Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

2024 Ejderha Yılı Saatleri

19 Ocak 2024
2024 Ejderha Yılı Saatleri
2023, Çin takvimine göre Tavşan yılıydı. Saat markaları kadranlarını sevimli tavşan figürleriyle süslemiş, çoklukla sempatik ve renkli modeller görmüştük. Bu sene ise sıra, Çin mitolojisinin daha kudretli yaratığı ejderhalarda.

Ay’ın hareketlerine göre düzenlenen, 12 hayvan figürüyle temsil edilen Çin takviminde 2024, Ejderha yılını temsil ediyor. Çin mitolojisinin kutsal yaratığı ejderha, güç, zenginlik ve refah için kudretli başını 12 senede bir Çin zodyağında kaldırıyor. 10 Şubat’ta başlayacak Ejderha yılı, 28 Ocak 2025’e kadar devam edecek. Çin tarihi boyunca imparatorlarla ilişkilendirilmiş, başarı, servet ve gücü temsil eden ejderha figürü, bu vesileyle saat kadranlarına da konuk oluyor.

2024 Ejderha Yılı Saatleri

Corum Bubble 47 Dragon ve Bubble 47 Dragon Eye

Asya’daki geniş Pazar payıyla bildiğimiz Corum, Ejderha yılı için Bubble 47 Dragon ve Bubble 47 Dragon Eye modellerini duyurdu. Bubble 47 Dragon, altın gövdeli bir ejderhanın gövdesine siyah kadranında hayat veriyor. Altın tonlarında işlenen ejderha figürüne, saat 9 pozisyonundaki Ay tasviri eşlik ediyor. Siyah lake ile işlenmiş siyah bulutlar içindeki Ay’a uzanan ejderha pençeleriyle Bubble 47 Dragon, senenin en iddialı ejderha saatlerinden biri.

2024 Ejderha Yılı Saatleri
2024 Ejderha Yılı

Bubble 47 Dragon Eye, Çin mitolojisinde hükümdarların gücünü temsil eden mitolojik yaratık ejderhanın ateşli kırmızı gözüne odaklanıyor. Elle işlenen kabartmada gözü çevreleyen ejderha pulları kahverengi, altın ve siyah tonlarında tasvir edilmiş. Her iki model de 47 mm çapında siyah PVD kaplamalı paslanmaz çelik kasada tasarlanmış. Birer sanat eserini andıran kadranlara siyah vulkanize kauçuk kayışlar eşlik ediyor. In-house kalibre CO 082 ile çalışan Dragon modelleri, 42 saatlik güç rezervine sahip.

2024 Ejderha Yılı Saatleri
2024 Ejderha Yılı

Arnold and Son Perpetual Moon Year of the Dragon

Ejderha yılını kadranına en çarpıcı biçimde işleyen markalardan bir diğeri Arnold and Son. Ejderha yılı için Luna Magna ve Perpetual Moon modellerini duyuran marka, tıpkı Corum’un yaptığı gibi yalnız ejderha değil, Ay figürüyle birlikte tasarlamış kadranını (12 hayvandan oluşan Çin zodyağı Ay’ın hareketlerine göre düzenleniyor). Perpetual Moon Year of the Dragon, 41.5 çapında cilalı kırmızı altın kasada tasarlanmış. Büyük bir ayın parlattığı yıldızlı gökyüzünün altındaki çam ağaçlarının tasviriyle tasarlanan koyu mavi kadranın alt kısmına pembe altından el yontması ejderha figürü eklenmiş. Ejderhanın kıvrılmış gövdesinin ince detaylarına, çam ağaçlarının dalları ve yaprakları eşlik ediyor.

2024 Ejderha Yılı Saatleri

Luna Magna Year of the Dragon, yine kırmızı altın kasada fakat 44 mm çapında tasarlanmış. Bu sefer üç boyutlu tasarlanan Ay figürü saat 6 yönünde konumlandırılmış. Kadranın iki yanına pembe altından el yontması ejderha kabartmaları işlenmiş. Luna Magna, elle kurmalı mekanizma kalibre A&S1021 ile çalışıyor. Her iki saat 122 yılda bir günlük ayarlama gerektiren astronomik hassasiyetle üretilmiş.

2024 Ejderha Yılı Saatleri

Vacheron Constantin Les Cabinotiers Grisaille High Jewellery “Dragon”

Sanatı ve saatçilik zanaatını incelikle kadranlarına taşıyan Vacheron Constantin, Ejderha yılı için Les Cabinotiers koleksiyonunu seçiyor. Les Cabinotiers Grisaille High Jewellery “Dragon”, bir zamanlar Çin imparatorlarının sembolü olan efsanevi beş pençeli ejderhayı yeşil renkte bir kadranda canlandırıyor. Grisaille mine tekniğiyle ortaya çıkan yeşil kadran, pırlanta ve elmaslarla süslenmiş 40 mm çapındaki 18 ayar beyaz altın kasayla bir araya getirilmiş. Saatin mekanizması ise inceliğiyle meşhur Vacheron Constantin mekanizması cal. 1120. Markanın kendi bünyesinde üretilen mekanizma, yalnızca 2,45 mm inceliğinde.

2024 Ejderha Yılı
2024 Ejderha Yılı

Ulysse Nardin Blast Tourbillon Dragon

Kırmızı, ateşli derisiyle iskeletleştirmiş kadranı sarmalayan, bir pençesiyle Ulysse Nardin’in meşhur “X” köprüsünü tutan ejderha figürüyle Ulysse Nardin Blast Tourbillon Dragon’un bu göz alıcı kadranına 45 mm çapındaki kırmızı altın kasa eşlik ediyor. Ejderhanın pençeleri, saat 6 yönündeki tourbillon kafesine yerleştirilmiş inciyi koruyor. Ejderhanın pençeleri altında saate in-house mekanizma kalibre UN-172 hayat veriyor.

2024 Ejderha Yılı
2024 Ejderha Yılı

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Enamel Dragon

Jaeger-LeCoultre, Ejderha yılı için mine işçiliği ve gravürü bir araya getirerek Reverso Tribute Enamel Dragon’u sunuyor. Saatin ön yüzünde zaman klasik, siyah bir Jaeger-LeCoultre kadranında akıyor; ancak arka tarafta mine kadran üzerine işlenmiş ejderha motifi görenleri büyülemek için bekliyor. 10 farklı gravür kullanılarak el işçiliğiyle tasarlanmış motifte ejderhanın pulları için siyah rodyum kullanılmış. Ejderha motifinin tamamlanması için her bir model üzerinde yaklaşık 80 saat çalışılmış.

2024 Ejderha Yılı Saatleri
2024 Ejderha Yılı

Piaget Dragon & Phoenix Collection

Piaget kadranlarına yalnız ejderha motifini değil, ejderhanın dişil niteliklerini de temsil eden ve umut ile yeniden doğuşu simgeleyen Anka Kuşu’nu da taşıyor. 10 modelden oluşan koleksiyon farklı renklerde ve tasvirlerde tasarlanmış ejderha motifleriyle geliyor. Ejderhayı kimi kadranlarda mavi tonlarında görürken kimi kadranlarda ise turuncu, pembe ve kırmızı tonlarının harmanlandığı feminen dokunuşlarla hayat buluyor.

2024 Ejderha Yılı Saatleri
2024 Ejderha Yılı

Hublot Spirit of Big Bang Titanium Dragon

Ejderha yılının kadranlara yansıyan en modern yorumlarından biri yenilikçi, materyal kullanımında sınırları zorlayan Hublot’dan geliyor. Çin’in geleneksel kâğıt kesme sanatıyla çalışan sanatçı Chen Fenwan işbirliğiyle üretilen Big Bang Titanium Dragon, ejderha motifine çok katmanlı kadranda hayat veriyor. Kadran üç boyutlu bir kabartma olarak yükselen ejderha başı mavi, pembe gri renklerinde tasarlanmış. Saatin kayışı da yine aynı renklerde ejderha derisinin pullu yapısını andıracak şekilde kauçuk kayıştan üretilmiş.

2024 Ejderha Yılı Saatleri

TAG Heuer Carrera Chronograph Year of the Dragon

TAG Heuer, Carrera Chronograph Year of the Dragon ile ejderhanın ateşli gövdesini safir kristal kasa arkasında saklıyor. 200 adetle limitli seride biri paslanmaz çelik, diğeri ise 18 ayar pembe altın olmak üzere iki Carrera Chronograph Year of the Dragon tasarlanmış. Saat 6 yönünde, tarih penceresinin üstüne işlenen kaligrafik ejderha karakteri, kadranda Ejderha yılını temsil eden küçük motiflerden biri. Ancak kasa arkası daha iddialı bir motife ev sahipliği yapıyor: Ejderhanın altın pullu gövdesi pembe rotoru saracak şekilde safir kristalin üzerine basılmış. Her iki modelde de alt kadranlar, saat imleçleri ve deri kayış kırmızı tonlarında tasarlanmış.

2024 Ejderha Yılı Saatleri
2024 Ejderha Yılı

IWC Portugieser Chronograph the Year of Dragon

Ejderhanın kıvrımlı gövdesini kasa arkasına işleyen markalarından biri de IWC. Ejderha yılı için Portuguieser koleksiyonunu seçen IWC, bordo kadranlı Portuguieser Chronograph the Year of Dragon ile çarpıcı bir modele imza atıyor. Bordo kadrana altın sarısı renginde Arap rakamları ve imleçler eşlik ediyor. Bu iki rengin bir arada kullanılmasının sebebi, kırmızı ve altın renginin Çin mitolojisinde şans ve tutkuyu temsil etmesi. Saatin arkasında ise altın kaplama bir ejderha figürü; güç, zenginlik ve refah için mekanizmayı sarmalıyor.

2024 Ejderha Yılı Saatleri