Saatolog.com.tr

Saatolog.com.tr Logo

2022 Baharının En Yeni Beş Parfümü

18 Şubat 2022
2022 Baharının En Yeni Beş Parfümü

Baharın müjdecisi ilk cemrenin düşmesine sayılı günler kalmış ve bizler cadde boylarındaki çiçeklerin tomurcuklanıp açmasını dört gözle beklerken baharın bu şenlikli havasına eşlik edecek yeni notalar şişelerin içerisine dolduruldu bile. Çiçeksi ve meyvemsi notalarıyla bizleri yeni çiçeklenmiş bahçelere götürecek en yeni parfümleri keşfediyoruz.

Parfums De Marly – Oriana

Tıpkı şişesinin rengi gibi koyu pembe bir çiçek buketinin kokusunu teninizde canlandıran Oriana, markanın en yeni parfümlerinden biri. Bu koyu pembe buket; mandalina, İtalyan bergamotu, narenciye ve frenküzümü notalarını barındırıyor. Üst ve orta notalarında greyfurt, portakal çiçeği ve frenküzümü gibi meyvemsi notalar karşımıza çıkarken, parfümün alt notasında daha pudramsı ve yumuşak marşmelov ve amber çiçeğini duyumsuyoruz.

2022 Baharının En Yeni Beş Parfümü

Diptyque – Eau Rose

Parfümör Fabrice Pellegrin ve lüks çiçek markası Bloom & Plume’un kurucusu Maurice Harris’in birlikte hazırladığı bu yeni Diptyque parfümü, damascena ve centifolia güllerinin bir infüzyonu olarak gülün yeşil, meyvemsi, çiçekçi ve ballı yönlerini vurguluyor. Kokunun alt notalarında ise enginarın bitkisel nüansları, papatyanın ballı aksanları ve nadiren ön plana çıkan liçinin meyveli notaları kendini belli ediyor.

2022 Baharının En Yeni Beş Parfümü

Frederic Malle – Synthetic Jungle

Frederic Malle’in yeni parfümü Synthetic Jungle yine çiçeksi bir koku, fakat üst notalarında gezinen çiçeklerin hakimiyeti daha çok yeşil: Vadideki zambak ve fesleğen. 1970’lerin kült parfümlerinden ilham alan parfümör Anne Flipo, fesleğenin yanı sıra yeniden oluşturulmuş bir sümbül buketini vadi zambağı, doğal yasemin ve ylang ylang yağının notalarıyla sunuyor.  

2022 Baharının En Yeni Beş Parfümü

Juliette Has A Gun -Pear Inc.

Hafızalarda kalmak için kokudan daha vurucu bir silah var mıdır? Yeşil armudun muzır bir çocuk gibi üst notalarda dolaştığı Pear Inc.’nin alt notalarında miskler dolaşırken tam kalbinde ise ambroksan çıkıyor karşımıza. Parfümün yeşile çalan şişesi de içerisindeki harmanın rengini anımsatıyor. Parfümör Romao Ricci parfümü yaratırken çocukluğunu ve en sevdiği meyve olan armudu düşünmüş hep. En nihayetinde de Pear Inc. çıkmış ortaya.

2022 Baharının En Yeni Beş Parfümü

Byredo – Young Rose

Bu sefer çiçeksi parfüm ailesine bir tutam da odunsu notalar ekliyoruz… Geleneğin genç bakış açısıyla yoğrulduğu Young Rose, Şam gülünün baştan çıkarıcı ateşli kokusunu Sichuan biberiyle harmanlıyor. Üst notasında Sichuan biberi ve amber tohumlarının olduğu bu yeni koku, orta notasında damascena gülüne doğru açılırken alt notasında misk ve ambroksanı karşılıyor. Ateşli Sichuan biberinin Şam gülleriyle tutkulu bir dansı olarak yorumlanan Young Rose, şeffaf şişesiyle uniseks bir parfüm olarak geliyor.

2022 Baharının En Yeni Beş Parfümü