Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

Louis Vuitton Fransa’da İlk Restoranını Açtı

20 Haziran 2022
Louis Vuitton Fransa’da İlk Restoranını Açtı

Mory Sacko at Louis Vuitton adlı restoranda Japon mutfağı, Afrika ve Fransız tatlarıyla yeni bir çehre kazanacak.

sebnemdenktas.com

Dünya modasına yön veren Louis Vuitton markası, otelcilik ve yeme-içme alanındaki yatırımlarına hız vermeye devam ediyor. Lüks perakendenin güçlü markası, geçtiğimiz yıl Paris’te açtığı Cheval Blanc Oteli ile hâlâ konuşulurken, yarattığı rüzgâra geçtiğimiz cuma akşamı Fransa’da, Saint-Tropez’de açılışını gerçekleştirdiği yepyeni bir restoran eklendi. Grup, yeme-içme alanındaki resmi faaliyelerine 2020 yılında Japonya’da hizmete soktuğu ilk restoranıyla başlamıştı. Saint Tropez’deki Mory Sacko at Louis Vuitton adlı bu yeni mekân ise Fransa’nın ilk, dünyanın ikinci Louis Vuitton restoranı olma unvanını taşıyor.

Louis Vuitton Fransa’da İlk Restoranını Açtı

White 1921 Oteli’nin terasında misafirlerini ağırlamaya başlayan restoranın mutfağı, mekâna adını da veren Batı Afrika kökenli ünlü Fransız şef Mory Sacko tarafından yönetilecek. Michelin yıldızlı şef aynı zamanda Paris’teki meşhur MoSuke restoranın yaratıcısı. Aynı anda sadece 40 kişinin yemek yiyebileceği, vejetaryen ağırlıklı menüsüyle dikkat çeken restoran, Louis Vuitton’un Objets Nomades koleksiyonundan parçalarla dekore edildi. Avrupa’da bu yazın en popüler mekânı olmaya aday restoran şimdiden Güney Fransa’ya seyahat edeceklerin yapılacaklar listesine bir numaradan girdi diyebiliriz. Saint kalbi Place des Lices’te yer alan Mory Sacko at Louis Vuitton her gün saat 12.30-24.00 arası hizmet verecek.