007’nin hayaleti yeniden Omega kadranlarında. Yeni Seamaster Diver 300M James Bond saatleri ve Spectre koleksiyonunun özel parçaları, James Bond’un gizemli dünyasını saatçiliğin diliyle yeniden anlatıyor.

30 yılı aşkın bir süredir Omega sinema tarihinin en heyecanlı hikâyelerinden birine eşlik ediyor: James Bond. Maceralar, peşine düşülen gizemler ve hatta James Bond’a hayat veren oyuncular değişiyor; fakat James Bond dünyasında zamanı gösteren kadranlar değişmiyor. Uzun yıllara dayanan bu köklü işbirliğinin yansımasını bugünlerde bir kez daha Omega kadranlarında görüyoruz. Yeni Seamaster Diver 300M James Bond saatleri, James Bond evrenine şapka çıkarırken Spectre koleksiyonuyla kol düğmelerinden bilekliklere yeni parçalar tanıtılıyor.

21030422001023 Se Packshot Front Compressed
Ref. 210.30.42.20.01.023
21030422001023 Se Packshot Back Compressed

Bond ve Spectre Aynı Koleksiyonda

Omega ile James Bond arasındaki birliktelik 30 yılı geride bırakmış olsa da yeni koleksiyon bu hikâyede bir ilke işaret ediyor. Bu kez 007 yalnız değil; Bond evreninin en meşhur suç örgütlerinden Spectre de ilk kez Omega saatlerinde kendine yer buluyor. Koleksiyonun çıkış noktası da bu iki taraf arasındaki karşıtlık. Bond görev, disiplin ve sadakati temsil ederken Spectre bağımsızlık, kişisel çıkarlar ve kurallardan özgür hareket etme arzusuyla tanımlanıyor. Omega ise bu karşıtlığı insan karakterinin iki farklı yüzü üzerinden yorumluyor.

Omega Başkanı ve CEO’su Raynald Aeschlimann da koleksiyonu bu ikilik üzerinden anlatıyor. Markanın 30 yılı aşkın süredir James Bond’un saati olduğunu hatırlatan Aeschlimann, Bond ve Spectre’ın ilk kez aynı koleksiyon altında bir araya geldiğinin altını çiziyor. Böylece yıllardır aynı hikâyenin iki karşı cephesinde duran iki sembol, ilk kez bilekte buluşuyor.

Koleksiyonun saat tarafında toplam altı adet 42 mm Seamaster Diver 300M bulunuyor. Üç model James Bond’a, üç model ise Spectre’a adanmış. Tasarım detayları farklılaşsa da tüm saatler aynı kasa mimarisini paylaşıyor ve markanın in-house mekanizması kalibre 8806 ile çalışıyor. Bond modellerinde rotor, serinin sinemayla bağını güçlendiren namlu görüntüsüyle süslenirken Spectre versiyonlarında örgütün ahtapot amblemi görülüyor.

Omega’dan Yeni Seamaster Diver 300M James Bond ve Spectre Koleksiyonu
Ref. 210.30.42.20.03.004

Koleksiyona giriş niteliğindeki iki paslanmaz çelik model ayrı ayrı satın alınabiliyor. James Bond Ref. 210.30.42.20.03.004, beşinci dereceden titanyum bezel halkası ve lazerle işlenen dalga desenine sahip mavi alüminyum kadranıyla klasik Seamaster renklerini Bond dünyasına taşıyor. Spectre Ref. 210.30.42.20.01.023 ise siyah seramik bezel halkası ve grenli yüzeye sahip karartılmış kadranıyla çok daha karanlık bir karakter sergiliyor. Her iki saat de fırçalanmış mesh bilezikle tamamlanıyor.

77 Setle Sınırlı Özel Modeller

Bondspectre Limitededitionbox Compressed

Koleksiyonun daha nadir parçaları ise James Bond ve Spectre için hazırlanan iki ayrı limitli sette karşımıza çıkıyor. Her biri 77 numaralı setle sınırlı olan bu özel edisyonlarda bir paslanmaz çelik ve bir platin-altın Seamaster Diver 300M birlikte sunuluyor. Saatler setlerden bağımsız olarak satın alınamıyor. Paslanmaz çelik modellerin kişisel limitasyon numarası saat 9 yönündeki plakada yer alıyor.

Platin-altın modeller ise malzeme ve kadran işçiliğiyle koleksiyonun daha gösterişli yüzünü oluşturuyor. Her ikisinde de polisajlı seramik bezel halkası ve platinden hazırlanmış dalış skalası kullanılmış. Ref. 210.83.42.20.03.001’in kadranı mavi PVD degrade yüzey ve namlu deseniyle tamamlanıyor. Spectre versiyonunda (Ref. 210.83.42.20.01.001) ise kadranda koyu gri PVD degrade yüzey ve Spectre’ın karakteristik ahtapot motifi görülüyor. Her iki saatin rotorundaki amblemler de 18 ayar Moonshine™ Gold ile uygulanmış.

Bondspectre Limitededitionbox Compressed

Dört limitli modelin tamamında Omega’nın dalga kenarlı tasarımını taşıyan polisajlı ve fırçalanmış kasa arkası kullanılıyor. Kasa arkasını belirli bir konumda sabitleyen Naiad Lock sistemi de koleksiyonun teknik detayları arasında.

Bond Dünyası Saatin Ötesine Taşınıyor

Omega, koleksiyonun Bond evreniyle ilişkisini yalnızca saatlerle sınırlamıyor. Her limitli set; ilave NATO kayış ve kayış değiştirme aparatı, kol düğmeleri, kordon bileklik, saatçi büyüteci, deri seyahat kılıfı, kartlık ve orijinallik sertifikasının bulunduğu özel bir kutuyla sunuluyor.

Detaylar burada da iki tarafın kimliğine göre değişiyor. James Bond setindeki NATO kayışın halkalarında 007 gravürü görülürken seyahat kılıfı mavi renkte tasarlanmış. Spectre setinde ise kayış halkalarından kol düğmelerine ve bilekliğe kadar örgütün amblemi tekrar karşımıza çıkıyor; deri seyahat kılıfında ise siyah tercih edilmiş.

Omega’dan Yeni Seamaster Diver 300M James Bond ve Spectre Koleksiyonu

Böylece Omega, James Bond ile otuz yılı aşan birlikteliğinin yeni bölümünde yalnızca 007’ye gönderme yapan bir saat yaratmakla yetinmiyor. Bond ve onun karşısındaki Spectre’ı aynı koleksiyonun iki yüzüne dönüştürerek serinin tanıdık iyi-kötü karşıtlığını kadranlara taşıyor.

Omega Seamaster Diver 300M James Bond ve Spectre koleksiyonu 5 Ekim itibarıyla Omega butiklerinde ve markanın çevrimiçi mağazasında satışa sunuluyor.