijff Arena

AMSTERDAM

Bundan tam 20 yıl önce, 14 yaşında genç bir kızken girdiği müzik dünyasında bu kadar başarılı olacağını kimse tahmin etmiyordu. Naif görüntüsüyle uzun zaman hafife alınan Swift, sessiz ve derinden işlediği kariyerinde ne Spears gibi olaylara karıştı, ne de spekülatif açıklamalarla sansasyon peşinde koştu. 2009 yılında müzik dünyasının şarlatanı Kanye West bile MTV Video Müzik Ödülleri Gecesi’nde sahneye atılıp kendisini protesto ettiğinde dahi sessizliğini korudu. Çoğu insan onun bu sessizliğini tavır almaktan yoksunluğuna bağlasa da zaman ilerledikçe anlaşıldı ki, sükunetiyle o hayran kitlesini kat be kat arttırmıştı. Sağlam adımlarla yürüyen müzisyen geçtiğimiz yıl Time dergisi tarafından “Yılın İnsanı” seçilirken Forbes dergisinde ise “Yılın En Güçlü Kadınları” listesinde 5. oldu. Kendisini ekonomi dehası görenlerin sayısı ise giderek artıyor. Yani o sadece sahnede iyi değil, bir de günümüz medyasının kodlarını iyi çözmüş de bir isim. Canlı canlı izlemek için ise en yakın adreslerden biri Amsterdam.

2024 Konser Takvimi
2024 Konser Takvimi

Bilet: Ticketmaster.nl

PET SHOP BOYS
6 Temmuz – Mercedes-Benz Arena

BERLİN

“Go West”, “Always on My Mind”, “West End Girls” gibi zamansız klasikleriyle Pet Shop Boys’un müzik tarihindeki yeri nerdeyse 40 yıldır hiç değişmedi. İngiliz grubun yaşları ilerlemesine rağmen sahne üzerindeki enerjileri ise izleyenlere ayrı bir keyif yaşatıyor. Bu yıl kariyerlerinin 40. yıldönümü sebebiyle çıktıkları “Greatest Hits Live” turnesi kapsamında sayısız ülkeye giden grubu, Berlin’de izlemek mümkün. Hem de Mercedes-Benz Arena’nın müthiş atmosferinde. 

Bilet: eventim.de

TAKE THAT
8 Temmuz – Rome Auditorium Cavea

ROMA

Bir dönem, genç kızlarda taşikardiye varan bir çarpıntı yaratan yakışıklılıklarının yanı sıra aşk şarkılarıyla da tarihe geçen Take That, 2024 yılını uzun bir turne programıyla kapattı. Gary Barlow, Mark Owen ve Howard Donald olarak yoluna devam eden grubun, konser biletlerinin çoğu daha şimdiden tükenmiş durumda. Kuşkusuz Robbie Williams olmadan da bu kadar ilgi görmüş olmaları gururlarını okşamış olmalı ki turneye her geçen gün bir yeni konser daha ekleniyor. Bu romantik delikanlıları izlemek için en iyi lokasyonlardan biri ise elbette turnenin Roma ayağı.

2024 Konser Takvimi
2024 Konser Takvimi

Bilet: www.stubhub.ie

GREGORY PORTER
8 Temmuz – Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi

İSTANBUL

Brooklyn’deki caz kulüplerinde aşçılık yaparken sahne almaya başlayan Porter’ın henüz amatörken dahi sesi ve tarzıyla etkilemediği kimse yoktu kuşkusuz. 70’lerin gospel ruhunu canlandıran, funk tınılarıyla beslediği caz vokaliyle BBC eleştirmenlerinin dahi “endişe verici biçimde az rastlanır, ender bir tür” olarak tanımladığı müzik dehası İstanbullu müzikseverlerle buluşmaya geliyor. Bir zamanlar yara izlerini kapatmak üzere başına geçirdiği ama sonradan kendisiyle bütünleşen, “güvenli battaniyem” dediği şapkasıyla elbette. Kanınızı kaynatacak bir geceye hazırlanın.

Bilet: Passo.com.tr

CHRIS ISAAK
12 Temmuz – Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi

İSTANBUL

İnsan, sadece dünya gözüyle bu Rock’n Roll efsanesini görmek ve canlı canlı “Wicked Game”i dinlemek için bile bu konsere gider. Ama yine de hatırlatmakta fayda var. Isaak, David Lynch’in Wild At Heart filminde kullanılan bu ikonik şarkıyla ünlü olmuş olsa da  “Blue Hotel”, “Baby Did A Bad Bad Thing”, “Lie To Me”, “Solitary Man” gibi sayısız hit parçanın da sahibi. Baştan çıkaran sesi, hiç bitmeyen karizmasıyla Kuzuların Sessizliği, İkiz Tepeler, Küçük Buda gibi filmlerde oyunculuğuyla da göz kamaştıran Isaak’i izlemek için biletlerinizi bir an önce almanızda yarar var.

DURAN DURAN / 18 Temmuz – Water Plaza, Atina

BRUCE DICKINSON / 19 Temmuz – Küçükçiftlik Park, İstanbul

JUDAS PRIEST / 24 Temmuz – Bonus Parkorman, İstanbul

THERION / 7 Eylül – Zorlu PSM Turkcell Sahnesi, İstanbul

*Açıklanacak yeni konserlerle 2024 Konser Takvimimiz güncellenecektir.