2021’in Michelin Yıldızları Kadın Şefleri Onurlandırdı

The Connaught- Londra

Bu sene iki kadın şef, üç Michelin yıldızı sahibi oldu. Fransız aşçı Darroze, bu sevinçli haberi aldıktan sonra, bunun kadınların her şeyi yapabileceğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Michelin yıldızları, 1990’dan bu yana verildiği restoranlar ve otel mutfakları için bir prestij göstergesi oluyor. Birden üçe kadar sıralanan Michelin yıldızlarına sahip olmak, çoğu şef için bir hedef halinde. Özellikle, üç Michelin yıldızını alabilmek, bir şefin kariyerindeki en önemli noktalardan biri olarak görülüyor. 2021’in Michelin yıldızları alan şefler arasında, kadın şef sayısı oldukça yüksekti. Üç yıldızlı ilk üç şeften ikisi de yine kadın şefler oldu: Clara Smyth ve Hélène Darroze, üç Michelin yıldızla ödüllendirildi.

Üç yıldızlı Fransız aşçı Hélène Darroze Londra, Paris ve Moskova’da olmak üzere üç restorana sahip. Londra’daki üç Michelin yıldızlı mutfağı The Connaught için Michelin Rehberi şunları söylüyor: “Sıcak renklerin ve samimi bir havanın hâkim olduğu restoranda feminen dokunuşlar hissediliyor. Darroze’nin yemeklerine gelince, lezzette ana malzeme her zaman öne çıkıyor, yanına eklenen uluslararası tatlar yemeği geliştirip, damakta kalıcı bir lezzet yaratıyor. Şefin imzası olan Baba tatlısı, yıllandırılmış konyak Armagnacs sunumuyla dikkat çekiyor.” Üç yıldız haberini sevinç gözyaşlarıyla karşılayan Darroze, sadece kendi ekibindeki değil; tüm mutfaklardaki kadınları düşündüğünü söyledi.

Darroze’un tabağı

Clara Smyth, Hospital Roads’daki amiral gemisi mutfağından üç Michelin yıldızına sahipti. Şimdiki üç Michelin yıldızını ise, Notting Hill’deki Core mutfak ekibiyle kutladı. Michelin Rehberi’nde, Smyth’in, restorana vardığınız andan itibaren her anınızla ilgili olduğu söylenmiş: Restoran sıcak karşılama ve devam eden misafirperverlikle meşhur. Ayrıca, rehberde restoranın şık ve zarif görünümünden de söz ediliyor. Şefin yemeklerine geldiğimizde ise, Smyth tarafından hazırlanan klasik Core Seasons ve Core Classic menülerinden bahsediliyor. Menüdeki mükemmel tatların gücünü, abartısız ve ölçülü modern yorumlardan aldığı söylenmiş. Eklenen lüks dokunuşlar ve tatlar da cabası.  Şarap eşleşmelerini de olağanüstü bir lezzet deneyimi olarak eklemiş Michelin Rehberi.

Yazıyı sizler için lezzetli bir şekilde sonlandırıyoruz, Smyth’in Core Seasons menüsünden birkaç tabak:

Buharda pişmiş Cornish yengeç

Sabayon, konsome ve havyar

Peynir ve Soğan

Çedar peyniri ve soğan

Core teser

Çikolata, malt ve fındık